Rosja -Ukraina - wojna ?
Re: Rosja -Ukraina - wojna ?
Jak zobaczyłem Jarosława na radzie bezpieczeństwa narodowego to mnie naszła taka refleksja że Polacy i politycy powinni być zawsze razem i się wspierać ponieważ podziały nas osłabiają a słabi mają przerąbane w obliczu zewnętrznego zagrożenia ze strony silniejszego i wrogo nastawionego państwa.
Co za różnica czy ktoś jest prawicowy czy liberalny gdy leci rakieta na Twój dom ?
Wszystkie kłótnie i podziały stają się wtedy takie absurdalne.
Niestety podziały to nasza narodowa natura tak jakby znaczna część społeczeństwa działała wbrew własnemu interesowi narodowemu.
Co za różnica czy ktoś jest prawicowy czy liberalny gdy leci rakieta na Twój dom ?
Niestety podziały to nasza narodowa natura tak jakby znaczna część społeczeństwa działała wbrew własnemu interesowi narodowemu.
o naiwnosci, cia organizuje obalenie demokratycznie i zgodnie z prawem wybranego rzadu i prezydenta, a w mediach lansuje sie teorie, ze totalitaryzm zagraza od strony rosjan i wszyscy to kupuja.. haha, gineli oczywiscie tylko protestujacy, o tym ze ktos strzelal w glowy ukrainskim milicjantom, tylko krotka wzmianeczka dawno temu,
) zadnej wojny nie bedzie to jest tylko pokaz mozliwosci stanow, tak jak w gruzji, rosjanie graja ostro bo amerykanie znowu bawia sie przy ich granicy, a rosja od czasow zsrr, jest za slaba, zeby zorganizowac jakis "demokratyczny przewrot" na terenie wplywow amerykanskich, amerykanie pokazali co potrafia, teraz ponaprezaja sie rosjanie, potem ukraincy nie beda mieli co do garkow wlozyc, a dzieki cia zycie przecietnego ukrainca stanie sie jeszcze trudniejsze i pewnie mieszkancy krymu bezproblemowo zaglosuja za odlaczeniem od ukrainy, gdy sie okaze, ze po calym zamieszaniu, nie ma co do garka wlozyc, a obligacje trzeba splacac, za gaz placic etc..no i przeciez cywiliowane demokracje zachodnie pochwalaja prawo narodow do samostanowienia, kosowo, czarnogora, ciekawe czemu mieszkancom krymu tego prawa sie odmawia hmm.. 

- Kimkolwiek
- Pasjonat
wp.pl i onet.pl moje ulubioneMidas pisze:Gdzie można na bieżąco zobaczyć lekko okrojone informacje dot. konfliktu? Jakaś strona?
Mnie w takich sprawach ciekawi czy "ważni" ludzie Świata nie wiedzą już jak to wszystko się skończy, zrobią parę interesów w odpowiednich miejscach a Świat będzie dalej powoli szedł do przodu. Osobiście wątpię w eskalację konfliktu, ale czas pokaże.
ja jestem pod nikiem gupi romek
a poza tym wojny nie bedzie. Markel dzwonila do putina i zaproponawala mu miedzynarodowa wspolprace na co putin sie zgodzil.

Ostatnio zmieniony 02 mar 2014, 22:26 przez Kimkolwiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
cia to cia tamto...znajomi z Ukrainy popierali zmiany, była bida jest bida, więc czy jest takie dziwne że chcą bliżej europy ?
A czy jest na to szansa..cuż.
Co do info...,google news ...z ciekawości nawet można się pokusić o tweetera. https://twitter.com/MaxRTucker eweeentualnie https://twitter.com/AmDefNews

