Różne dane ze wskaźnika - Backtest/Odswiezenie

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

Hej

Licze ze mi pomozecie w tej ciezkiej sprawie.

Jak wiadomo, do EA mozna zassac dane ze wskaznika za pomoca funkcji iCustom.

Problem jest taki - gdy odswiezam wykres, laduje templata lub cokolwiek innego - to w wartosc ktoregostam buforu na zamknietej juz swieczce (-1) wynosi na przyklad 2.3456.

Gdy tosamo odpalam z Expert Advisora, to wartosc sie rozni od tej na odswiezony templejcie.

Czy mozecie powiedziec co moze byc tego powodem? Wskaznik nie repaintuje wstecz, czyli raz zapisane dane dla zakonczonej swieczki nie zmieniaja sie...

Pliz help... Zakladam ze nie byloby problemu gdyby EA odswiezal wykres po zakonczeniu kazdej swieczki (wtedy przeliczone dane z indykatora wpadaja do EA a on juz sobie podejmuje decyzje)....

Dodano po 21 godzinach 31 minutach:

Eh - wyglada na to ze bede musial sobie caly wskaznik napisac od nowa i po swojemu :|

Dodano po 35 minutach:

Eh - wyglada na to ze bede musial sobie caly wskaznik napisac od nowa i po swojemu :|

Awatar użytkownika
thisredone
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: thisredone »

podczas backtestów, korzystasz z historii ściągniętej osobno?

Q600
Gaduła
Gaduła

Juz w miare dowiedziałem sie gdzie lezy problem. Mecze trasformate fishera, ktora pokazuje piekne wyniki na ekranie, ale podczas backtestow nie dzialala dobrze - nie dosc ze repintowala to jeszcze nie zmieniala danych po zamknieciu sciezki... troszke juz sobie poradzilem z tym, tzn mam odpowiedni wskaznik (i nawet rozumiem jak dziala), ktory troszke inaczej rysuje ale juz nie repaintuje, teraz musze sobie dopasowac go do strategii i zobaczyc jakie wyniki beda i czy w ogole jest sens z tym sie bawic...

bialy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bialy »

mam wskazniki do transformaty fishera i pierwsze wskazniki nie odswiezaly wartosci. temat byl poruszony i rozwiazany na forex-tsd bo pewnie tam to znalazles. fajnie to wyglada ale niestety nie znalazlem czasu zeby przetestowac
oszczedzajmy cykle procesora

Q600
Gaduła
Gaduła

jako juz sobie ogarne wszystko to dam tutaj znac :)

ODPOWIEDZ