Scalping
- klonmarcin
- Maniak
Nadal grasz demo - ducascopy ??
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Tak, ponieważ czekam na otwarcie konta a to już na dniachklonmarcin pisze:Nadal grasz demo - ducascopy ??

Jak widać cena przebiła ostatnie low o 1 pipsa co jest dość częste na edkuseedraev pisze:Przykład wykorzystania takiego s/r.
1 elipsa podwójne dno
2 przebicie linii trendu
3 pullback do linii trendu
Ostrzegam to nie zawsze wychodzi

Edit: zmienność jest do niczego cena stoi w miejscu wiec raczej powinno się to odpuścić ale można również zaryzykować i zostawić

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dalszy rozwój sytuacji.
Najlepsze wyjście byłoby w czarnym prostokącie cena narusza poprzedni high o 1 pipsa i zatrzymuje sie. Kolejne wejście na podwójnym dnie żółta elipsa i wejście dokładnie w czarnej ostatniej elipsie. Cena rusza się bardzo wolno i ospale wiec granie na czymś takim to tragedia
Edit: Aha czarny kwadrat stanowi s/r ponieważ cena zmieniła kierunek, i jak widac low znowu zostało naruszone o ok 0,5 pipsa
Najlepsze wyjście byłoby w czarnym prostokącie cena narusza poprzedni high o 1 pipsa i zatrzymuje sie. Kolejne wejście na podwójnym dnie żółta elipsa i wejście dokładnie w czarnej ostatniej elipsie. Cena rusza się bardzo wolno i ospale wiec granie na czymś takim to tragedia

Edit: Aha czarny kwadrat stanowi s/r ponieważ cena zmieniła kierunek, i jak widac low znowu zostało naruszone o ok 0,5 pipsa
- inwestor86
- Pasjonat
dlaczego utraty? przeciez taka konsole mozna wykorzystac do skalpowania, sl 10 pipsow, tp 10 pipsow, w tym przypadku bylo 5 zyskownych tranzakcji czyli +50 pipsow i nawet jesli 1 raz zaliczymy sl jestesmy +40 do przoduseedraev pisze:Jak widać cena jest w konsoli granie w czymś takim to gwarancja utraty kapitału.

potencjalne wejscia zaznaczylem strzalkami:
Tak zgadzam się z Toba w 100%. Tylko ze ja jeszcze nie mam tak dobrze wyrobionych wejść i wyjść, co wiąże się z tym ze czasami za późno wejdę albo za szybko wyjdę. Prowadzi to w moim przypadku do zmniejszenia RR a co za tym idzie SL przewyższają TP.
P.S. Ja zawsze wchodząc szukam potwierdzenia co wiąże się ze spóźnionym wejściem. Teraz natchnąłeś mnie ze może lepiej jak będę wchodził bardziej agresywnie, przeanalizuje
P.S. Ja zawsze wchodząc szukam potwierdzenia co wiąże się ze spóźnionym wejściem. Teraz natchnąłeś mnie ze może lepiej jak będę wchodził bardziej agresywnie, przeanalizuje