Aha no i swap.. Ale to już nie risk a koszty..astra pisze:dokładnie- jedyny risk to "poślizgi" cenowe po stronie brokera
Roboty Astry
Ze swapem nie wyjdziesz na 0, bo brokerzy zawsze ustawiają SWAP na swoją korzyść. Tj ujemny jest ok 2 razy większy (w swojej wartości bezwzględnej) niż dodatni.Marius pisze:nie ma ryzyka swapu, zawsze wyjdziesz ze swapem na zero, gdyby było tak jak piszesz to carry trading byłby dziecinnie prosty
weź dowolną konfigurację, ZAWSZE będzie NIL
Poza tym napisałem że Swap jest kosztem (czasami może być przychodem).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Witam
Niestety "kopnąłem" się podjąć wyniki GAT z niedzieli, zamiast załączyć wykaz transakcji z niedzieli, załączyłem kilka transakcji z poniedziałku
Nie zmienia to jednak całkowitego wyniku robota GAT, który do tej pory wyniósł +79,08%
Robot: GAT
Konto: Live
Broker: OANDA
dźwignia: 1:50
Wyniki 28-09-2008: +1,97%
Łączny wyniki od 1 września: +76,96%
Poniżej prawidłowa lista transakcji z niedzieli 28-09-2008
Niestety "kopnąłem" się podjąć wyniki GAT z niedzieli, zamiast załączyć wykaz transakcji z niedzieli, załączyłem kilka transakcji z poniedziałku

Nie zmienia to jednak całkowitego wyniku robota GAT, który do tej pory wyniósł +79,08%
Wyniki 28-09-2008: +1,97%
Łączny wyniki od 1 września: +76,96%
Poniżej prawidłowa lista transakcji z niedzieli 28-09-2008
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, 17:52 przez astra, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam
Poniżej zamieszczam wyniki robota GAT z poniedziałku.
Wyniki 29-09-2008: +2,12%
Łączny wyniki od 1 września: +79,08%
Poniżej zestawianie wszystkich operacji z poniedziałku zrobionych przez GAT.
Poniżej zamieszczam wyniki robota GAT z poniedziałku.
Wyniki 29-09-2008: +2,12%
Łączny wyniki od 1 września: +79,08%
Poniżej zestawianie wszystkich operacji z poniedziałku zrobionych przez GAT.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No też racja
. Wpłacić bym chciał na początek 400-500$.
Mam do Ciebie pytanko.
Na razie nie miałem do czynienia z oandą i z tego co widzę tam zawierając transakcję kupujesz określoną liczbę jednostek? A jak jest z dźwignią, można ją na bieżąco ustawiać? Na razie korzystam z MT4 i tam jak wiesz, reguluje się to lotami. I ostatnie, zamierzasz podnosić "stawkę"
w miarę przyrostu depozytu?

Mam do Ciebie pytanko.
Na razie nie miałem do czynienia z oandą i z tego co widzę tam zawierając transakcję kupujesz określoną liczbę jednostek? A jak jest z dźwignią, można ją na bieżąco ustawiać? Na razie korzystam z MT4 i tam jak wiesz, reguluje się to lotami. I ostatnie, zamierzasz podnosić "stawkę"

Trejder jest jak cymbał - musi grać 

jak założysz nowe konto na OANDZIE to domyślnie dźwignia będzie ustawiona chyba na 1:20, ale w panelu klienta możesz ja zmienić na 1:50 (to jest max dźwignia na OANDZIE) i taka zamiana jest konieczna- bo do takiej dźwigni zoptymalizowany jest robot. Generalnie jak raz ustawisz 1:50 to chyba nie będziesz miał powodu później jej zmniejszać.