Co do info...,google news ...z ciekawości nawet można się pokusić o tweetera. https://twitter.com/MaxRTucker eweeentualnie https://twitter.com/AmDefNews
no to sobie zmienili na lepsze hahaha, unia teraz jeszcze przez dlugi czas nie otworzy granic bo exodus bylby jeszcze wiekszy niz z polski, a to nie lata 90 rak do pracy nie brakuje
Dlatego właśnie powinni skupić się na tym co jest jakaś szansa obronić. Na terenach wschodnich - w przeciwieństwie do Krymu - nie ma Rosyjskich baz wojskowych. Wzmocnienie ich więc ukraińską armią, i powiedzmy wprowadzenie stanu wyjątkowego, zakazu zgromadzeń itd. doprowadziłoby do tego, że Rosja by ewentualnie oderwać te tereny musiałaby w pełni wystąpić zbrojnie. Nie sądzę by na to się zdecydowali bez mocnego pretekstu.Adrianoforex pisze:Ja pójdę dalej niż Green. Krym jest nie do obrony. Pełna zgoda. Ale obawiam się, że Donbas, Charków i okolice również. Albo wojna, albo niestety podział Ukrainy. Ale Putinowi juz nie można odpuścić. A politycy? No cóż jak przyjdzie do bardzo niebezpiecznych wydarzeń poznamy tych odważnych i tych co tylko sie takimi nazywali.
A o Krym powinni walczyć na drodze politycznej - w końcu mają podstawy wynikające z umów międzynarodowych.
A to była taka dygresja do pomysłów niektórych polityków, realizacja których mogła by skutkować tym, że szybko znaleźlibyśmy się de facto w stanie wojny.zaccny pisze: Nie rozumiem? Jeśli chodzi o mój stosunek do służby to mam wszystko jak najbardziej uregulowane.
Toś dobrze powiedział. Może w końcu zamiast zajmować się pierdułami pomyślą choćby o zapewnieniu nam bezpieczeństwa energetycznego.lolek pisze:Jak zobaczyłem Jarosława na radzie bezpieczeństwa narodowego to mnie naszła taka refleksja że Polacy i politycy powinni być zawsze razem i się wspierać ponieważ podziały nas osłabiają a słabi mają przerąbane w obliczu zewnętrznego zagrożenia ze strony silniejszego i wrogo nastawionego państwa.
Tak myślisz - no to wytłumacz mi jaki interes miałyby USA w tym by Ukraina została przyjęta do UE ??sureshot pisze:o naiwnosci, cia organizuje obalenie demokratycznie i zgodnie z prawem wybranego rzadu i prezydenta, a w mediach lansuje sie teorie, ze totalitaryzm zagraza od strony rosjan i wszyscy to kupuja..
Przecież, w interesie stanów jest osłabienie ekonomiczne UE - no chyba, że Twoim zdaniem pomysł jest taki, że to osłabienie dokonałoby się dzięki przyjęciu Ukrainy.
A to mocno ryzykowna teza by była zważywszy na historię ....
Jakbyś nie zauważył, to po konflikcie z Gruzją powstały dwa państwa: Osetia Południowa i Abchazja. Co prawda większość świata ich nie uznaje - ale Rosji specjalnie to jakoś nie przeszkadza. Więc Twoja teoria, że Rosja jest za słaba jakoś pokrycia w faktach nie ma.sureshot pisze:zadnej wojny nie bedzie to jest tylko pokaz mozliwosci stanow, tak jak w gruzji, rosjanie graja ostro bo amerykanie znowu bawia sie przy ich granicy, a rosja od czasow zsrr, jest za slaba, zeby zorganizowac jakis "demokratyczny przewrot" na terenie wplywow amerykanskich
Przecież nikt tu nie odmawia żadnemu narodowi prawa do samostanowienia. Na Krymie, żyją głównie Rosjanie i Ukraińcy. A takie państwa są na mapie i mają pełne prawa. Nie rozchodzi się więc o narody, lecz o granice terytorium.sureshot pisze: przeciez cywiliowane demokracje zachodnie pochwalaja prawo narodow do samostanowienia, kosowo, czarnogora, ciekawe czemu mieszkancom krymu tego prawa sie odmawia hmm..
A te same zachodnie demokracje (no nie wszystkie) 20 parę lat temu gwarantowały ich nietykalność ....
No i ciekawe czy takie same zdanie miałbyś jakby dajmy na to parę gmin w Opolskim skrzyknęło się i zażądało przyłączenia do Niemiec

