FxLamer,
jedno pytanko: jezeli chodzi o powolne HMA to na obrazkach napisales HMAperiod 55 a jak otwieram za pomoca Twojego template to ustawia mi na HMAperiod 34. Ktora jest prawidlowa?
Pozdrawiam, dzieki
KptMisiu
Skalpowanie - czyli szybko, trudno i bogato...
Włacz sobie policz pipsy zobacz gdzie powstaje sygnał na której swiecy, zobacz ile fałszywych sygnałow jest, uwzglednij spread, zobaczysz wtedy ze pewno i da sie zarobic ale to nie bedzie łatwe, Dlatego nie jest to / szybko i bogato /
Niemniej podoba mi sie koncepcja wejsc, a na wyjscie proponował bym poziomy fibo, z H/L ostatniego dnia. Tak jakos mnie wzieło na FIBO,

Rob zrzuty ekranu co 5min i zobaczysz czy kolory sie zmieniaja, w trakcie trwania swiecy maja prawo zmieniac kolor, po zamknieciu swiecy - nie.nabita pisze:ale mam wątpliwości czy te kolorki nie są zmieniane.
A skad Ci sie wziela tam srednia 15?gucio pisze:Czy Tiggerlines ma zastapic srednia 15,bo pokazuje inne sygnaly
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Re: Skalpowanie - czyli szybko, trudno i bogato...
[quote="fxlamer"]
Wszystko widać na obrazkach więc tłumaczyć nie ma co. Generalnie wchodzimy w longa gdy swieczka jest niebieska i obydwie srednie sa zielone (jedna niebieska). Odwrotnie dla shorta.
Wychodzimy gdy zmienia sie kolor szybszej sredniej i kolor swieczki.
Wszystko widać na obrazkach więc tłumaczyć nie ma co. Generalnie wchodzimy w longa gdy swieczka jest niebieska i obydwie srednie sa zielone (jedna niebieska). Odwrotnie dla shorta.
Wychodzimy gdy zmienia sie kolor szybszej sredniej i kolor swieczki.