GAT został lekko zmodyfikowany z tego co się dowiedziałem - gra bardziej bezpiecznie uwzględnia spread i jakieś poślizgi.
U mnie jest na koncie stara wersja która nie ma powyższych rzeczy i ostatnio są zjazdy po 1,5% na transakcje więc lepiej aby GAT czekał niż tracił..
I tak:
Niedziele: otworzył pozycje
Pon zamknął ją ze stratą: -2,2%
Wtorek: otworzył pozycje i zamknie ją niestety znów na minusie, kwestia tylko kiedy i ile (przewiduje że ok -1,3%).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Witam
Testy robota GAT zostały zakończone. Nie będę już publikował wyników jego działania. Bardzo możliwe, że za jakiś czas wrócę do GATa Na pewno jest to najbezpieczniejszy robot dla osób z większym depo.
Zmieniam robota, na ostatni hit forum- Stompera. Mam nadzieję, że ta zmiana będzie udana
W załączniku wersja EA Stomper którą będę grał
Więcej info podam za kilka dni...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cóż. powiem szczerze, że się tego spodziewałem. Mam dziwne przeczucie, że Stomper długo nie podziała... Nawet mega ulepszone wersje. Pozdrowienia dla Luki18
GAT ma chwilę przestoju. Czy rynek jest aż tak płytki, czy Oanda robiąca szopki wymusiła zbyt duże zabezpieczenia? Zobaczymy. Zgadzam sie z opinią, że jest to robot w którego można włożyć większą kasę.
Zobaczymy co dalej. Jeśli będzie robił te 5% średnio miesięcznie po uwzględnieniu prowizji na pewno jest wart sporego zainteresowania do dywersyfikacji swojego portfela.
A ja myślę, że Ghimli nas czymś niedługo zaskoczy
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
generalnie zawsze tak jest, ze robot działający tylko na wskaźnikach (stomper) jest o wiele bardziej ryzykowny od robota, który gra na odchyleniach w kwotowaniu cen (gat), ale... przy moim małym depo, to najpierw muszę coś dorobić bardziej ryzykownym stompem, żebym potem mógł część środków przerzucić na o wiele pewniejszego GATa ;-)
Witam
Nowa wersja stompa, która prócz możliwości ustawiania godzin gry, dopuszcza do zawarcia kolejnej transakcji, jeśli poprzednia "wisi" ponad 30min. Można ustawić ile max może być takich "wiszących" pozycji.
więc info: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 9092#89092
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Astra ta 5 minutowa wersja zarabia???
Z moich dotychczasowych doświadczeń ze stompem (na demkach), nasuwa się jeden wniosek że stomp i TF5 wyraźnie się nie lubią.
hmm dziwne, ja w zasadzie od początku kiedy mam stompa na live to działam na m5 i m15 właśnie
w sumie wyniki zalezą w głównej mierze od ustawień, potem od brokera a na końcu od vps (pingów)
ja zamieściłem wersję stompa, która daje dodatkowe możliwości ustawień, ale już te ustawienia trzeba sobie samemu wybrać w tym sensie, żeby nie bazować na tych ustawieniach, które są domyślnie ustawione w EA