A na USDRUB zgodnie z przewidywaniami niezła luka. Z 32.x na 35.
-
- Maniak
Green ma rację. Ja wiem, że to ujma na honorze dla narodowców. Ale w związku z dramatycznym osłabieniem Ukrainy ostatnimi wydarzeniami skoncentrowałbym się obronie tego co najistotniejsze. Niech ruscy biora sobie Krym. Będa musieli dotować kolejna krainę. Na Czeczenię wydali kilkadziesiąt miliardów, z czego ponad połowa i tak została rozkradziona. Teraz Krym. A sytuacja w Rosji co raz gorsza. kasy mniej w budżecie. Ukraińcy musza sie dogadać sami z sobą bo tam rozłamy straszliwe. Ale prawda jest taka, że przydałby sie taki bufor pomiędzy nami a ruskimi. Ale największym ciosem dla Putina jest reakcja Chin. Spodziewał sie popracia a tu bach. A dlaczego? Bo Chińczycy większość swoich biznesów mają w USA i Europie.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
- Janek Trader
- Pasjonat
Mniejsza Ukraina mniejsze wydatki Unii na jej rozwój,
Po postawieniu gospodarczo Ukrainy na nogi (przyjęcie do Unii) w jej obecnych rozmiarach ( 600 000 km2, 45 mln ludnosci) będzie to duży rywal dla PL w Europie środkowej.
ok 30% obywateli jest rosyjskojęzyczne, ze 20 % czuje się Rosjanami, nie mam nic przeciwko, żeby Krym, Donbas i Charków oddzieliły się od Ukrainy
Po postawieniu gospodarczo Ukrainy na nogi (przyjęcie do Unii) w jej obecnych rozmiarach ( 600 000 km2, 45 mln ludnosci) będzie to duży rywal dla PL w Europie środkowej.
ok 30% obywateli jest rosyjskojęzyczne, ze 20 % czuje się Rosjanami, nie mam nic przeciwko, żeby Krym, Donbas i Charków oddzieliły się od Ukrainy
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
ale amerykanow nic nie obchodzi ani ukraina i jej wejscie do eu, ani gruzja tak samo jak i polska czy nawet europa "fuck eu"
, chodzi tylko o danie rosjanom pstryczka w nos, (pewnie zadnego snowdena jeszcze dlugo nie przyjma) los przecietnych ludzi w tych panstwach jest im obojetny, tak samo pelni oburzenia nawolywali do obalenia hussajna, ktory zagrazal wtedy wg nich swiatu i irakijczykom bronia chemiczna i terroryzmem:):), a przeciez oszukali onz, sami sie do tego przyznali, ale poniewaz cia kontroluje tez media, byla tylko krotka informacja , bez zadnej nagonki,jedynie w uk blair musial sie kilka godzin tlumaczyc przed parlamenetem, czy wiedzial o tym, ze jest oszukiwany czy dzialal w dobrej wierze, pokazywane na bbc, w polskich mediach nie bylo nawet urywka
) , zginelo ponad milion ludzi, i ciagle sa zabijani kolejni, no ale to dla demokracji
), czy ktos sobie wyobraza, ze np taka rosja lub chiny, pokazuja sfabrykowane zdjecia w onz, napadaja na kraj, ginie milion osob, wychodzi na jaw ze wszystko bylo fakem, a w mediach nie ma nic ludobojstwie?? poza tym jesli ktos sadzi ze kilkanascie tysiecy demonstrantow moze od tak obalic demokratycznie wybrany legalny rzad w 45 milionowym panstwie, bez pomocy sluzb specjalnych z zwenatrz, to no coz.., w jugoslawi tez rozchodzilo sie o granice terytorium, przyklad z opolskim to malo w stosunku do kosowa, wyobraz sobie, ze w okolicach poznania gniezna i kruszwicy, osiedlaja sie turcy a potem zakladaja wlasne panstwo, polacy mowia, ze nie przeciez to kolebka polskiej panstwowosci, no to amerykanie zaczynaja zrzucac na nas bomby a w mediach jest burza, ze polacy to barbarzyncy itp..

- Janek Trader
- Pasjonat
sureshot pisze:ale amerykanow nic nie obchodzi ani ukraina i jej wejscie do eu, ani gruzja tak samo jak i polska czy nawet europa "fuck eu", chodzi tylko o danie rosjanom pstryczka w nos, (pewnie zadnego snowdena jeszcze dlugo nie przyjma) los przecietnych ludzi w tych panstwach jest im obojetny, tak samo pelni oburzenia nawolywali do obalenia hussajna, ktory zagrazal wtedy wg nich swiatu i irakijczykom bronia chemiczna i terroryzmem:):), a przeciez oszukali onz, sami sie do tego przyznali, ale poniewaz cia kontroluje tez media, byla tylko krotka informacja , bez zadnej nagonki,jedynie w uk blair musial sie kilka godzin tlumaczyc przed parlamenetem, czy wiedzial o tym, ze jest oszukiwany czy dzialal w dobrej wierze, pokazywane na bbc, w polskich mediach nie bylo nawet urywka
) , zginelo ponad milion ludzi, i ciagle sa zabijani kolejni, no ale to dla demokracji
), czy ktos sobie wyobraza, ze np taka rosja lub chiny, pokazuja sfabrykowane zdjecia w onz, napadaja na kraj, ginie milion osob, wychodzi na jaw ze wszystko bylo fakem, a w mediach nie ma nic ludobojstwie?? poza tym jesli ktos sadzi ze kilkanascie tysiecy demonstrantow moze od tak obalic demokratycznie wybrany legalny rzad w 45 milionowym panstwie, bez pomocy sluzb specjalnych z zwenatrz, to no coz.., w jugoslawi tez rozchodzilo sie o granice terytorium, przyklad z opolskim to malo w stosunku do kosowa, wyobraz sobie, ze w okolicach poznania gniezna i kruszwicy, osiedlaja sie turcy a potem zakladaja wlasne panstwo, polacy mowia, ze nie przeciez to kolebka polskiej panstwowosci, no to amerykanie zaczynaja zrzucac na nas bomby a w mediach jest burza, ze polacy to barbarzyncy itp..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------