A Ty jeszcze trejdujesz.
Spokojnie i na stałym poziomie
- Seneszal26
 - Pasjonat

- Seneszal26
 - Pasjonat

- Seneszal26
 - Pasjonat

Widze Seneszal że i ty wyłapałeś tego Longa 
Pierwsza L wyłpana Z H4
SL ustawiłem 20 pips.
Druga L wyłapana już z M1 po potwierdzeniu kierunku. SL 6 pip przestawiany po jednym pipsie az do BE.
Pierwszy treid + 21
Drugi treid + 12

Pierwsza L wyłpana Z H4
SL ustawiłem 20 pips.
Druga L wyłapana już z M1 po potwierdzeniu kierunku. SL 6 pip przestawiany po jednym pipsie az do BE.
Pierwszy treid + 21
Drugi treid + 12
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- Seneszal26
 - Pasjonat

- Seneszal26
 - Pasjonat

Miałem kilka innych spraw na głowie w tym pisanie pracy.Teraz mam więcej czasu i moge się skupić na fx ale z nie chce siedzieć zbyt długo przy komputerze dlatego zdecydowałem się na skalp.qba3 pisze:mógłbyś coś napisać co sie działo przez ten czas dlaczego taka zmiana, oczywiście nie nalegam
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
						Tu mnie zażyłeś. Moim skromnym zdaniem skalp wymaga więcej czasu przed kompem, niż jakikolwiek inny rodzaj tradowania.Seneszal26 pisze: Miałem kilka innych spraw na głowie w tym pisanie pracy.Teraz mam więcej czasu i moge się skupić na fx ale z nie chce siedzieć zbyt długo przy komputerze dlatego zdecydowałem się na skalp.
Dlaczego tak uważam? Przykład: otwieram pozycję na dziennym = sprawdzam pozycję raz na dzień przed zamknięciem świecy, otwieram pozycję na czterogodzinnym = sprawdzam pozycję raz na 4 godziny, jeśli na godzinnym, to raz na godzinę itd, itp. Zamykam tylko i wyłącznie po zamknięciu świecy więc nie ma sensu gapienie się w monitor przed jej zamknięciem, ani w nocy.
Ale spójrzmy na sprawę z drugiej strony. Skalpuję po kilka, kilkanaście, albo nawet kilkadziesiąt pipsów = siedzę przed monitorem non stop. Ile godzin, to już precyzuje plan, ale non stop.
Nawet grając na godzinnym, sprawdzam wykres jadę po dziecko do przedszkola, sprawdzam wykres i wychodzę na spacer, oglądam film i gdzieś w połowie zaglądam co się dzieje.
Po całym dniu zrobiłem masę rzeczy, a przy okazji zarobiłem (lub nie). Mniej stresu, a więcej czasu dla siebie.
Oczywiście to jest tylko mój tok myślenia.