Rejs.
Re: Rejs.
W Rejsie przeżyliśmy i pandemię i troszkę wojny.
W sumie, arogancko, wydawało mi się, że niewiele mnie już zdziwi.
To co się teraz dzieje, przechodzi moje pojęcie.
W kilka sekund, minutę +100 pipsów / - 100 pipsów na sp.
Dla mnie niegrywalne, z głową niegrywalne.

W sumie, arogancko, wydawało mi się, że niewiele mnie już zdziwi.
To co się teraz dzieje, przechodzi moje pojęcie.
W kilka sekund, minutę +100 pipsów / - 100 pipsów na sp.
Dla mnie niegrywalne, z głową niegrywalne.

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Twórca: Benner Cycle został opracowany przez farmera z Ohio, Samuela Bennera, który analizował cykle rynkowe z lat 1780-1872 i wykorzystywał je do prognozowania na lata 1873-2059.
Funkcja wykresu: Wykres opisuje trzy fazy cykli rynkowych: lata paniki, dobre czasy oraz lata trudne, co pomaga w określeniu najlepszego momentu na zakupy lub sprzedaż aktywów.
Fazy cyklu: Lata paniki określane są jako te, w których zdarzały się kryzysy i mogą się one powtórzyć.
Dobre czasy: W tych latach ceny są wysokie, co jest dobrym momentem na sprzedaż akcji i innych wartości.
Lata trudne: Charakteryzują się niskimi cenami, co stanowi dobrą okazję do zakupu akcji i innych dóbr, by następnie odsprzedać je w okresie dobrej koniunktury.
https://faktopedia.pl/570029
W XIX wieku Samuel Benner, amerykański hodowca świń, odkrył wzorce w cenach aktywów. Jego wykres przewidywał wzrost i spadek cen świń, kukurydzy i żelaza, opierając się na 11-letnim i 27-letnim cyklu. Od tamtej pory wykres Bennera był niesamowicie trafny, przewidując m.in. krach na Wall Street, II wojnę światową i bańkę internetową. Cykl Bennera identyfikuje wzloty i upadki w określonych okresach, co dało mu sławę guru ekonomii.
Cykl Bannera identyfikuje ruchy na podstawie trzech sekwencji czasowych:
A (najwyżej) - lata paniki i następująca zmiana trendu (początek trendu spadkowego),
B (średni) to najlepszy czas na sprzedaż swoich aktywów po wysokich cenach,
C (najniżej) - najniższe ceny, w których należy kupować aktywa (początek hossy).
16/18/20 lat (góra); 8/9/10 lat (środek); 3-6 / 2-5 / 4-7 lat (poniżej) 9/7/11 lat (poniżej)
Wykres w zasadzie mówi inwestorom, kiedy sprzedawać i kiedy kupować.
Oryginalny cykl Bennera miał ograniczony zakres, kończący się w 1891 roku. Jednakże George Tritch, inny prognostyk z XIX wieku, uważa się, że rozszerzył cykl aż do 2059 roku i nawet podpisał wykres instrukcjami dotyczącymi momentów kupna i sprzedaży akcji.
Na przykład, stosując się do cykli, sprzedałbyś akcje w strefie "B" w 2007 roku, tuż przed kryzysem finansowym w strefie "A".
Patrząc na strefę "C", interesujące jest, że 2023 rok jest tuż przy dolnym punkcie wykresu, co sugeruje, że jest to rok "niskich cen", wtedy inwestorzy powinni kupować.
https://www.linkedin.com/pulse/kiedy-in ... chojnacka/
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.