darmowy webinar:
http://www.prowebinar.pl/rafal-glinicki-vsa-trader/
RAFAŁ GLINICKI WEBINAR„Jak wykorzystując VSA rozpoznać aktyw
Re: RAFAŁ GLINICKI WEBINAR„Jak wykorzystując VSA rozpoznać a
Jeden, jedyny raz zapłaciłem za szkolenie. Właśnie Glinickiemu. To było chyba w 2006 r. Tyle, że wtedy to nie było mowy o VSA. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że pieniądze wydane niepotrzebnie. To jednak nie wina takiego czy innego szkolenia. Na pewno nie wina Glinickiego. Do wszystkiego trzeba dochodzić samemu. I nie w jeden lub dwa dni
+ parę skryptów na ksero. Ale VSA to potęga, jeśli się wie jak z tego korzystać. Teraz to bym sam chętnie posłuchał ale...... szkoda mi kasy. 

Wabik jest za darmo ,parę fajnych rzeczy można się dowiedzieć .JAREK67 pisze: Teraz to bym sam chętnie posłuchał ale...... szkoda mi kasy.
http://www.vsatrader.eu/?page_id=10
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
Takie moje przemyślenie.
Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie:
Z czego korzystają Panowie zachęcający do VSA - z wolumenu na kontraktach CME - który wynosi 125 miliardów dziennie (dane z luty 2013).
W tym czasie rynek tworzą wielcy brokerzy jak Thomson Reuters, FXall, EBS - każdy z wolumenem większym nieznacznie od CME. Do tego dochodzi duża giełda z kontraktami ICE oraz wolumen brokerów dla klienta detalicznego, który jest 2x większy niż wolumen CME.
Czyli z samych tych liczb wychodzi nam suma wolumenu jakieś 850 miliardów dziennie. A CME stanowi zaledwie 15% tego wolumenu.
Powiedzmy nie najgorzej. Jest tylko jedno kolejne "ALE" tym razem większe.
Obrót banków na rynku wynosi ponad 2,5 biliona Dolarów dziennie! Czyli w sumie wolumen na rynku FX to około 3,4 biliona dziennie, a CME 125miliardów co daje nam 3,7% całości!
Czyli opierając się na niecałych 4% całości obrotu mamy grać na jego podstawie....
Już nie mówiąc o tym, że "Smart Money" raczej grają na rynku dla rekinów i wielorybów, czyli między bankowym z obrotem 2,5 biliona dziennie a nie na rynku z obrotem 20 razy mniejszym.
To takie moje przemyślenia.
Jedyne wytłumaczenie logiczne takich działań to byłby badania, które porównają wolumen na CME do ogólnego wolumenu (o taki bardzo trudno nawet historyczne dane - na żywo jest to wręcz niemożliwe) i jeśli okaże się, że nie różni się praktycznie za okres np roku czy dwóch to można się na nim wzorować.
Pytanie czy takie badania zostały przeprowadzone?
Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie:
Z czego korzystają Panowie zachęcający do VSA - z wolumenu na kontraktach CME - który wynosi 125 miliardów dziennie (dane z luty 2013).
W tym czasie rynek tworzą wielcy brokerzy jak Thomson Reuters, FXall, EBS - każdy z wolumenem większym nieznacznie od CME. Do tego dochodzi duża giełda z kontraktami ICE oraz wolumen brokerów dla klienta detalicznego, który jest 2x większy niż wolumen CME.
Czyli z samych tych liczb wychodzi nam suma wolumenu jakieś 850 miliardów dziennie. A CME stanowi zaledwie 15% tego wolumenu.
Powiedzmy nie najgorzej. Jest tylko jedno kolejne "ALE" tym razem większe.
Obrót banków na rynku wynosi ponad 2,5 biliona Dolarów dziennie! Czyli w sumie wolumen na rynku FX to około 3,4 biliona dziennie, a CME 125miliardów co daje nam 3,7% całości!
Czyli opierając się na niecałych 4% całości obrotu mamy grać na jego podstawie....
Już nie mówiąc o tym, że "Smart Money" raczej grają na rynku dla rekinów i wielorybów, czyli między bankowym z obrotem 2,5 biliona dziennie a nie na rynku z obrotem 20 razy mniejszym.
To takie moje przemyślenia.
Jedyne wytłumaczenie logiczne takich działań to byłby badania, które porównają wolumen na CME do ogólnego wolumenu (o taki bardzo trudno nawet historyczne dane - na żywo jest to wręcz niemożliwe) i jeśli okaże się, że nie różni się praktycznie za okres np roku czy dwóch to można się na nim wzorować.
Pytanie czy takie badania zostały przeprowadzone?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
ja mam krótsze przemyślenia (ale głębsze:))
"Jak umiesz to robisz, nie umiesz - uczysz"
"Jak umiesz to robisz, nie umiesz - uczysz"
Ja mam inne przemyślenia że nie załapaliście tematu .Jasno jest powiedziane że prawdziwy wolumen nie jest znany.
Często jest dostępny dopiero po pewnym czasie np. na drugi dzień .
Metoda nie bazuje na pomiarze bezwzględnym wolumenu danego instrumentu ,ale na jego zachowaniu względem poprzedniego.
Co do źródeł ,nie wiem ,na bezpłatnych webinarach tego nie powiedzieli , oprogramowanie do analiz mają własne ,dostępne odpłatnie,na stronach są jakieś dema ,nie wnikałem bo całościowo system mnie nie interesuje,
a właściwie mnie nie stać na takie zabawy.
Facet robi 50 pip miesięcznie i mu styka,nie jednego guru słyszałem i cuda widziałem,dla mnie jest to konkretnie wyłożone bez żadnych popierdółek forexowych.
Wyłapałem parę rzeczy dla mnie ważnych ,parę które mi zupełnie nie odpowiadają ,jak sie komuś nie podoba to niech nie ogląda.
Często jest dostępny dopiero po pewnym czasie np. na drugi dzień .
Metoda nie bazuje na pomiarze bezwzględnym wolumenu danego instrumentu ,ale na jego zachowaniu względem poprzedniego.
Co do źródeł ,nie wiem ,na bezpłatnych webinarach tego nie powiedzieli , oprogramowanie do analiz mają własne ,dostępne odpłatnie,na stronach są jakieś dema ,nie wnikałem bo całościowo system mnie nie interesuje,
a właściwie mnie nie stać na takie zabawy.
Facet robi 50 pip miesięcznie i mu styka,nie jednego guru słyszałem i cuda widziałem,dla mnie jest to konkretnie wyłożone bez żadnych popierdółek forexowych.
Wyłapałem parę rzeczy dla mnie ważnych ,parę które mi zupełnie nie odpowiadają ,jak sie komuś nie podoba to niech nie ogląda.
Pojawił się archiwalny webinar VSA:
http://www.vsatrader.eu/?p=670Dnia 27 marca 2013r odbył się webinar prowadzony przez Gavina Holmes’a oraz Rafała Glinickiego szefem polskiego przedstawicielstwa TradeGuider, którzy zademonstrowali różne rodzaje oprogramowania TradeGuider.