Scalp Ichimoku Kinko Hyo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: iwan »

SAMCZYK pisze:
Na koniec dnia i dziękuję
Pogubilem sie. Do tej pory pisales ze dla shorta niebieska linia musi byc skierowana do dolu. A na twoim screenie....

PS. nie mam skypa. wytlumacz wszystkim, nie tylko mnie.

Dodano po 19 minutach:

Pytanie na screenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
SAMCZYK
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: SAMCZYK »

Czasami widać więcej ale podstawy już masz więcej nie trzeba wnikać. Na ostatnim screenie poszło tak jak miało byc. Jest ok.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: seba »

to ja tez mam jedno pytanie widoczne na screenie
pytam bo w pierwszym poscie jest napisane:
SAMCZYK pisze:S/L stosuję 5 pipsów
Tak robię od kilkunastu miesięcy. Sprawdzone...
Obrazek
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

amerro

Post autor: amerro »

SAMCZYK pisze:Czasami widać więcej ale podstawy już masz więcej nie trzeba wnikać. Na ostatnim screenie poszło tak jak miało byc. Jest ok.
Przepraszam za offtopa, ale nie mogłem się powstrzymać.

"Tlumaczyc bede tak aby do Panstwa sposobu myslania dojsc w zrozumialym i oczywistym ale i zgodnym tokiem.

pawlilimicimited"

Ten Pan ma więcej fanów na tym forum Panowie:)

Żeby nie było, to również przyłączę się do pytania użytkownika iwan i poproszę SAMCZYKA żeby jednak wniknął głębiej w temat i wyjaśnił, precyzując trochę bardziej zasady systemu, którym się posługuje.

Awatar użytkownika
SAMCZYK
Stały bywalec
Stały bywalec

Odnośnie foty : jest tam 6 pisow. Ale napisałem też że czasami mam więcej. Bądź dokładny jak podajesz.

Odnośnie pawlilimicimited to on tyle bierze wiec do niego z zapytaniem.

Mam prośbę. Piszcie o pawli-cośtam w innym dziale. Nie zaśmiecajcie.

Prosze.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

SAMCZYK pisze: Na ostatnim screenie poszło tak jak miało byc. Jest ok.
Czy odnosisz sie do kwestii kierunku niebieskiej lini? Jesli tak to jak ostatecznie definiujesz kryteria wejscia w S? Niebieska ma byc w gore czy w dol? Konkretnie i po mesku bo jak narazie czuje sie ..... zwodzony by nie opisac dobitniej moich odczuc.

Dodano po 3 minutach:
SAMCZYK pisze:Czerwona przez niebieską, i jeśli niebieska pójdzie w stronę w którą poszła czerwona wówczas można wchodzić. Jeśli niebieska zakreśla TYLKO poziom w linii poziomej, wtedy czekamy. Jeśli zacznie podążać - wchodzimy.
A to ma sie nijak do twojego ostatniego screena. No chyba ze zle rozumiem sformulowanie "niebieska zakresla tylko poziom w lini poziomej" . Czy chodzi o " nie zmienia swej wartosci" lub "biegnie w poziomie"? Po jakiemu ty piszesz?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: profession »

iwan pisze:Po jakiemu ty piszesz?
A patrzyłeś na avatar? Nie zwróciłeś uwagi, że to kosmita . Ehhh....Jak dla mnie i tak nieźle gada po Polsku więc się nie czepiaj, tym ludziom to zawsze coś nie pasuje ... :roll:

oczywiście bez urazy pozwoliłem sobie na żart8)

SAMCZYK a wracając do tematu mam przeczucie, że czasami wchodzisz na czuja. Bo jak widać na powyższym screenie drugie wejście nie było zgodne z zasadami. Niebieska linia nie była skierowana w dół.

Może powiedz jakimi dokładnie zasadami się kierujesz? Czy jeśli np nastąpi przecięcie czerwonej z niebieską jak na screenie powyżej być może czekanie na odpowiedni kierunek obu linii jest już mniej istotne? Może przecięcie wystarcza do otworzenia pozycji?

Napisz proszę dokładnie które warunki są najważniejsze i niezbędne a które mogą wystąpić i dają dodatkowe potwierdzenie ale nie muszą.

pozdrawiam i dzięki za temat bo bardzo ciekawie się zapowiada.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

profession pisze: więc się nie czepiaj, tym ludziom to zawsze coś nie pasuje
Alez ja sie nie czepiam. Czepiac mozna sie szczegolow. A tu... kazdy moze sobie zrozumiec opisy po swojemu bo sa jakby przekopiowane z google translatora.
Dlatego spytalem czy jest obcokrajowcem bo wtedy i tak zaslugiwal by na szacun za opanowanie polskiego.

Samczyk , to jak to jest ostatecznie z tymi warunkami wejscia w L i S bo z poczatku szalenie ciekawy temat zaczyna pomalutku puszczac smrodek. Jakbys chcial nas wpuscic w maliny ktore wlasnie zajadam z bita smietana.
Bita smietana pierwsza klasa. Z ThermoMixa oczywiscie.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: profession »

profession pisze: to kosmita . Ehhh....Jak dla mnie i tak nieźle gada po Polsku więc się nie czepiaj, tym ludziom to zawsze coś nie pasuje ...

iwan Ja wiem, że się nie czepiasz. Ja sobie żartowałem apropo tego kosmity i czepiania [że czepiasz się kosmity, że źle gada po Polsku] :) Mam taki humor po prostu. :) Tak mi się to skojarzyło wiem, że głupi to żart, przepraszam :wink:

Zgadzam się z Twoimi zarzutami apropo systemu
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
SAMCZYK
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzień dobrze rozpoczęty i po pracy. Teraz relax zwanym LB
Każda strategia jest rozdawana za plecami tych co tworzą. BAZ, Fontanna, Scalp fXlamera za darmola.
A święcą fałszywe zagrywki jak to na navigatorze.
A chcą sobie prestiżem nagradzać. I netykiety uczyć. heheheheheh...

ODPOWIEDZ