Roboty Astry

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Witam :-)
We wtorek też cisza, jak na razie GAT odpoczywa ;-)

rysiek123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiek123 »

Normalnie prawie ze urlop wzial :)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

GAT został lekko zmodyfikowany z tego co się dowiedziałem - gra bardziej bezpiecznie uwzględnia spread i jakieś poślizgi.
U mnie jest na koncie stara wersja która nie ma powyższych rzeczy i ostatnio są zjazdy po 1,5% na transakcje więc lepiej aby GAT czekał niż tracił..

I tak:
Niedziele: otworzył pozycje
Pon zamknął ją ze stratą: -2,2%
Wtorek: otworzył pozycje i zamknie ją niestety znów na minusie, kwestia tylko kiedy i ile (przewiduje że ok -1,3%).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

astra
Pasjonat
Pasjonat

W czwartek GAT nie zrobił żadnej transakcji. Musi być kiepska sytuacja na rynku, przynajmniej to dobre, ze robot nie wchodzi w pozycje na siłę :-)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Testy robota GAT zostały zakończone. Nie będę już publikował wyników jego działania. Bardzo możliwe, że za jakiś czas wrócę do GATa :-) Na pewno jest to najbezpieczniejszy robot dla osób z większym depo.
Zmieniam robota, na ostatni hit forum- Stompera. Mam nadzieję, że ta zmiana będzie udana :-)
W załączniku wersja EA Stomper którą będę grał
Więcej info podam za kilka dni...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Cóż. powiem szczerze, że się tego spodziewałem. Mam dziwne przeczucie, że Stomper długo nie podziała... Nawet mega ulepszone wersje. Pozdrowienia dla Luki18 :wink:

GAT ma chwilę przestoju. Czy rynek jest aż tak płytki, czy Oanda robiąca szopki wymusiła zbyt duże zabezpieczenia? Zobaczymy. Zgadzam sie z opinią, że jest to robot w którego można włożyć większą kasę.

Zobaczymy co dalej. Jeśli będzie robił te 5% średnio miesięcznie po uwzględnieniu prowizji na pewno jest wart sporego zainteresowania do dywersyfikacji swojego portfela.

A ja myślę, że Ghimli nas czymś niedługo zaskoczy :wink:
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

astra
Pasjonat
Pasjonat

generalnie zawsze tak jest, ze robot działający tylko na wskaźnikach (stomper) jest o wiele bardziej ryzykowny od robota, który gra na odchyleniach w kwotowaniu cen (gat), ale... przy moim małym depo, to najpierw muszę coś dorobić bardziej ryzykownym stompem, żebym potem mógł część środków przerzucić na o wiele pewniejszego GATa ;-)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nowa wersja stompa, która prócz możliwości ustawiania godzin gry, dopuszcza do zawarcia kolejnej transakcji, jeśli poprzednia "wisi" ponad 30min. Można ustawić ile max może być takich "wiszących" pozycji.
więc info: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 9092#89092
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

artuab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: artuab »

Astra ta 5 minutowa wersja zarabia???
Z moich dotychczasowych doświadczeń ze stompem (na demkach), nasuwa się jeden wniosek że stomp i TF5 wyraźnie się nie lubią.

astra
Pasjonat
Pasjonat

hmm dziwne, ja w zasadzie od początku kiedy mam stompa na live to działam na m5 i m15 właśnie
w sumie wyniki zalezą w głównej mierze od ustawień, potem od brokera a na końcu od vps (pingów)
ja zamieściłem wersję stompa, która daje dodatkowe możliwości ustawień, ale już te ustawienia trzeba sobie samemu wybrać :-) w tym sensie, żeby nie bazować na tych ustawieniach, które są domyślnie ustawione w EA

ODPOWIEDZ