Przygody początkującego

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
kenay
Bywalec
Bywalec

Przygody początkującego

Nieprzeczytany post autor: kenay »

Witam wszystkich. Zakładam ten dziennik ponieważ gdzieś chcę opisać swoje przygody z Forexem i liczę na to że czasem ktoś wpisze tu jakieś drobne porady gdybym się w czymś pogubił. Przygodę z tą grą zacząłem już jakieś 2 lata temu lecz grałem bardzo sporadycznie (głównie brak czasu). Moje pierwsze kroki odbywały się na Plus500... Wiem że to może nie jest zbyt profesjonalne ale od czegoś przecież trzeba zacząć... Były wzloty i drobne porażki lecz jak na laika nawet nie było większych wpadek. Obecnie od paru miesięcy gram na livie u brokera Go4X... Może to też nie jest rewelacja ale jakoś "klepie biede". Początek z forexem na MT4 był dość zaskakujący. Przynajmniej dla mnie... Jak większość nowicjuszy prawie przewaliłem cały swój depozyt. Żeby być szczerym to z 2k zostało mi 32zł... Nie zrażając się porażką kontynuuję swoją przygodę dalej. Po dwóch tygodniach dzięki ostremu skalpowi ciągnę dalej i "uskładałem" już 130 zł. W sumie to jestem zadowolony z wyciągniętej lekcji. Trochę pokory w podejmowaniu decyzji i można coś jednak zdziałać.

Niedługo dopiszę jak mi dalej idzie i czy dalej nie przewaliłem całego depo... :)

kenay
Bywalec
Bywalec

Dziś szok... Dobrze ludzie pisali - dobre łącze z netem pozwoli uniknąć wielu nieprzyjemnych sytuacji. Była burza - brakło neta... A takie ładne zejście było na Edku... :( Trochę mi szkoda ponieważ akurat miałem przypuszczenia co do spadków. Z drugiej strony to nawet dobrze że zamknąłem akurat pozycję ze skalpem na lekki wzrost... Ciężko by mi było na sercu gdyby akurat cena spadła a ja np bez SL :O

CDN... :)

kenay
Bywalec
Bywalec

Od dłuższego czasu nie pisałem. Bardzo mi przykro ale troszkę się pochorowałem i lekko praca dała mi się we znaki. W przyszłym tygodniu screeny z wejściami oraz więcej treści. Jak na dzień dzisiejszy działam głównie na RoboForex(złodziejski sprade!!) lecz nie zostawiam także Go4X... Jakoś konta demo nie robią na mnie wrażenia więc zostaję przy realu. Mam nadzieję że mi się poszczęści :) Już wkrótce przedstawię swój system i strategię. Mam nadzieję że nie zostanę wyśmiany za prymityw (choć w miarę dochodowy). Pozdrawiam i do usłyszenia wkrótce.

ODPOWIEDZ