Robert Smug - Z Trendem

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Robert Smug - Z Trendem

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

szamantak pisze:
27 maja 2025, 11:47
podbiję temat mimo upływu czasu, może komuś ocalę nerwy i pieniądze... otóż ten gość to zwykły naciągacz, nie korzystałem ze szkolenia, ale korzystałem z sygnałów. Jakość tychże kiepska, a jak przyszło do rozliczeń, to na zasadzie "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi..." Nadawałoby się do prokuratury chyba, ale, wiadomo, wszystko na gębę załatwiane, dowodów brak... A, siłą rzeczy, jeśli ktoś ma kiepskie wyniki w grze, to i na szkoleniach pewnie najwyżej dobre wrażenie będzie starał się zrobić.
Hej
Opisz coś więcej bo przecież gość ponoć gra na długi termin. Masz jakieś dane ? Zeznania uczestników ? Cokolwiek więcej ? Mamy mało wiedzy na jego temat od innych osób. nie krępuj się opowiedz co wiesz to pomoże innym po to jest to forum.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

szamantak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szamantak »

No niestety nic nie mam... Zaczęło się tak, że zamieścił na swoim kanale filmik z omówieniem swojej propozycji sygnałów, ileż to można z nim zyskać. Dla nabywców sygnałów co dwa tygodnie (jeśli dobrze pamiętam) miało być udostępnione podsumowanie transakcji i bieżący komentarz, natomiast gdyby nawet sygnały okazały się stratne (a to licząc w skali 12 miesięcy, czyli tyle, ile wynosił abonament), to on odda pieniądze za zakup.
Jaki był efekt?
Podsumowania były coraz rzadsze, że to niby nie co dwa tygodnie tylko co miesiąc, a może co kwartał też wystarczy. Nie pamiętam już, ile ich się ukazało, w każdym razie niewiele, a na pewno nie tyle, ile miało być... W panelu na stronie www widoczne było tylko kilka ostatnich transakcji, a nie wszystkie, co utrudniało podliczenie. Poprosiłem kiedyś mailem, żeby mi podał poprzednie transakcje, zero odpowiedzi. Ja grałem w międzyczasie po swojemu, więc wyniki moich pozycji nie były do końca równoważne z wynikami Smuga, ale daję głowę, że i jego transakcje zysku nie przyniosły.
Koniec epopei: po roku i trochę trwania abonamentu (zapłaciłem za rok a dodatkowe 2 miesiące były w gratisie) upomniałem się o rozliczenie roku. Otrzymałem odpowiedź, że są jeszcze otwarte pozycje (długoterminowe) i dopiero jak się one zamkną, będzie można zrobić podsumowanie. No to trochę czekam, ale że już mój abonament wygasł, więc nie wiedziałem, jak te pozycje są prowadzone. Po jakimś czasie upomniałem się znowu i Smug odpisał mi, że "przecież wysłał rozliczenie parę tygodni temu". Akurat, o dziwo, ja go nie dostałem, poprosiłem o "powtórną" wysyłkę, zero odpowiedzi. Czyli metoda "ja jestem ok, swoje zrobiłem, a teraz pisz na Berdyczów..." Coś tam jeszcze napisałem odnośnie braku rozliczenia - zero odpowiedzi.
IMHO jakąś podstawą do dalszych działań byłby pierwszy filmik - ten z obietnicami podsumowań i obietnicą zwrotu pieniędzy za abonament przy stratach, ale tegoż nie pobrałem na dysk, a teraz jest już oczywiście niedostępny. W efekcie z ręką w nocniku...

Pal sześć te straty, zainwestowałem to, co mogłem stracić, bogaty i tak nie jestem. Najbardziej wkurzające, że się gość w garniturek ubierze i pieprzy głupoty, jaki to on fachowiec. Jedna (pożal się Boże) "uczciwa" rzecz z jego strony: w którymś z nielicznych podsumowań stwierdził, że kwartał się zakończył na minusie, gdyż on szukał okazji tam, gdzie ich tak naprawdę nie było, ale teraz już będzie inaczej grał. Ot, ekspert od znajdowania okazji...

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ta jego strona wygląda jak u innych pseudo szkoleniowców. Smug DI jest od 6 lat zajmuje się rynkami od prawie 20 lat.... A mam pytanie na jakich instrumentach grał ? No i ile tego było ? No i w jakim okresie u niego byłeś ? Zgaduje że 05.2024 - 05.2025 ? To zrobimy mu benchmark i porównamy inne/innych
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Ten pan na swojej stronie swego czasu miał wskaźnik wolumenu skumulowanego za jedyne 1700zł :d gdzie platforma xstaion i broker XTB taki wskaźnik ma za darmo wbudowany w platformę. Co to niego , jest w nim coś nie przyjemnego co próbuje ukryć ale słabo mu to wychodzi

ODPOWIEDZ