Scalp Ichimoku Kinko Hyo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

metoda? to jest forum kucharek ? Inwestując musisz posiadać plan, strategie, predyspozycje, kapitał, a większość żyje złudzeniami że pozna magiczny system czy metodę i będzie bogaty... tak to niestety nie działa dlatego mimo miliona tematów o "dochodowych strategiach" nie jest to forum milionerów.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Na każdym bezpłatnym forum się przyjęło aby nie wychodzić przed szereg bo się oberwie. Nie chwalić się kasą i zdobytą wiedzą. Zachować wiedzę tylko dla siebie i czytać jak się męczą inni. Staję w obronie SAMCZYK-a bo naprawdę szkoda jego czasu na przekonanie nieprzekonanych.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Inwestując musisz posiadać plan, strategie, predyspozycje, kapitał, a większość żyje złudzeniami że pozna magiczny system czy metodę i będzie bogaty... tak to niestety nie działa dlatego mimo miliona tematów o "dochodowych strategiach" nie jest to forum milionerów.
system to tylko część w układance :-) bez planu , krok po kroku co robić to mając dobry system cudów się nie zdziała, mając plan, system, olewa się jakieś 1% na trejd, szuka broka z dobrym lewarem i gra, proste.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

krystian74 ale do czego on ma przekonywać innych? do swojego systemu? do siebie?

Bez obrazy ale i tak ten temat za jakiś czas zginie w stosie innych tego typu tematów, gdyby sukces na FX zależał od systemu wystarczyło by poznać jego zasady, gdyby istniał system całkowicie nieuznaniowy istniało by EA zarabiające w każdej sytuacji.

reasumując, nie system jest ważny tylko ważne jest spojrzenie na rynek czy to inwestora manualnego czy programisty EA, jeśli nie zrozumie sie zasad popytu podaży, jak kształtuje się cena, ogólnie zasad działania rynku nie mamy szans na FX, a druga kwestia to trzeba posiadać troszkę oleju w głowie,

Dziwne na tym forum wytworzyło sie to że gdy ktoś zaczyna zarabiać ( czyt. prezentować trejdy zyskowne) nikt nie pyta jak gra, czym sie kieruje tylko w 99% pytają " jaki masz system" "też tak chce", to jak w matematyce, jak nie zrozumiesz zasad ślepe wkuwanie na pamieć nic nie da,

Tak jak pisze kolega wyżej system to tylko część układanki, AT, SD, SR,LT czy jakikolwiek inny system jest tylko sposób interpretacji dlaczego tutaj a nie gdzie indziej weszliśmy w pozycje ale czy to decyduje o sukcesie? wątpię, jesli źle obierzesz kierunek to nawet zloty grał nie pomoże :)

Awatar użytkownika
SAMCZYK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SAMCZYK »

metoda? to jest forum kucharek ? Inwestując musisz posiadać plan, strategie, predyspozycje, kapitał, a większość żyje złudzeniami że pozna magiczny system czy metodę i będzie bogaty... tak to niestety nie działa dlatego mimo miliona tematów o "dochodowych strategiach" nie jest to forum milionerów.
Super ujęte INK.

Dodano po 6 minutach:

W końcu czekałem na taki ruch. Generalnie zwariowany ruch o nieregularnych dziwnych moich działania ale w końcu wyszedłem.
Microbi - stare dzisiejsze zlecenie doszło na +2 ale zabrał mi _5 pipek. Myślałem że od razu wejdzie mi na plus np. 15 no ale cóż.

Wszedłem z podobnego poziomu, i odczekałem na moment kilkanaście minut. Opłacało się czekać na co najmniej 35pipsów i tyle wziąłem :)
Uff... nigdy więcej wywrotówek. Pierdziele już nie chleję :twisted:

Obrazek
Każda strategia jest rozdawana za plecami tych co tworzą. BAZ, Fontanna, Scalp fXlamera za darmola.
A święcą fałszywe zagrywki jak to na navigatorze.
A chcą sobie prestiżem nagradzać. I netykiety uczyć. heheheheheh...

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

amerro pisze:
iwan pisze:amerro, odpusc sobie to pitolenie.
iwan, odpuść sobie forex...
niby czemu skoro dobrze idzie?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

krystian74 pisze:SAMCZYK daj spokój twoje wiadomości są bezcenne...
Wskaż trochę tych bezcennych wiadomości z tego wątku, prawdopodobnie komuś mogą się przydać.
krystian74 pisze:jeżeli banda deb....... nie umie tego pojąć to trudno. Szkoda czasu na walenie w klawisze i udowadnianie innym że ta metoda działa.
A gdzie ta band deb....... która nie umie tego pojąć i twierdzie, że ta "metoda" nie działa? Śmiało, wskaż paluchem kiku członków tej kliki, raz dwa się z nimi rozprawimy :)
krystian74 pisze:Na każdym bezpłatnym forum się przyjęło aby nie wychodzić przed szereg bo się oberwie. Nie chwalić się kasą i zdobytą wiedzą.
Skąd wiesz? Znasz każde bezpłatne forum? Na każdym bezpłatnym forum wychodziłeś przed szereg chwaląc się kasą i zdobytą wiedzą i za to obrywałeś?
Czy ot tak sobie piszesz jakieś nie trzymające się kupy banialuki?
SAMCZYK pisze:Opłacało się czekać na co najmniej 35pipsów i tyle wziąłem :)
:clap: :clap: :clap:
iwan pisze:niby czemu skoro dobrze idzie?
Sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

amerro pisze: iwan napisał:
niby czemu skoro dobrze idzie?

Sam sobie odpowiedz na to pytanie.
Obywatelu kapralu, poslusznie meduje ze sam sobie odpowiadalem od wczorajszego wieczora az do lini pobliskiego lasu w ktorym to zaczail sie nieprzyjaciel. Ze wzgledu na rozleglosc wspomnianej czasoprzestrzeni odpowiedzi nie znalazlem. Jednoczesnie zglaszam sie na ochotnika do nastepnego, rownie niebezpiecznego zadania bojowego. Ku chwale ojczyzny obywatelu kapralu.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

iwan pisze:...odpowiedzi nie znalazlem.
Sugeruję zatem kolejne 6 lat bojowego marszu w poszukiwaniu odpowiedzi, tym razem jednak z bardziej otwartym umysłem i trzeźwiejszym spojrzeniem na otaczającą Cię rzeczywistość.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

amerro pisze:trzeźwiejszym spojrzeniem na otaczającą Cię rzeczywistość.
obywatelu kapralu, sami dobrze wiecie ze w wojsku bez wódy ani rusz. A w naszej kompani to dopiero... zreszta sam obywatel kapral wie najlepiej.
PS. To juz 6 lat minelo. Ja piernicze, ale ten czas leci. Ilez takich postaci jak ty przewinelo sie przez to forum przez te lata? Setki, tysiace? w kazdym razie sporo sie pojawilo i rownie szybko zniknelo. Czy znalezli to czego szukali? W przytlaczajacej wiekszosci nie i pewnie dalej klepia biede.
Buziaczki kapralu.

ODPOWIEDZ