Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Re: Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Nieprzeczytany post autor: zz »

Cyb pisze:A których brokerów sam sprawdziłeś ? Poproszę o listę. Po co ktoś ma dublować wysiłek.
Jeżeli chodzi o Polskę to mogę polecić wszystkie banki i BM na rynku regulowanym.// powtarzam,piszę o rynku regulowanym///
W bezpośredni lub pośredni sposób mam sprawdzony Bank Morgan Stanley, UBS i Deutsche Bank // lecz w tym przypadku piszę i mogę polecić TYLKO ich oddziały w USA ///np. UBS ma non stop do dyspozycji klientów 1 200 dilerów i maklerów o bardzo wysokich kompetencjach ,Bank of America, ze słyszenia Interactivebrokers ponieważ jak u niektórych brokerów były poślizgi po 5 pip, w IB były 0.5
To na razie tyle wiem.

Pozdrawiam.

PS. Pion inwestycyjny w Barclays Bank,słyszałem dobre opinie,coś mam więcej się dowiedzieć to wrzucę.
warto też sprawdzić
http://www.e-forex.net/news/e-FX+News/1 ... cts+LavaFX

Marex FX ,ponieważ słyszałem że łączą za pomocą instrumentów finansowych płynność z FX oraz z rynków regulowanych FX np. NYSE,CME // w sumie genialna sprawa..//,a wiem na 1000% że takie instrumenty finansowe są na świecie dostępne...// Karol, też o nich wie,może jak wie coś więcej to wrzuci w tym temacie///
Cyb,jeżeli którykolwiek bank w Polsce to zaproponuje to ziści się moja walka /// będzie to o co mi cały czas chodzi// i będziecie mieć ze mną spokój.Przyrzekam że jeżeli chociaż jeden bank w Polsce to wprowadzi to więcej się nie będę odzywał.... :p :p :p
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ale mnie nie interesuje co słyszałeś. Gdzie konkretnie miałeś konto, ile lot na walutach tam obróciłeś, jakie były statystki poślizgów, realizacji SL itd ?
Interesuje mnie tylko to co sam osobiście zaobserwowałeś na żywo.

zz
Maniak
Maniak

Nigdy nie miałem poślizgu,nigdy nie było problemu z TP i SL w bankach regulowanych i brokerach regulowanych,.
Powtarzam nigdy nie miałem poślizgów,czy grania przeciwko klientowi w żadnej instytucji regulowanej.
Co do reszty,niestety sami musimy drążyć i szukać,może jak GPW wprowadzi HFT to niejako wymusi na naszych bankach wprowadzenie NYSE Eurex Exchange?,a to była już jakaś normalność.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ile lot obróciłeś / ile wykonałeś transakcji i jaka jest dokładnie nazwa brokera.

zz
Maniak
Maniak

W większości banków w Polsce oraz brokerów,niektórzy już nie istnieją.
Pisałem że to był rynek regulowany,nie było lotów tylko sztuki.Generowałem duże obroty /// miałem najniższą prowizję w Polsce...//lecz różnie to było w zależności od sytuacji rynkowej,czasami często czasami rzadziej.
Zresztą ,to są nieistotne sprawy.Najważniejsze teraz aby był dostęp na światowy rynek finansowy przynajmniej przez NYSE Eurex Exchange.Jeżeli to będzie to będziemy mieć namiastkę normalności i to jest teraz najważniejsze.//Nie wyobrażam sobie sytuacji że inwestorzy światowi w ułamkach sekund będą przez NYSE i naszą GPW przerzucać środki między kontynentami,a my nie będziemy mieć równoprawnego dostępu i będziemy strzyżeni...//
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W jaki sposób chcesz stworzyć listę bez podawania nazw ?
Zapytam jeszcze raz - jakie to były konkretnie firmy - Nazwa, strona www itd. Te nieistniejące też poproszę. Chodzi oczywiście o forex.

zz
Maniak
Maniak

Pisałem wyrażnie że chodzi o instytucje regulowane ,a takich na ten moment jeżeli chodzi o FOREX nie istnieją w Polsce.
Dlatego trzeba to zmienić.
Podzieliłem się swoimi kilkunastoletnimi doświadczeniami z rynku regulowanego dlatego ponieważ nie zaznałem tam poślizgu czy grania przeciwko klientowi.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czyli w kwestii forex nie masz żadnego doświadczenia ?

zz
Maniak
Maniak

Poza .... poślizgami,rekwotami,zrywanymi połączeniami i tysiącami takich spraw .... :p :p :p
to nie .... :P
Dziwi mnie Twoje podejście,to co napisałem powinno wystarczyć by drążyć temat normalności...
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No to w takim razie podaj u którego brokera miałeś poślizgi, zrywane połączenia i tysiące takich spraw. Skoro nie ma brokerów dobrych, to wymień konkretnie tych gorszych.
Tylko konkretnie - nazwa, strona www itd.

ODPOWIEDZ