Skrypty do automatycznego otwierania metatradera.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Puszkin
Gaduła
Gaduła

Skrypty do automatycznego otwierania metatradera.

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

Po restarcie komputera, lub po długim braku zasilania, gdy pada zasilanie laptopa, potem ups-a Windows się podnosi i... co się dzieje? Nic się nie dzieje ; - ) Trzeba kliknąć na ikonę metatradera aby go uruchomić.
To może być dość kosztowne jak mamy uruchomione EA które nabrało pozycji i nie ma ochrony.
A my grzecznie sobie np śpimy, lub jesteśmy na wakacjach lub w pracy.
Na to jest rozwiązanie. Można samemu napisać skrypt do automatycznego otwierania metadradera (lub innego dowolnego programu) lub też skorzystać z programów do generowania polecenia otwarcia danej aplikacji.
Ja kiedyś zmajstrowałem sobie coś takiego w programie WinParrot. Ale są inne np Autolot, Perfect Automation lub FileSavvy i pewnie wiele innych.
Może te info się komuś przyda? A może ktoś zmajstruje skrypt dla wszystkich forumowiczów pod Windowsa 7 i XP. Mój działa tylko pod XP i tylko na kompach które sam programowałem. Główny problem to różne katalogi w których umieszczamy programy i różne nazwy pliku startowego exe.
Mimo że to robiłem jakieś 2 lata temu i już nie pamiętam dokładnie sposobu generowania skryptu to do tej pory działa i było to bardzo proste.
pzdr P

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Re: Skrypty do automatycznego otwierania metatradera.

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Osobiście nie praktykuję takich rozwiazań, preferuję z góry jasno określone poziomy dla Tp i SL, oczywiście bywa że niektóre z nich są też zarządzane/modyfikowane, jednak gdy zdarzy się jakaś awaria prądu i trafi się SL ciut większy niż normalnie gdyby to go trail podciągnął to też nie ma tragedii.

Kiedyś komputer u mnie chodził non-stop, chyba z dwa lata z przerwami na weekend i dni kiedy rynek nie działał, obecnie na noc wyłączam a Ea tak dobieram oraz ręczne transakcje tak stawiam aby problemów z tego żadnych nie było, co najwyżej w przypadku Ea tracę w nocy jakieś zlecenie a to co zostaje musi i tak sobie dawać radę i szczerze mówiąc inny sposób gry mnie już nie interesuje.

Ale jak ktoś ma potrzebę to można też wrzucić skrót mt4 do folderu start/programy/autostart i też się uruchomi,
hasło musi być oczywiście zapisane ale to przy skryptach chyba tak samo.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Skrypty do automatycznego otwierania metatradera.

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No wlasnie tak sie zastanawiam, po co osobny program skoro jest to bazowa funkcja systemu windows...

ODPOWIEDZ