witam,
chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość stworzenia systemu, który określał by założenia z 3 ram czasowych?
np. przecięcie średniej na d1 --> jeśli to nastąpi system analizuje h1 --> i robi ostateczne wejście np z m5
Pytanie o rodzaj ea
Re: Pytanie o rodzaj ea
jest to możlwie
-- Dodano: wtorek 2013-02-26, 10:43 --
PS w konsoli taki system nie zarobi
Kod: Zaznacz cały
double iMA( string symbol, int timeframe, int period, int ma_shift, int ma_method, int applied_price, int shift)
Buffer1[i] = iMA(NULL, PERIOD_D1, MAperiod, 0, ma_method, applied_price, i);
Buffer2[i] = iMA(NULL, PERIOD_H1, MAperiod, 0, ma_method, applied_price, i);
Buffer3[i] = iMA(NULL, PERIOD_M5, MAperiod, 0, ma_method, applied_price, i);
PS w konsoli taki system nie zarobi
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
Sprawdzałem różne momenty wykresu ręcznie. zarówno mocne trendy jak i słabe konsole. System nie opierałby się jedynie o srednie, ale również o zaawansowane MM, które nie straci podczas konsolidacji, a przy trendzie jest w stanie sporo wycisnąć.
Niestety nie mam dostatecznego doświadczenia aby napisać ea i poszukuję odpowiedniego programisty.
Wejście z wczoraj zarobiło by 35% przy sl 10p. Wiadomo takich bonusów jest mało, ale takich po ~ 15% w lutym było 6 oraz parenaście mniejszych.
Nie mam jednak tyle cierpliwości a system wymaga np. wstania o 4 rano i czekania na mniejszych tf na dogodny moment. Jest mechaniczny, a intuicja nie odgrywa żadnej roli.
Chętnych do współpracy zapraszam na prive. Zaznaczam jednak że szukam osoby znającej się na rzeczy.
pozdrawiam
ch
Niestety nie mam dostatecznego doświadczenia aby napisać ea i poszukuję odpowiedniego programisty.
Wejście z wczoraj zarobiło by 35% przy sl 10p. Wiadomo takich bonusów jest mało, ale takich po ~ 15% w lutym było 6 oraz parenaście mniejszych.
Nie mam jednak tyle cierpliwości a system wymaga np. wstania o 4 rano i czekania na mniejszych tf na dogodny moment. Jest mechaniczny, a intuicja nie odgrywa żadnej roli.
Chętnych do współpracy zapraszam na prive. Zaznaczam jednak że szukam osoby znającej się na rzeczy.
pozdrawiam
ch
No niestety takich dni jak wczoraj nie ma dużo 

Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
Tylko przy takich manewrach z ramkami czasowymi uważaj na to, że jeśli weźmiesz aktualną średnią z D1 z poziomu np. m15 to zostanie to obarczone błędem polegającym na tym, że średnia wyliczy się z już zakończonej średniej ! ... Trzeba wtedy zawsze polegać na poprzednim dniu jedynie. Dodatkowo już przy handlu trzeba mieć odpalone wykresy z używanymi okresami, aby się dane pobierały...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.