to dopłacam 50?Nawet przy dźwigni 1:100 przez co obracam 10 000 j.p ? Czyli gdy stracę 150 USD to mam debet 50$ ? (bo otwarłem rachunek na 100 USD )
Przykład inwetyscji FOREX
Re: Przykład inwetyscji FOREX
Czyli gdyby doszło do takiej sytuacji to ile musiałbym dopłacić odnosząc się do tej sytuacji
To jest Stop-Out i ten % to stosunek środków na koncie z uwzględnieniem bilansu otwartych pozycji do użytego depozytu zabezpieczającego. Sama wartość % zależy tylko i wyłącznie od brokera.HTR pisze:Zwykle broker zamknie Ci pozycję w momencie, kiedy Twój depozyt osiągnie wartość 30%. (% pewnie zależy od brokera to jest Margin Call). Właśnie chodzi o to, żebyś nie był winny brokerowi kasy. Jeśli brakuje Ci zabezpieczenia dla otwartej pozycji to broker automatycznie ją zamyka.
Proszę o poprawienie jeśli się mylę -)
Margin Call to sygnał ostrzegawczy (zazwyczaj 20-30% wyżej niż Stop-Out), który blokuje możliwość otwierania kolejnych pozycji i wzywa do uzupełnienia depozytu, bo inaczej nastąpi SO. W praktyce na FX niewiele to daje, bo akcja rozgrywa się zbyt szybko.
-- Dodano: wt 23-12-2014, 16:25 --
Jak dopłacisz 50 to stracisz 150, o ile zdążysz. Jak będziesz miał 100 to stracisz 100 (w praktyce trochę mniej), a pozycje zostaną zamknięte. Jak trafi się luka albo poślizg to powstanie debet. Debet zazwyczaj trzeba uregulować ale to też zależy od postanowień regulaminu, który akceptujesz przy zakładaniu rachunku u brokera.prostokąt pisze:Czyli gdyby doszło do takiej sytuacji to ile musiałbym dopłacić odnosząc się do tej sytuacjito dopłacam 50?Nawet przy dźwigni 1:100 przez co obracam 10 000 j.p ? Czyli gdy stracę 150 USD to mam debet 50$ ? (bo otwarłem rachunek na 100 USD )
Jeśli przeczytałeś już wątki, które Ci podrzuciłem to zanim zadasz kolejne pytania sugeruję, abyś totalnie wyeksploatował kilka kont demo. To bezcenna nauka, która na pewno więcej Ci da (i szybciej) niż jakbyś miał pytać o każdą drobnostkę na forum

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Janek Trader
- Pasjonat
Debet dopłacasz na 100% u krajowych brokerów bo z pewnością będą Cię ścigać, u zagranicznych różnie. Czasem zadowolą się tą setką wpłaconą na otwarcie kontaprostokąt pisze:Czyli gdyby doszło do takiej sytuacji to ile musiałbym dopłacić odnosząc się do tej sytuacjito dopłacam 50?Nawet przy dźwigni 1:100 przez co obracam 10 000 j.p ? Czyli gdy stracę 150 USD to mam debet 50$ ? (bo otwarłem rachunek na 100 USD )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg