Witam
Ostatnio podczas zabawy moim telefonem oraz szperania w app store znalazłem ciekawą aplikację - mianowicie: "spoof trader simulator". Występuje ona w wersji little za free oraz płatnej 4,49 euro. Jak sama nazwa wskazuje jest to symulator rynku na smartfony. Nie wiem jak z androidrm ale w moim przypadku jest to wersja na iphona.
Odmiana little zasilana jest w 1000 zł depozytu. Można wybrać pomiędzy interwałami 5, 15, 30 oraz 1 godzinnym. Symulator zawiera w sobie takie wskażniki jak stochastic, MACD, RSI czy Moving Average. Można wybierać pomiędzy kolorami jasnym a ciemnym. Nie ustaliłem na jakim instrumencie można pracować. Bardziej zaawansowane funkcje znajdują sie w wersji płatnej.
Moja opinia jest taka że aplikacja doskonale sie nadaje do ćwiczenia tradingu intuicyjnego, albo opartego na średniej kroczącej i wykorzystaniu zmienności na rynku. Zastanawiam się nad zakupem wersji płatnej tylko niezabardzo wiadomo jakie są możliwości aplikacji. Z opisu wynika że jest to stockmarket oraz forex trading simulator a zatem zapowiada się interesująco....
Jeżeli ktoś już korzysta z tego programu to bardzo proszę o opinie....
Pozdrawiam
Spoof trader simulator
Re: Spoof trader simulator
Nie rozumiem po co kupować coś takiego, skoro wszyscy brokerzy oferują bezpłatne platformy na smartfony ze wszystkimi instrumentami i z mnóstwem wskaźników. Można testować ile się chce za darmo.
- silveRbull
- Pasjonat
Spoof trader simulator
Witam
Co innego back-testy a co innego testy w czasie rzeczywistym. Te drugie maja to do siebie że przy wiejszości strategii trwa to nawet rok czasu. Back-testy pozwalają skrócić ten czas nawet do kilku dni jak ktoś sie uprze. Na symulatorze przeprowadzasz testy na danych historycznych w celu budowania przewagi statystycznej.
Dobre programy pozwalają testowac twoja strategie na wyrywki w rozmaitych latach i miesiącach co tylko zwiększa wiarygodność twojego systemu który w ten sposób możesz przygotować do wdrożenia na rynku realnym. Ponad to programy testujące zazwyczaj automatycznie wyliczają ci niezbędne parametry takie jak profitfactor, krzywa kapitału, dropdown i inne czynniki pozwalające ocenić efektywność strategii którą się posługujesz....
Pozdrawiam
Co innego back-testy a co innego testy w czasie rzeczywistym. Te drugie maja to do siebie że przy wiejszości strategii trwa to nawet rok czasu. Back-testy pozwalają skrócić ten czas nawet do kilku dni jak ktoś sie uprze. Na symulatorze przeprowadzasz testy na danych historycznych w celu budowania przewagi statystycznej.
Dobre programy pozwalają testowac twoja strategie na wyrywki w rozmaitych latach i miesiącach co tylko zwiększa wiarygodność twojego systemu który w ten sposób możesz przygotować do wdrożenia na rynku realnym. Ponad to programy testujące zazwyczaj automatycznie wyliczają ci niezbędne parametry takie jak profitfactor, krzywa kapitału, dropdown i inne czynniki pozwalające ocenić efektywność strategii którą się posługujesz....
Pozdrawiam