SDR

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy popierasz pomysł stworzenia światowej waluty ?

tak
9
14%
nie
52
81%
nie mam zdania
3
5%

Liczba głosów: 64

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Tig3r pisze: Nie wiem jak na innych, ale na 3 na których byłem ani słowa.
Masakra .. tak ma być? To skutki tajemnic bankowych etc ?
Co jest dla nas ważne w temacie SDR ?
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 11:46 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Nie doszukuj się od razu teorii spiskowych bo ich nie ma. Co mają banki do uczelni?

Nie było potrzeby to się nie mówiło. Ostatnio w czasie kryzysu się zaczęło tym dyskutować.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Tig3r pisze:Nie doszukuj się od razu teorii spiskowych bo ich nie ma.
Spisek pewnie jest tylko ukryty :lol: :mrgreen: np. mniej wiesz łatwiej tobą sterować i manipulować. Pominmy spiski... chodzi o praktyczną wiedzę, inforamcję i zastosowanie.

http://www.inwestycje.pl/forex_i_waluty ... luta=1_xdr
SDR została utworzona w celu stabilizacji międzynarodowego systemu walutowego przez Międzynarodowy Fundusz Walutowy w 1967 roku, używana jest od 1970. Od roku 1974, SDR jako pierwsza waluta na świecie została zdemonetyzowana (przestała mieć swój parytet w złocie).
Czyli jak to stabilizuje i czy stabilizuje. :roll:

Dodano po 6 minutach:
Tig3r pisze:Co mają banki do uczelni?
dobre pytanie... nie byłem na żadnej uczelni ...
Tig3r pisze:Nie wiem jak na innych, ale na 3 na których byłem ani słowa.
Więc co mają uczelnie do banków... a raczej co mają uczelnie do rzeczywistości...

http://www.inwestycje.pl/wykresy/wyk_wa ... luta=1_xdr - notowania
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
OzoEze
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: OzoEze »

Zastanawia mnie dlaczego problematyka SDR nie jest poruszana podczas dyskusji o wprowadzeniu EUR w Polsce... Dlaczego robić dwie rewolucje walutowe w naszym kraju jeśli może być jedna? Poza tym jakże zaszczytne miejsce w historii świata - Polska jako pierwsza wprowadza SDR!

Dlaczego nie wspominają o tym nawet przeciwnicy EUR?

r2ber0
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: r2ber0 »

http://www.globalnaswiadomosc.com/bankructwousa.htm Ciekawe jak to bedzie z tym dolarem :D

Mistrzu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mistrzu »

Ehh .. te spiski. Co do SDR - jedno jest pewne - BEDZIE, to fakt.

Pytanie tylko kiedy.

Po przeczytaniu tegoz artykulu nasuwa sie jedno zasadnicze pytanie :

W jakim celu ktos rozpowszechnia te wszytskie "teorie" spiskowe o naglym koncu swiatowej ekonomii ?? Kto ma z tego najwiekszy zysk ??

Zadajmy sobie pytanie w odniesieniu do naszego podworka czyli FOrex.

Jesli ludzie panikuja - dziwne jest to iz kazda taka teoira szerzy tylko strach i niepewnosc. Czy ktos z was widzial jakas wiadomosc ktora mowi iz wszystkim bedzie zylo sie lepiej bo po wprwadzeniu SDR (czy innego globo ;) ) nastapi wzrost gospodarzy, wieksza harmonia miedzy panstwami itd.

Jak dotad obserwuje tylko odwrotna sytuacje. Wiec jesli jest szerzona panika i strach wymierzony w Dolara glownie oraz w Euro posrednio.

Wiec moje pytanie (moze ktos zna na nie odpowiedz):
Kto zyskuje na gwaltownej i panicznym pozbywaniu sie Dolarow oraz Euro przez zwykyklych ludzi ?? Jak takie "rewalcje" wplywaja na kurs Dolara i Euro ??

Gdy znajdziemy odpowiedz na to pytanie, dowiemy sie ktos szerzy te informacje, a wtedy moze tez w jakim celu.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Mistrzu pisze:Co do SDR - jedno jest pewne - BEDZIE, to fakt.
nie bedzie tylko jest.. chyba ze myslisz ze to moglby byc wyznacznik tej jedynej waluty..
Mistrzu pisze:W jakim celu ktos rozpowszechnia te wszytskie "teorie" spiskowe o naglym koncu swiatowej ekonomii ??
ja raczej staram się popularyzować wiedzę o SDR i mam nadzieję że nikt inaczej tego nie odbiera :D
Mistrzu pisze:Gdy znajdziemy odpowiedz na to pytanie, dowiemy sie ktos szerzy te informacje, a wtedy moze tez w jakim celu.
hehe Reuters :mrgreen: nie wiem jest jakis spisek co do SDR? :roll:

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Tylko PLN może stać się walutą światową - innych opcji nie widzę :twisted:

Puszkin
Gaduła
Gaduła

Re:

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

[/quote]
Tym bardziej, że obecnie ameryka ma chyba najgorszych ludzi w historii. I tak u sterów włądzy monetarnej mamy Bena Shaloma Bernankego, spadkobiercy Greenspana, który w odpowiedzi na kryzys kontynuuje politykę zwiększania podaży pieniądza, co jak juz widać doprowadziło ceny złota do niebotycznych kwot. Natomiast dolara robi się coraz więcej i coraz więcej.
[/quote]
To jest wszystko bardziej skomplikowane. Bernanke ma mało do gadania bo pieniądze "drukuje" FED, czyli instytucja prywatna i pożycza rządowi USA na procent. Poza tym jak Chiny dalej będą utrzymywały sztuczny kurs juana, aby zwiększać sprzedaż swoich produktów to MUSZĄ! kupować amerykańskie obligacje. Czyli mogą drukować. Cena złota rosła bo (nie pamiętam kto to mądry wyliczał wiele lat temu - proporcjonalnie do do zwiększającej się ilości ludzi na świecie wydobycie pozostało na tym samym poziomie, czyli cena musiała wzrastać). Teraz złoto załapało mocną korektę, bo nałożyły się dwa czynniki. Pierwszy to kryzys, a drugi to gorączka złota. Złoto stało się tak wartościowe, że przez ostatnie lata przesiewają ziemię w kopalniach które już były zamknięte. Czyli kryzys plus minimalna nadprodukcja spowodowało pierdyknięcie ceny złota.
Teraz padnie wiele kopalni i sytuacja wróci do normy. Gold buy :-)
Tylko jak to trafić i wyczuć moment zajęcia pozycji.
Ale to już inna bajka. Pzdr.
A co do SDR to już jest. Kolega Reptile ma rację :-)

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Re: SDR

Nieprzeczytany post autor: NicDoStracenia »

https://www.youtube.com/watch?v=4gx4osDMfGw

Jeszcze nie czytałem, poniewaz jestem zajęty czym innym. Rickards, wskazuje na 3 najbardziej prawdopodobne opcje: jakis koszyk walut, SDR'y, jakas forma gold standard.
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers

ODPOWIEDZ