A w jaki sposób liczysz prawdopodobieństwo setupu? Bo ja nie spotkałem sie jeszcze z metoda jego liczenia. W grach losowych ma wartość stała. Na rynkach nie ma jednej stałej wartości. No chyba, że potraktujemy rynek jako gre losowątrisidginto pisze: 18 mar 2021, 22:46
Sądzę, że mamy podobne spojrzenie, choć pojęcia rozumiemy w innych kategoriach. Dla mnie skuteczność tylko setupu jest prawdopodobieństwem, a skuteczność strategii jest jej zyskownością.
Skuteczność
Re: Skuteczność
P. a może skuteczność w okresie czasu ? lub powiększenie depozytu w %Cblondyn pisze: 22 mar 2021, 14:45A w jaki sposób liczysz prawdopodobieństwo setupu? Bo ja nie spotkałem sie jeszcze z metoda jego liczenia. W grach losowych ma wartość stała. Na rynkach nie ma jednej stałej wartości. No chyba, że potraktujemy rynek jako gre losowątrisidginto pisze: 18 mar 2021, 22:46
Sądzę, że mamy podobne spojrzenie, choć pojęcia rozumiemy w innych kategoriach. Dla mnie skuteczność tylko setupu jest prawdopodobieństwem, a skuteczność strategii jest jej zyskownością.![]()
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.
- ninjaproject
- Maniak

Gwarantuję, że gdybyś znalazł metodę na skuteczne opisanie danego setupu kodem i zrobił z tego wskaźnik, to zobaczysz wszystkie przypadki, nie tylko te, które widziałeś okiem, bo tych innych nie zauważyłeś!Andreasgp pisze: 22 mar 2021, 17:28P. a może skuteczność w okresie czasu ? lub powiększenie depozytu w %Cblondyn pisze: 22 mar 2021, 14:45A w jaki sposób liczysz prawdopodobieństwo setupu? Bo ja nie spotkałem sie jeszcze z metoda jego liczenia. W grach losowych ma wartość stała. Na rynkach nie ma jednej stałej wartości. No chyba, że potraktujemy rynek jako gre losowątrisidginto pisze: 18 mar 2021, 22:46
Sądzę, że mamy podobne spojrzenie, choć pojęcia rozumiemy w innych kategoriach. Dla mnie skuteczność tylko setupu jest prawdopodobieństwem, a skuteczność strategii jest jej zyskownością.![]()
![]()
Oczywiście, wtedy ludzie szukają usprawiedliwień, dlaczego ten setup możemy nazwać RGR, a inny, identyczny, jest fałszywym RGR...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Nikt sie nie znajdzie spełniajacy kryteria??
Żeby nie zaaśmiecać cudzego wątku postanowiłem stworzyć osobny. Jak nietrudno sie domyślić, temat dotyczy skuteczności setupów. W jednym z wątków padła deklaracja o istnieniu setupów o skuteczności 80% i więcej.
A więc ja zapraszam te osoby lub kogokolwiek innego by je pokazał. Bo ja oddam wszystkie pieniądze jakie mam by je poznać
Bo w szybkim tempie odrobie to co oddałem z nawiązką
- ninjaproject
- Maniak

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

P. bedziesz musiał sam sobie te 8 na 10postawić
Powodzenia
Powodzenia
Ostatnio zmieniony 22 mar 2021, 23:17 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak widzisz niektórzy nadal nie rozumią o co pytałem
-
Tomasz196407
- Fanatyk

A wiesz może trzeba i spróbować
jak to takie łatwe
Tylko musisz narzucić forme w jaki sposób maja być egzekwowane te stratne i zyskowne
- w jaki sposób to przedstawić?
- ninjaproject
- Maniak

To co pokazałem to jest jeden setup, jak go nazywacie.Tomasz196407 pisze: 22 mar 2021, 23:18A wiesz może trzeba i spróbować
jak to takie łatwe
Bardzo prostacki setup grany przez robota.
Wynik uwzględnia pierwsze testy i kombinacje, czyli okres sporej straty, a potem już dzień w dzień to samo.
Czyli, istnieją setupy o skuteczności powyżej 80%.
Ale, jeżeli nie istnieją setupy o 80% skuteczności przy RR = 1, to cóż, głupi będzie walczył i upierał się, że on chce,
żeby istniała taka strategia, no i będzie tracił....
Ostatnio zmieniony 22 mar 2021, 23:28 przez ninjaproject, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Darek mam entry i sl i tpninjaproject pisze: 22 mar 2021, 23:22To co pokazałem to jest jeden setup, jak go nazywacie.
Bardzo prostacki setup grany przez robota.
Wynik uwzględnia pirwsze testy i kombinacje, czyli okres sporej straty, a potem już dzień w dzień to samo.
Czyli, istnieją setupy o skuteczności powyżej 80%.
potem nastepny i nastepny
naprzykład 10
sl=tp
i teraz mam skuteczne wejscia czyli te setupy w wysokości 66%
czyli mam 3 transakcje i z tych mają byc 2 zyskowne
Przecież to można zrobić
czego sie obawiać?
a do tego pewnie P. przewidział nagrode
Ostatnio zmieniony 22 mar 2021, 23:33 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.