Podzielcie się swoimi zagraniami , chętnie czegoś się nauczę

Pozdrawiam !
Z mojej strony mogę polecić takie tytuły jak:Pytanko do was bardziej doświadczonych ( jeżeli śledzicie ten post)
Jakie książki , lektury polecilibyście aby wzbogacić swoją wiedzę , bo wiem że istnieje troche książek "niepotrzebnych" i nie ma co zawracać nimi głowy , lecz nie siedząc w lekturach za bardzo nie wiem na jakich mógłbym się oprzeć
Zobaczę co biblioteka ma do zaoferowania , dzięki i pozdrawiam serdecznieforexsowicz91 pisze:Z mojej strony mogę polecić takie tytuły jak:Pytanko do was bardziej doświadczonych ( jeżeli śledzicie ten post)
Jakie książki , lektury polecilibyście aby wzbogacić swoją wiedzę , bo wiem że istnieje troche książek "niepotrzebnych" i nie ma co zawracać nimi głowy , lecz nie siedząc w lekturach za bardzo nie wiem na jakich mógłbym się oprzeć
"Forex dla bystrzaków" Mark Galant,Brian Dolan - to książka o podstawach FX, warto przeczytać pomimo, że może już zaznajomiłeś się z podstawami, aby sobie wszystko uporządkować w głowie.
"Analiza techniczna rynków finansowych" John Murphy - takie kompendium wiedzy o metodach AT
"Droga Żółwia" Curtis M. Faith - moim zdaniem najlepsza książka o spekulacji.
"Wspomnienia gracza giełdowego. Wydanie z komentarzem" Edwin Lefevre - opisuje jak się spekulowało na przełomie XIX/XX wieku. Zobaczysz że spekulacja po 100 latach nic a nic się nie zmieniła.
"Giełda, wolność i pieniądze. Poradnik spekulanta" Van K. Tharp - całej nie przeczytałem a jedynie wyrywkowo, ale poruszone są w niej ważne kwestie o których trzeba wiedzieć.
"Czarodzieje rynku. Rozmowy z wybitnymi traderami" Jack Schwager - wywiady ze znanymi traderami
"Systemy transakcyjne. Sekrety mistrzów" Joe Krutsinger - kolejne wywiady
To na dobry początek powinno starczyć.