skrypt break even

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1484
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Ja rozumię co ty chciałeś, mam tylko wątpliwości czy używasz skryptu właściwie.
Skrypt działa tak, że jak go wrzucisz na wykres, to wykonuje zadanie i jest usuwany z wykresu.
I żeby wykonał drugie zadanie, to go trzeba ponownie na wykres wrzucić.
Dlatego pytam jak ty to stosujesz.
Bo inaczej, to trzeba go jak EA stosować.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1484
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Popatrz, że działa w obie strony:
Break even script.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

krzysogi
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 21
Rejestracja: 04 maja 2020, 15:49

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: krzysogi »

No właśnie widzę, działa na S także, hmm. To nie wiem w czym problem. Oczywiście, że właściwie używam, działa tak jak opisałeś, wykonuje zadanie i jest usuwany i pomiędzy zadaniami opisana jest charakterystyka pozycji, u mnie tylko w przypadku długiej. Przy pozycji krótkiej, jest tylko opis skryptu, bez opisu pozycji. No dziwne, może to jakiś bug... ale wszystko chodzi idealnie, tylko ten jeden skrypt.

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1484
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

A przypadkiem nie masz jakiegoś EA, gdzie w zakładce "Ogólne" ustawiłeś "Only Long"?
Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi...
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

krzysogi
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 21
Rejestracja: 04 maja 2020, 15:49

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: krzysogi »

Stała się dziwna rzecz. Użyłem ponownie skryptu na pozycji S, nie dość, że nie zadziałał na tej pozycji to otworzył BE na pozycji L którą miałem wyżej na minusie. Ale wtedy to nie jest już BE, tylko TP... masakra jakaś... i nie używam żadnych EA.

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1484
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

No to rzecz jest w tym, że ty nie wiesz co robisz.
Skrypt działa (albo powinien działać) na wszystkich pozycjach na danym symbolu.
Tylko po kolei.
Jeżeli masz 2 pozycje pływające, S i L, to za pierwszym wrzuceniem zadziała na L, a za drugim na S.
Skrypt nie wie, że ty chcesz tylko dla danej pozycji.
On nie działa dla pozycji, tylko dla danego symbolu, na który go wrzucasz.
Skąd ma skrypt wiedzieć, że ty chcesz modyfikować konkretną pozycję?
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

krzysogi
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 21
Rejestracja: 04 maja 2020, 15:49

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: krzysogi »

To ciekawa uwaga. O tym nie wiedziałem. Rozumiałem to tak, że skoro to skrypt break even to nie powinien wrzucać be na pozycji minusowej, bo to bez sensu, wiadomo o co chodzi.
Używam też innych, które tu wrzucałem i jak poz jest na minus to po prostu nie reaguje, to zrozumiałe. Pozycja musi wyjść na + żeby wszedł be. Widzę, że to kwestia sporej modyfikacji skryptu... albo i nie. No nie wiem dlaczego moja platforma nie reaguje normalnie na ten skrypt...

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1484
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Nie rozumiem?
Jak skrypt może ustawiać BE na pozycji stratnej?
Tego nie zrobi, to jest niemożliwe.
Ten skrypt, co go dla ciebie zmodyfikowałem, u mnie działa zgodnie z założeniami.
Proponuję sesję na żywo np. przez Teamviewer.
Wtedy powinno się wyjaśnić w czym problem.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

krzysogi
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 21
Rejestracja: 04 maja 2020, 15:49

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: krzysogi »

No na bank, jak babcię kocham. Trejduję z 15 lat i z różnymi skryptami miałem do czynienia, choć nie mam pojęcia o programowaniu. Musi być u mnie jakiś konflikt na platformie.

krzysogi
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 21
Rejestracja: 04 maja 2020, 15:49

Re: skrypt break even

Nieprzeczytany post autor: krzysogi »

Od wczoraj zupełnie nie działają żadne skrypty, coś dziwnego się dzieje z tym moim mt4. Brak pomysłów, ręce opadają. Może kompa zrestartuję.

ODPOWIEDZ