Robot Forexa Gumpa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ForexGump
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Robot Forexa Gumpa

Nieprzeczytany post autor: ForexGump »

To pewnie twój broker ma taką ofertę. Przecież ja nigdzie nie napisałem jak się nazywa mój broker i zapewniam cię, że są tacy, którzy może nawet nie słyszeli o mt4 ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

ForexGump pisze:To pewnie twój broker ma taką ofertę. Przecież ja nigdzie nie napisałem jak się nazywa mój broker i zapewniam cię, że są tacy, którzy może nawet nie słyszeli o mt4 ;)
a to napisz jak sie nazywa :pray:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
ForexGump
Stały bywalec
Stały bywalec

A nie chcesz IP do mojego serwera dedykowanego wraz z loginem i hasłem?
Pogoogluj sobie po internecie i znajdziesz pełno brokerów. Zalecam szukać w wersji anglojęzycznej i tylko wśród firm z kapitałem zakładowym co najmniej 100 mln USD. Z tego co wyczytałem, to najstarszy polski broker xtb (xtrade) ma kapitał około 5 mln zł
Obrazek
Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

To czekamy na wyniki choć już w swoim pierwszy poście sam sobie przeczysz. Piszesz, że robot jest samowystarczalny i nie potrzeba ingerencji człowieka, po czym po chwili piszesz, że jednak musisz go pilnować czy poprawiać, i że jakaś cena bardzo dziwnie się zachowała. :D Ale poczekajmy co robot pokaże w nadchodzącej przyszłości. W sumie ja też nie mogłem czytelnie wytłumaczyć mojego sposobu trejdowania.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

ForexGump pisze:A nie chcesz IP do mojego serwera dedykowanego wraz z loginem i hasłem?
Pogoogluj sobie po internecie i znajdziesz pełno brokerów. Zalecam szukać w wersji anglojęzycznej i tylko wśród firm z kapitałem zakładowym co najmniej 100 mln USD. Z tego co wyczytałem, to najstarszy polski broker xtb (xtrade) ma kapitał około 5 mln zł
Wlasnie sie zastanawiam.. ale chyba nie chce bo co ja zrobie z tymi twoimi credentials :think:
Zrbilem risercz na szybkosci i wyglada na to ze uzywasz brokerow oferujacych DMA tylko jak sie nazywa platform ktorej uzywasz bo juz wiemy ze to nie MT4. Myslalem ze gra przez DMA wymaga ogromnego depo a ty pogrywasz sobie z depo na poziomie 1000 USD hmmm :think:

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Komentarz: W porównaniu z wynikami w poprzednich dniach tydzień (2 dni) zamknęło się z dość mizernym zyskiem. Należy zauważyć katastrofalny wynik na parze audusd. Ponieważ wcześniej nigdy żaden instrument nie odbiegał tak radykalnie od pozostałych, wynik ten kładę na karb błędów technicznych w systemie. Nocą w czwartek system zasygnalizował, odrzucanie zleceń przez brokera (znalazłem i poprawiłem błąd noworoczny związany z numeracją zleceń), a następnie 2-krotnie się zawiesił z powodu błędu w module transferowania danych do prezentacji LIVE. Po przeanalizowaniu historii stwierdziłem, że we wszystkich tych przypadkach szczególnie ucierpiała właśnie ta para i dlatego wyników tygodniowych nie traktuję jak rzeczywistego obrazu sytemu ( winno być około +4%)

:lol: :lol: :lol: Trochę się to wszystko kłóci z wyłącznością dla robota. Co do depo to ma chyba powyżej 10.000 dolarów.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Ciężko się z tobą dogadać.
Jesteś nieufny i nieuprzejmy.
Robisz tajemnice z ogólnodostępnych informacji.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

czlowiek zagadka lekko anormalny jak prawdziwy FORESTgump :D

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
ForexGump
Stały bywalec
Stały bywalec

