Fajnie, że wywiązała się dyskusja. Na pewno raz w tygodniu będę tutaj wrzucał aktualizacje + moje przemyślenia
Zaraz biorę monetę i biorę się za pierwsze rzuty
Pozdro!
Całkowita zgoda. Rzut kostką/monetą nie jest najlepszą ale najgłupszą strategią do spekulacjiMateusz Psycholog pisze: ↑24 kwie 2023, 19:40Nie uważam, że rzut monetą jest najlepszą strategią do gry na giełdzie.
Weź przestań!Cblondyn pisze: ↑07 maja 2023, 13:26Całkowita zgoda. Rzut kostką/monetą nie jest najlepszą ale najgłupszą strategią do spekulacjiMateusz Psycholog pisze: ↑24 kwie 2023, 19:40Nie uważam, że rzut monetą jest najlepszą strategią do gry na giełdzie.
I od razu ja odradzam bo szkoda na to czasu. No chyba, że ktoś chce się przekonać, że postępowanie z natury głupie przeważnie "głupio" się kończy. Bo trzymanie się zasad powinno dotyczyć strategii która daje szanse na zarobek a nie strategii która jest skazana z góry na porażke
Taka moja rada.
a dlaczego miałoby się kłócić?helloplazza pisze: ↑07 maja 2023, 11:00a to że inwestujesz na fx to nie kłuci się z twoją pracą , możesz coś takiego robić jeżeli pracujesz jako psycholog
Brakuje najważniejszego. Opisanie momentu wejścia w rynek który zwiększa szanse tradera na osiągnięcie zysku. Bo do tego ta cała analiza rynku się sprowadza. Czy to wykres/AT czy AFMateusz Psycholog pisze: ↑07 maja 2023, 16:48
-ustalenie zasad i trzymanie się ich przez X czasu
-konsekwentne realizowanie zleceń
-obserwowanie swoich myśli/emocji w trakcie tradingu ale przede wszystkim w momentach kiedy jestem poza rynkiem i mi się "nudzi"
-odpalanie platformy i wszystkiego co jest związane z rynkiem (również tego forum) 1x w tygodniu tak aby myślami być poza rynkiem
da mi długoterminowo o wiele więcej niż "stracę" przez te pierwsze kilka miesięcy