Scalping by Philson Investments

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Philson_Investments

Re: Scalping by Philson Investments

Nieprzeczytany post autor: Philson_Investments »

MR. D pisze:witam,

Nie zastanawialiście się nad inną formułą ? tzn. najpierw sprawdzenia przez klienta systemu a dopiero później pobierania za to opłat. Rozmawiałem wcześniej z dwiema osobami oferującymi podobną usługę i jedna proponowała podział zysków pół na pół a druga abonament miesięczny o znacznie niższej kwocie niż 1000 pln, ale przez pierwszy miesiąc za symboliczną złotówkę żebym mógł sobie sprawdzić czy coś takiego mi odpowiada. To sprawia wrażenie, że ktoś jest pewny tego co sprzedaje skoro daje mi możliwość wypróbowania.

nie zgodzę się z przedmówcą, że 1000 pln to symboliczna opłata za wypracowanie 10% zysku z kilku powodów.
1. Żeby wyjść na zero to muszę zaangażować 10 000 a żeby zarobić przynajmniej tyle co Wy to 20 000.
2. Nie mam żadnej gwarancji że nie stracę pieniędzy grając z Wami. Jedyne czego jestem pewny to że Wy zarobicie 1000 pln niezależnie od wyniku.
3. Przy tak agresywnej grze czyli to co piszecie 10% w max dwa dni równie dobrze mogę być te 10% w plecy. Czyli w najgorszej sytuacji jestem 2000 obsuwy kapitału plus 1000 prowizji razem 3k na minusie.

Czy to działa nie wiem, ale nie wydam 1000 pln żeby to sprawdzić na podstawie kilku print scrinów.

Podsumowując nie twierdzę, że to naciąganie klienta bo każdy ma prawo przedstawić taką ofertę jaką chcę. Z punktu widzenia klienta nie zapłacę 1000 pln za dwudniowe oglądanie jak ktoś skalpuje na forex no chyba, że ktoś da mi gwarancję zarobienia tych 10% a jak się nie uda to różnicę wyrównujecie z własnej kieszeni.
Dobrze napisane i logicznie. Inna formuła powodowałaby jednak spore zainteresowanie a zupełnie nam nie zależy by podmiot ukierunkować na szkolenia:) to forma sprawdzenia, dodatku. Co do formy zapłaty, miesięczny abonament jest niemożliwy ze względy na czas jaki musielibyśmy poświecić innym nie kapitałowi. Forma podziałów zysków powoduje znowu problem zapłaty. Wiec dla kupujących jest to dobry sposób rozwiązania ale jak świadczącego usługi niekoniecznie. Gwarancja jest taka ze już pierwsze wejścia pokażą czy zarobiłeś czy nie:) tez gwarancji nie mogę udzielić ze względu na to ze nie wiem czy tak naprawdę i co dany człowiek kliknie bez polecenia i nie chce za to odpowiadać. Zainteresowanym proponowałem podpisanie umowy na ilość pipsów. Uważam ze jest to uczciwe. Ale jak wspomniałem nie ma co roztrząsać szkoleń, nie skupiamy się na nich jako podstawa działania. Proszę równie pisań na z ofertą wspólnego klikania - jeśli to nie problem albo na priva.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Philson_Investments pisze:
Hmmm, zastanawiam się jak to napisać, ktoś oferował tam sprzedanie systemu? jasno jest napisane co oferujemy, sieje Pan demagogie. Ponadto mail firmowy będzie po uruchomieniu strony jak dwa plus dwa.
P.S. nie stosuje SL/TP jak siedzę przy komputerze.
Demagogiem nie jestem. Tak jak wspomniałem, wszystko co tam napisałem to tylko i wyłącznie moje wątpliwości i moje przemyślenia. Powiedzmy sobie szczerze, zaprezentowane przez Pana wyniki tutaj są bardzo dobre.
Przy takiej stopie zwrotu i skuteczności, profesjonalista to naprawdę mało powiedziane.
możliwość podpatrzenia sposobu wypracowania 10% zwrotu kapitału portfela inwestycyjnego w krótkim okresie czasu (orientacyjnie 5 dni roboczych)
Jeżeli ten punkt nie jest pokazaniem metody spekulacyjnej, to ja nie bardzo wiem czego wy chcecie uczyć podczas sesji live. Ja myślałem że taka sesja live wygląda tak, że Panowie widzimy to i to, i dlatego wchodzimy tak i wychodzimy tak.