Adrianoforex pisze:To czekamy na wyniki choć już w swoim pierwszy poście sam sobie przeczysz. Piszesz, że robot jest samowystarczalny i nie potrzeba ingerencji człowieka, po czym po chwili piszesz, że jednak musisz go pilnować czy poprawiać, i że jakaś cena bardzo dziwnie się zachowała. :D Ale poczekajmy co robot pokaże w nadchodzącej przyszłości. W sumie ja też nie mogłem czytelnie wytłumaczyć mojego sposobu trejdowania.
Robot działa samodzielnie bez ingerencji człowieka w kwestiach merytorycznych. Nie muszę go informować by np. uważał w piątek o 14:30 bo są ważne dane (on ma sam rozpoznać sytuację po zachowaniu rynku), nie muszę podpowiadać, że teraz to tylko kupuj , bo według mnie taki jest trend itp. Świadomie nie wbudowałem żadnych możliwości ingerencji w kwestii jego decyzji. Mogę go jedynie wyłączyć lub wydać polecenie by zszedł z rynku ze wszystkimi pozycjami.
Natomiast inną rzeczą są poprawki techniczne. Zgodnie z prawem Murphy'ego nawet najlepszy program posiada przynajmniej jeden błąd. Windows nigdy nie był i nie będzie idealny i dlatego Microsoft ciągle buduje poprawki. Tak samo z moją aplikacja - posiada masę błędów, które sukcesywnie poprawiam. Mam niesamowicie skomplikowaną strukturę danych i czasami się w tym trochę gubię, tym bardziej że prace nadal trwają w zakresie innych modułów systemu.
Obrazek
Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

ForexGump pisze:
Adrianoforex pisze:To czekamy na wyniki choć już w swoim pierwszy poście sam sobie przeczysz. Piszesz, że robot jest samowystarczalny i nie potrzeba ingerencji człowieka, po czym po chwili piszesz, że jednak musisz go pilnować czy poprawiać, i że jakaś cena bardzo dziwnie się zachowała. :D Ale poczekajmy co robot pokaże w nadchodzącej przyszłości. W sumie ja też nie mogłem czytelnie wytłumaczyć mojego sposobu trejdowania.
Robot działa samodzielnie bez ingerencji człowieka w kwestiach merytorycznych. Nie muszę go informować by np. uważał w piątek o 14:30 bo są ważne dane (on ma sam rozpoznać sytuację po zachowaniu rynku), nie muszę podpowiadać, że teraz to tylko kupuj , bo według mnie taki jest trend itp. Świadomie nie wbudowałem żadnych możliwości ingerencji w kwestii jego decyzji. Mogę go jedynie wyłączyć lub wydać polecenie by zszedł z rynku ze wszystkimi pozycjami.
Natomiast inną rzeczą są poprawki techniczne. Zgodnie z prawem Murphy'ego nawet najlepszy program posiada przynajmniej jeden błąd. Windows nigdy nie był i nie będzie idealny i dlatego Microsoft ciągle buduje poprawki. Tak samo z moją aplikacja - posiada masę błędów, które sukcesywnie poprawiam. Mam niesamowicie skomplikowaną strukturę danych i czasami się w tym trochę gubię, tym bardziej że prace nadal trwają w zakresie innych modułów systemu.

Rozumiem. Jednak sam wspominasz w swoim pierwszym poście, w komentarzu o "Należy zauważyć katastrofalny wynik na parze audusd. Ponieważ wcześniej nigdy żaden instrument nie odbiegał tak radykalnie od pozostałych, wynik ten kładę na karb błędów technicznych w systemie. Nocą w czwartek system zasygnalizował, odrzucanie zleceń przez brokera (znalazłem i poprawiłem błąd noworoczny związany z numeracją zleceń), a następnie 2-krotnie się zawiesił z powodu błędu w module transferowania danych do prezentacji LIVE. Po przeanalizowaniu historii stwierdziłem, że we wszystkich tych przypadkach szczególnie ucierpiała właśnie ta para i dlatego wyników tygodniowych nie traktuję jak rzeczywistego obrazu sytemu ( winno być około +4%)". Zobaczymy czy takie sytuacje będą się powtarzać i czy aby na pewno będą wynikiem błędów technicznych.

Australijczycy przez pierwsze dwa tygodnie, gdy runął im super robot tez wspominali o kłopotach technicznych (szukam artykułów). Potem okazało się, że robot był bezbronny przy gwałtownie zmieniających się warunkach handlowych na rynku. Szczególnie zaskoczony był faktem, że pomimo iż chciał sprzedać walor po niższej cenie to nie znajdywał chętnych. :mrgreen: Luka cenowa była dla niego kodem nie do przejścia.

ODPOWIEDZ