Wiedza i doświadczenie liczą się bardzo i pozwoliły mi stwierdzić, że wcześniej wygrywałem, bo miałem szczęściejackub pisze:Pablo,
Piszesz… „bo miałem po prostu szczęście” … wiedza która zdobyłeś i doświadczenie się nie liczy? Bez nich jesteś na plusie również bo nie miały one znaczenia, tak uważasz?. Żadna statystyka, standardowe rozkłady, liczenia ryzyka, cykliczności, korelacje, popyt, podaż i co by tam jeszcze … To nic bo i tak w końcu wszystko zależy od fartu? hedge foundy też polegają na farcie? Napisz dwa słowa więcej bo mnie skręca….
Co do forum, byłem na różnych formach i wszędzie jest tak samo, generalizując czy to forum o Robercie Kubicy, Nawigator, ONET, FF, T2W Kreslik i fura innych z racji swojej niejawności, anonimowości piszą różne rzeczy w większości głupie, nawet chamskie, wiem sam po sobie. Problem każdego forum to odgarnięcie prawdy od plew … ale jak to zrobić jak nie zna się JESZCZE prawdy i czy warto jeśli i tak wszystko polega na szczęściu?

Szwajcar z większością rzeczy się w sumie zgadzam więc nie będzie flame'u. Może po za tym, że jak odwrócisz strategię stratną to będziesz zarabiał - odwróć dowolną strategię która traci na interwałach mniejszych niż D1, ku zaskoczeniu większości ta drugi strategia też będzie tracić

Darek nie mam premium więc w żaden sposób nie mogę odnieść się do artykułu, który wstawiłeś, chyba, że jakoś streścisz go w poście.