Nic, proszę kontynuować journal i wszyscy czekamy na oficjalny start waszej firmy.

@Mr.D

Wszystko OK, ale podobno wyciągasz te 10% w ciągu 2-5 dni roboczych.
Jeżeli po ich szkoleniu zaczałbyś regularnie wyciągać 10% nawet raz na 2 tygodnie, to chyba zmienia to postać rzeczy co do "symbolicznej złówki".
Oczywiście pisałem to w odniesieniu że ich szkolenie "gwarantuje" te 10% na pokrycie kosztów.
Wtedy właściwie straty nie ma, a doświadczenia przybywa.

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

ZomG pisze:Dzień dobry.

O ile mi wiadomo, aby pobierać od ludzi pieniądze i zarządzać nimi, potrzebne są zezwolenia i certyfikat Doradcy Inwestycyjnego (jeśli się mylę, proszę mnie poprawić). Czy któryś z Panów posiada coś podobnego? Jeśli nie, to jak wygląda to od strony prawnej?

Pozdrawiam.
Zaczyna to się przekształcać w coś innego jak jurnal. Watek nie dotyczy naszej przyszłej działalności, proszę spytać swego prawnika nad ewentualnościami rozwiązania w tym temacie, lub zadawać je prywatnie. Są dwie możliwości - podpowiem. A nawet więcej.
Po pierwsze nie rozumiem czemu zawdzięczam ten opryskliwo-protekcjonalny ton wypowiedzi. Wydaje mi się, że moja wiadomość była na tyle grzeczna i konkretna, że sobie na to nie zasłużyłem.
Po drugie to dość dziwne, że mam się kontaktować z radcą prawnym, by dowiedzieć się, czy firma oferująca pewne usługi działa legalnie, bo ta firma sama nie chce mi tego powiedzieć.
Po trzecie zgodnie z odpowiedzią zadałem to pytanie prywatnie. Treść w załączniku (do innych użytowników - nie podoba mi się, że muszę publikować prywatną wiadomość, jednak uważam, że wiele rozjaśnia i może być pomocna, by obudzić czujność - ten pan albo sam nie wie, na jakiej zasadzie działa jego firma, albo przeciwnie - wie doskonale, że łamie prawo).

Zresztą czy ta „odpowiedź” nie wpisuje się w ton poprzednich? Wątpliwości innych użytkowników też zostały zlekceważone.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Philson_Investments

ZomG pisze:
ZomG pisze:Dzień dobry.

O ile mi wiadomo, aby pobierać od ludzi pieniądze i zarządzać nimi, potrzebne są zezwolenia i certyfikat Doradcy Inwestycyjnego (jeśli się mylę, proszę mnie poprawić). Czy któryś z Panów posiada coś podobnego? Jeśli nie, to jak wygląda to od strony prawnej?

Pozdrawiam.
Zaczyna to się przekształcać w coś innego jak jurnal. Watek nie dotyczy naszej przyszłej działalności, proszę spytać swego prawnika nad ewentualnościami rozwiązania w tym temacie, lub zadawać je prywatnie. Są dwie możliwości - podpowiem. A nawet więcej.
Po pierwsze nie rozumiem czemu zawdzięczam ten opryskliwo-protekcjonalny ton wypowiedzi. Wydaje mi się, że moja wiadomość była na tyle grzeczna i konkretna, że sobie na to nie zasłużyłem.
Po drugie to dość dziwne, że mam się kontaktować z radcą prawnym, by dowiedzieć się, czy firma oferująca pewne usługi działa legalnie, bo ta firma sama nie chce mi tego powiedzieć.
Po trzecie zgodnie z odpowiedzią zadałem to pytanie prywatnie. Treść w załączniku (do innych użytowników - nie podoba mi się, że muszę publikować prywatną wiadomość, jednak uważam, że wiele rozjaśnia i może być pomocna, by obudzić czujność - ten pan albo sam nie wie, na jakiej zasadzie działa jego firma, albo przeciwnie - wie doskonale, że łamie prawo).

