Czy Ty nam chcesz wszystkim powiedzieć, że naprawcowałeś się nad stworzeniem robota, a teraz siedzisz w domu, popijasz piwko a robot do godziny 13:00 zarobił Ci na 3 rachunkach łącznie około 1000$ ?
Zajebista dniówka

No właśnie to chcę pokazać, że mając robota można "popijać piwko" i nic nie robićMpapiez pisze:Przepraszam bardzo,
Czy Ty nam chcesz wszystkim powiedzieć, że naprawcowałeś się nad stworzeniem robota, a teraz siedzisz w domu, popijasz piwko a robot do godziny 13:00 zarobił Ci na 3 rachunkach łącznie około 1000$ ?
Jeżeli uważasz, że napracowałem się nad prezentacją w internecie, to chyba masz słabe pojęcie o programowaniu. To zajęło mi jakieś 2% czasu poświęconego. Robot to potężny autonomiczny system, który służy nie tylko do forexu.green7 pisze:Powitać fana automatyzacjiTrzymam kciuki.
Sporo się nad tą stroną napracowałeś, dźwięki animacje - ale szczerze wiele z tego zobaczyć się nie da więc i o merytoryczne uwagi ciężko.
Nie ma statystyk pozycji, krzywej obsunięć, a właściwie nie wiadomo jak np. robiona jest krzywa kapitału ? Czy uwzględnia zamknięte pozycje czy również otwarte.
Jak to drugie to jak wyglądają obsuwy kapitału ?
Prościej chyba byłoby wygenerować plik w formacie łykanym przez myfxbook, to aplikacja powszechnie znana (choć też ma swoje niuanse) i tam można by sobie więcej zanalizować.
ForexGump pisze: Jeżeli uważasz, że napracowałem się nad prezentacją w internecie, to chyba masz słabe pojęcie o programowaniu. To zajęło mi jakieś 2% czasu poświęconego. Robot to potężny autonomiczny system, który służy nie tylko do forexu.
W sumie to masz rację. Może kiedyś dodam szczegółowe statystyki lub export danych.green7 pisze:ForexGump pisze:
Tylko mówię, że napracowałeś się nad stroną a dla większości ją oglądających nic z tego nie wynika. Listę transakcji (jeśli już do niej się odnosisz) ciężko się obsługuje. Widać tylko 10 pozycji na raz nie ma na niej dat (tylko dzień tygodnia). Nie ma żadnych statystyk (ile pozycji na plus/ ile na minus, średnia strata, średni zysk, średni czas trwania pozycji Sharpe Ratio, iloma lotami obróciłeś) itd.
W zasadzie wszystko sprowadza się do możliwości pokukania na krzywą wykresu.
Nie używam mt4 i nie udaję programu MetaTrader. Jestem podłączony bezpośrednio do rynku.lolek pisze:Jeśli broker ma w ofercie mt4 jako jedyną możliwość wykonywania operacji na rachunku to robot może albo łączyć się za pośrednictwem mt4 albo łączyć się bezpośrednio i udawać mt4.
Jestem ciekaw jak się łączysz z brokerem jeśli nie używasz mt4.
Zgodne z sugestią, wyprowadziłem dane systemu do myFXbook. Zajęło mi to trochę czasu, gdyż nie używam Metatradera.green7 pisze:ForexGump pisze:
Tylko mówię, że napracowałeś się nad stroną a dla większości ją oglądających nic z tego nie wynika. Listę transakcji (jeśli już do niej się odnosisz) ciężko się obsługuje. Widać tylko 10 pozycji na raz nie ma na niej dat (tylko dzień tygodnia). Nie ma żadnych statystyk (ile pozycji na plus/ ile na minus, średnia strata, średni zysk, średni czas trwania pozycji Sharpe Ratio, iloma lotami obróciłeś) itd.