Jak to? przecież świeca to "punkt" w którym zapisane są 4 wartości.brother pisze: "Miejscem" w szeregu czasowym.
Różnice na wykresach świecowych - dyskusja
Stforex gdy bym sobie nie wywalił wszystkich fabrycznych wskaźników to pewnie bym się pobawił tym
I nie podlega dyskusji że najważniejsza jest cena
hehe kurde przypomniało mi się coś
Dyskusja Ink. z kimś tam mistrzostwo świata dawno takiego ubawu nie miałem
jak znajdę wrzucę link.

“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Mój błąd, wziąłem za przykład typowy schemat budowy świecy OHLC/OLHC i na tej podstawie napisałem o tym "miejscu" w szeregu czasowym(w perspektywie budowy świecy na określonym TF), wtedy close zawsze wypada na końcu i tym się różni od pozostałych elementów świecy.Esco pisze:Jak to? przecież świeca to "punkt" w którym zapisane są 4 wartości.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Moim zdaniem gramy na takich wykresach jaki jest aktualnie czas, wiec jezeli zaczyna sie sesja Londynska to gramy na londynskiej, GMT... dla przykladu dziala tez sesja Polska ale najprawdopodobniej wiecej ludzi czyta z wykresu GMt niz GMT+1, gralem troszke w sesji Polskiej i wydaje mi sie,ze mozna tam tez zarobic, jednakze swieczki GMT daja w tym czasie bardziej przejrzysty sygnal.
Wnioskujac... jak wchodzisz miedzy wrony kracz tak jak one:)
Edit: Marcin napewno nie mowi wszystkiego... zreszta co by to dalo, jak siadalem pol roki temu do wykresu, nic nie widzialem, a kazde wejscie bylo na pale, trzeba czasu i obeznania, zeby przezwyczaic sie do swiec , ceny ,czy czegos tam innego na czym probujemy grac. Po tym czasie (pol roku od poczatku) w niedalekiej przeszlosci (jakies 3 tygodnie temu), zauwazylem, ze czasami dokladnie wiemm, co chem zrobic kiedy i dlaczego tak a nie inaczej...
Mysle jednak, ze jeszcze troche czasu minie zanimy ulozy sie to w jedna logiczna calosc...
Patrzmy na wykres i czekajmy na oswiecenie:)
Marcin dokladnie pokazuje nam jak grac... to, ze tego nie widizimy wynika z naszego lenistwa, przeanalizujcie jego wejscia.... nie tylko na jednym interwale, ale co sie dzialo na reszcie TF w chwili wejscia...... Wejscie nigdy nie jest kwestia przypadku.... zawsze cena musi isc w naszym kkierunku... najpierw sygnal na wyzszym interwale (po tym sygnale najczesciej cena zawraca spowrotem).... pozniej szukamy potwierdzenia i wejscia na nizszym.., przyu czym po wejsciu obserwujemy wszytskie interwaly czy ida w naszym kierunku....Powodzenia:) sobie tez zycze:)
Wnioskujac... jak wchodzisz miedzy wrony kracz tak jak one:)
Edit: Marcin napewno nie mowi wszystkiego... zreszta co by to dalo, jak siadalem pol roki temu do wykresu, nic nie widzialem, a kazde wejscie bylo na pale, trzeba czasu i obeznania, zeby przezwyczaic sie do swiec , ceny ,czy czegos tam innego na czym probujemy grac. Po tym czasie (pol roku od poczatku) w niedalekiej przeszlosci (jakies 3 tygodnie temu), zauwazylem, ze czasami dokladnie wiemm, co chem zrobic kiedy i dlaczego tak a nie inaczej...
Mysle jednak, ze jeszcze troche czasu minie zanimy ulozy sie to w jedna logiczna calosc...
Patrzmy na wykres i czekajmy na oswiecenie:)
Marcin dokladnie pokazuje nam jak grac... to, ze tego nie widizimy wynika z naszego lenistwa, przeanalizujcie jego wejscia.... nie tylko na jednym interwale, ale co sie dzialo na reszcie TF w chwili wejscia...... Wejscie nigdy nie jest kwestia przypadku.... zawsze cena musi isc w naszym kkierunku... najpierw sygnal na wyzszym interwale (po tym sygnale najczesciej cena zawraca spowrotem).... pozniej szukamy potwierdzenia i wejscia na nizszym.., przyu czym po wejsciu obserwujemy wszytskie interwaly czy ida w naszym kierunku....Powodzenia:) sobie tez zycze:)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2012, 12:38 przez m.prymus, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pełnomocnik
- Pasjonat