Zresztą czy ta „odpowiedź” nie wpisuje się w ton poprzednich? Wątpliwości innych użytkowników też zostały zlekceważone.
Dla Forumowiczów właśnie takich jak Pan podchodzę z dystansem...Przepraszam za Pana własne subiektywne odczucia.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

To jest moja prywatna opinia i nie musicie się z nią zgadzać, ale według mnie jesteśmy krajem, który lubuje się w pozwoleniach, zezwoleniach, certyfikatach itp. jakby od tego zależało czy ktoś wie co robi czy nie ? Oczywiście najbardziej korzysta z tego biurokracja bo jest co robić. Kursy, egzaminy a później kontrole, kary itp. biznes się kręci. Czy to chroni konsumentów od straty ? nie bo fundusze muszą inwestować cały kapitał nawet podczas recesji. Czy chroni przed oszustami pewnie tak, ale ja nie chcę być traktowany jak debil. Moje pieniądze i moja sprawa komu je powierzam i na jakich zasadach. Nie ma dla mnie znaczenia ile kto ma papierów tylko czy jest uczciwy i wie co robi. To moja opinia pewnie kontrowersyjna, ale moja. Nikogo nie zachęcam do powierzania swoich pieniędzy byle komu. Każdy powinien sprawdzić komu je powierza bo ciężko na nie pracował.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 16:53 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

W sumie to bezpodstawne bicie piany z tego co piszą to nie obracają cudzymi pieniędzmi więc nie jest to działalność finansowa. Pobierają wynagrodzenie za szkolenie i tyle. To znowu moja opinia ;-)

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Philson_Investments pisze: Dla Forumowiczów właśnie takich jak Pan podchodzę z dystansem...Przepraszam za Pana własne subiektywne odczucia.
Tylko dlatego, że zadaję pytania o legalność? A inni o wiarygodność? No tak, to wyklucza nas z każdej poważnej rozmowy, prawda?
MR. D pisze:To jest moja prywatna opinia i nie musicie się z nią zgadzać, ale według mnie jesteśmy krajem, który lubuje się w pozwoleniach, zezwoleniach, certyfikatach itp. jakby od tego zależało czy ktoś wie co robi czy nie ? Oczywiście najbardziej korzysta z tego biurokracja bo jest co robić. Kursy, egzaminy a później kontrole, kary itp. biznes się kręci. Czy to chroni konsumentów od straty ? nie bo fundusze muszą inwestować cały kapitał nawet podczas recesji. Czy chroni przed oszustami pewnie tak, ale ja nie chcę być traktowany jak debil. Moje pieniądze i moja sprawa komu je powierzam i na jakich zasadach. Nie ma dla mnie znaczenia ile kto ma papierów tylko czy jest uczciwy i wie co robi. To moja opinia pewnie kontrowersyjna, ale moja. Nikogo nie zachęcam do powierzania swoich pieniędzy byle komu. Każdy powinien sprawdzić komu je powierza bo ciężko na nie pracował.
Ależ ja uważam podobnie. Ale skoro mamy już takie prawo, to grajmy w otwarte karty - firma albo ma wymagane pozwolenia, albo nie ma. Jeśli ma, to pięknie (tylko czy wtedy by to ukrywała?), jeśli nie ma, to niech będzie to jasne od początku. Ci, którym ich brak nie przeszkadza, jak Ty, będą mogli rozważyć inwestycje własnych pieniędzy, a pozostali będą bezpieczni i wolni od ryzyka, którego mogą nie być świadomi.
MR. D pisze:W sumie to bezpodstawne bicie piany z tego co piszą to nie obracają cudzymi pieniędzmi więc nie jest to działalność finansowa. Pobierają wynagrodzenie za szkolenie i tyle. To znowu moja opinia ;-)
Philson_Investments pisze: (...)
Nie jestem przekonany co do ujawnienia stata z kilku względów - po pierwsze dla ochrony i dotrzymania tajemnicy firmowej jak i lojalności wobec inwestorów (...)
Jak komuś zależy by uzyskać 100% w krótkim okresie to może nas wynająć na taka prace (...)

