Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sir_skiner »

luz. wybralem OA bo sia gra unitami... sie zobyczy, jestem umiarkowanym optymista :)
dzieki.

NOWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NOWY »

Mumminek pisze:1. zaejestrowalem sie co dalej? czy gdzies mam sciagnąc aplikacje do handlu?
mozna ale nie trzeba http://fxlabs.oanda.com/cgi/fxlabs.pl?id=11

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

Dzis wszedlem na shorta o 14.45 ze spreadem 10 na gpb jpy przy 210,10 i przy 210 ,00 wylaczyli rynek ok 14.47 doszlo do 209 ,55 i wlaczyli kiedy wrocilo do 209,90.(w miedzyczasie kilka razy probowalem connect -disconnet) Spread skasowali i rynek wogle nie szedl !!! podczas gdy inne pary szly normalnie.Na platformie mt4 tez wszystko szlo normalnie.Dla potwierdzenia :z pewnoscia bedzie to widoczne to na wykresach 1 min Oandy w porownaniu z 1min mt4 /na Oa jest prosta kreska/.Ponadto spready maja zachecajace do skalpu ale sygnal maja regularnie znacznie opozniony na niekorzysc w porownaniu z np mt4 MIG czy FDD na ktorych platformach mam baze wskaznikowa.Bez transakcji sygnal idzie rowno z mt4 /MIG czy FDD/ natomiast po zawarciu transakcji np mam +30 pips i Oa trzyma ten wynik kilka- kilkanascie sekund podczas gdy na kontrolnym mt4 juz jest znaczny ruch na niekorzysc.I tak zamykajac poz i kierujac sie tylko wskazaniami Oa mozna zamiast zysku miec duza strate(Oa pokazuje + a samo zamkniecie jest juz po kursie z mt4).Oprocz tego zamykanie pozycji tez trwa czesto kilka -kilkanascie sekund ale co dziwne bywa szybkie jezeli ruch bedzie kontynuowany zgodnie z nasza inwestycja.Polecam uwazac .Wiadomo rowniez ze na danych maja tragicznie opoznione sygnaly.Ale 15 min po?!Ogolnie mozna cholery dostac. Wkurrr na maxa.Powaznie zaczynam badac jak jest real na innych platformach.Niskie spready sa dobre na skalpa a co mi po skalpie jak sygnal jest opozniony a przy inwestowaniu dlugoterminowym kilka pips spreadu bedzie raczej niezauwazalne.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2008, 18:26 przez nasreddin, łącznie zmieniany 8 razy.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

miła niespodzianka dla tych co handlują usd/pln i eur/pln , otóż obniżyli spread do 15 pipsów na obu tych parkach

tyson2105
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tyson2105 »

Witam Panowie i Panie;)
Mam pewne wątpliwości więc postanowiłem się zarejstrować na tym forum. Mam nadzieje ze mi pomożecie je rozwiać;)
Jeżeli zrobiłem sobie przelew z banku w anglii na OANDE to o ile dobrze pamiętam to chcąc wypłacić zarobioną kase z OANDY mogę tylko na konto z którego zrobiłem wpłate. Moje pytanie brzmi czy jeżeli zrobie kolejną wpłatę z banku w polsce z innego konta na Oande to czy będę mógł wypłacić na konto polskie czy tylko na konto angielskie z pierwszej wpłaty.
Może to troche zagmatwane ale jest to dla mnie bardzo ważne.
Z góry dziękuje gorąco za odpowiedź pozdrawiam i życze udanych transakcji;)

Awatar użytkownika
adamusek
Uczestnik
Uczestnik

trailing stop

Nieprzeczytany post autor: adamusek »

Witam !

Czy oanda posiada trailing stop ?

Adam,

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

Nie

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow Oandy.

Mam do was pare pytan:

1. Wyslalem wszystkie dokumenty i otrzymalem info ze wszytko jest ok. Co teraz mam zrobic ?? Wiem ze trzeba uzupelnic jakis formularz. Czy to ten dotyczący formy przelewu WIRE TRANSFER??

2. Czy w tym formularzu trzeba wypelnic wszystkie pola ?? Rozumiem ze mam tam wpisac dane mojego banku w polsce z ktorego przelewam kase ?? (załącznik2)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

Dokładnie, logujesz sie na Cash mangament i wypełniasz formularz składający się z 3 kroków (https://fx1.oanda.com/mod_perl/fms2/fms/user/deposit) i w nim opisujesz ile im przelałeś. Formularz wypełniasz już po dokonaniu przelewu.

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Dzieki shakindudi. Powiedz mi jeszcze:
1. Jak sciagaja kase z konta? Tzn: jezeli chce wplacic powiedzmy $500 to z mojego konta w polsce pobierają $500 + oplaty czy te oplaty pobieraja z tych 500 co wysylam.

2. Czy jest jakies minimum depozytu na oandzie ??
Z gory wielkie dzieki.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

ODPOWIEDZ