Skuteczna gra

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Skuteczna gra

Nieprzeczytany post autor: ryfus133 »

Od przebicia ostatniego dołka cenowego rubla , nie mam pojęcia jak to może się dalej zachować , więc na razie zamieniam tryb na obserwatora , a jak tam u was ?
Podzielcie się swoimi zagraniami , chętnie czegoś się nauczę :)

Pozdrawiam !

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Pytanko do was bardziej doświadczonych ( jeżeli śledzicie ten post)
Jakie książki , lektury polecilibyście aby wzbogacić swoją wiedzę , bo wiem że istnieje troche książek "niepotrzebnych" i nie ma co zawracać nimi głowy , lecz nie siedząc w lekturach za bardzo nie wiem na jakich mógłbym się oprzeć

Pozdrawiam !

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Jakie książki , lektury polecilibyście aby wzbogacić swoją wiedzę , bo wiem że istnieje troche książek "niepotrzebnych" i nie ma co zawracać nimi głowy , lecz nie siedząc w lekturach za bardzo nie wiem na jakich mógłbym się oprzeć
Z mojej strony mogę polecić takie tytuły jak:

"Forex dla bystrzaków" Mark Galant,Brian Dolan - to książka o podstawach FX, warto przeczytać pomimo, że może już zaznajomiłeś się z podstawami, aby sobie wszystko uporządkować w głowie.
"Analiza techniczna rynków finansowych" John Murphy - takie kompendium wiedzy o metodach AT
"Droga Żółwia" Curtis M. Faith - moim zdaniem najlepsza książka o spekulacji.
"Wspomnienia gracza giełdowego. Wydanie z komentarzem" Edwin Lefevre - opisuje jak się spekulowało na przełomie XIX/XX wieku. Zobaczysz że spekulacja po 100 latach nic a nic się nie zmieniła.
"Giełda, wolność i pieniądze. Poradnik spekulanta" Van K. Tharp - całej nie przeczytałem a jedynie wyrywkowo, ale poruszone są w niej ważne kwestie o których trzeba wiedzieć.
"Czarodzieje rynku. Rozmowy z wybitnymi traderami" Jack Schwager - wywiady ze znanymi traderami
"Systemy transakcyjne. Sekrety mistrzów" Joe Krutsinger - kolejne wywiady

To na dobry początek powinno starczyć.

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Cel nr 2 - krągłe 200 na koncie zakończone sukcesem

Yeeey :)

-- Dodano: 05 gru 2014, 18:15 --
forexsowicz91 pisze:
Z mojej strony mogę polecić takie tytuły jak:

"Forex dla bystrzaków" Mark Galant,Brian Dolan - to książka o podstawach FX, warto przeczytać pomimo, że może już zaznajomiłeś się z podstawami, aby sobie wszystko uporządkować w głowie.
"Analiza techniczna rynków finansowych" John Murphy - takie kompendium wiedzy o metodach AT
"Droga Żółwia" Curtis M. Faith - moim zdaniem najlepsza książka o spekulacji.
"Wspomnienia gracza giełdowego. Wydanie z komentarzem" Edwin Lefevre - opisuje jak się spekulowało na przełomie XIX/XX wieku. Zobaczysz że spekulacja po 100 latach nic a nic się nie zmieniła.
"Giełda, wolność i pieniądze. Poradnik spekulanta" Van K. Tharp - całej nie przeczytałem a jedynie wyrywkowo, ale poruszone są w niej ważne kwestie o których trzeba wiedzieć.
"Czarodzieje rynku. Rozmowy z wybitnymi traderami" Jack Schwager - wywiady ze znanymi traderami
"Systemy transakcyjne. Sekrety mistrzów" Joe Krutsinger - kolejne wywiady

To na dobry początek powinno starczyć.
Zobaczę co biblioteka ma do zaoferowania , dzięki i pozdrawiam serdecznie :) !

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Dawno nie zostawiłem wpisu , ale ostatnia operacja na indeksie DAX , sprawdzająca taktykę w dwie strony , to była głupota , nie wiem co mnie wzięło żeby sprawdzić coś takiego

A ponad tydzień od ostatniego wpisu wyglądał kolorowo , tu na minus , tu na plus , żeby nie gra taką duża stawką na DAX w dwie strony to byłbym prawopodobnie na + , ale dostałem po uszach i jest -

Pozdrawiam i Wesołych Świąt !

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Wspomnienia gracza giełdowego : :z komentarzem historycznym Jona D. Markmana
Forex : :strategie oraz systemy transakcyjne : poznaj tajniki rynków finansowych, które znają tylko nieliczni
Harmonic trading : :precyzyjna strategia inwestycyjna od otwarcia do zamknięcia pozycji na rynku FOREX
Forex : :rynek walutowy dla początkujących inwestorów
Forex : :wyłącz emocje, włącz zyski : przewodnik świadomego inwestora

oraz czasopismo Forex Times

Tylko to udało mi sie znaleźć , Twoich natomiast nie znalazłem Forexowiczu :(
Które są godne polecenia ???

POZDRAWIAM I WESOŁYCH ŚWIĄT

ODPOWIEDZ