Kurczę, dziwne...

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

To ze oni pokazuja to co chca pokazac to fakt i sciema podklad pod szkolenie pewno ale widze ze stala banda klikaczy z dt wlazla w journale i tu sie pusza kim to nie sa nanolotowcy. Dawno temu filarami byly konkrety dzis populistycznosc sieja leszczaki co to bystrzaka do konca nie doczytali hahaha bol pupska za ostry macie szeryfowie nawigatora A sami jestescie taka sama sciema ktora szykanujecie pozdro f600

Philson_Investments

http://screenshooter.net/100174096/bnicytx
Proszę nanieść godziny wpisów na wykres; i rozmawiajmy konstruktywnie o jurnalu, zagraniach. Inne rzeczy i sprawy przyjdą z czasem same. Firma będzie zarejestrowana, każdy będzie mógł wejść na stronę zapoznać się z oferta, podpisać umowę albo porostu tego nie robić.
Wiem, ze ciężko jest przełknąć niektórym forumowiczom fakt, ze człowiek znikąd "daje radę"; przykro i mi ze na takim poziomie co niektórzy tkwią ciągle nieposuwający się do przodu.
Mile widziane pytania o zagrania, pogląd na zagrania na dzień; (dziele sobie zawsze dzień na trzy etapy rano - szybkie zwrotki dobre i pewne setupy/popołudnie to zazwyczaj korekta z uwaga na dane/ wieczór spokojne objęcie kierunku i trejdowanie na niby wymarłym rynku a tu nagle jak teraz:) miły proficik leci. skąd??? sam nie wiem ważne ze jest a ja w nim nie pod prąd. trzymajmy się kochani forumowicze tematu jurnala a nie tematów pobocznych, kim jestem, z kim działam, jak mnie zniszczyć:) Niestety na chyba nazbyt skupiające zadanie; nie bede odpisywał jak na post wyżej. Nie z powodu, ze kogoś z góry nie lubię czy lubie, Po prostu jestem zajęty i proszę to uszanować. jakby ktoś miał coś do przedyskutowania prosze mój telefon mona dzwonić do godziny 08.00 - 20.00.
PI
P.S. oczywiście wejścia w pozycje wyglądają tak jakbym właśnie wchodził na hedza tylko czemu na kontynuacji trendu albo na jego początku??? lobię teorie spiskową ale w mniejszych pigułkach chyba a sprzedałem to tylko by zamieścić post trend wzrostowy jest niezagrożony kiedyś może ktoś zrozumie, ze nie jestem z znikąd i wiem coś o tym czym się zajmuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 19:26 przez Philson_Investments, łącznie zmieniany 1 raz.

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Dobra to moje pytanie mozecie pokazac historie zlecen z dnia dzisiejszego wraz z tym co pokazujecie. Interesuja mni te setki sl ktore lapiecie pozycje zyskowne przeniesc na wykres kazdy mug potrafi. Fajnie jak byscie jeszcze alt n dali bym zobaczyl zlotego chlopka ze to rl numery loty itd cenzurujcie. Po prostu taka sciema to 10 lat temu by sie slizgla dzisiaj no coz jak to mowia swoj swego znajdzie. Pozdro f600

ODPOWIEDZ