Przelew na więcej niż 15 000 euro

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Przelew na więcej niż 15 000 euro

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Hejka, takie mam zapytanie.
W zeszłym tygodniu otrzymałem przelew które przekraczał granicę 15 000 euro na konto bankowe.
Konto w LLoydsie w United Kingdom. Teraz moje pytanie - ponieważ przelewy powyżej 15 000 euro a z moich informacji wynika , że takie są monitorowane. Czy ktoś wie gdzie takie zgłoszenie jest wysyłane ? Czy to do Urzędu Skarbowego w UK czy do PL ponieważ obywatelstwo mam Polskie a w UK tylko rezydentuje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Przelew na więcej niż 15 000 euro

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Taka informacja trafia do GIIF.

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Tak dokładnie Cyb. Źle to ująłem. Chodzi mi teraz o kwestie czy do takiej instytucji w UK czy do Polski to prześlą. Powiem szczerze w Polsce nie bywam za często ( raczej z doskoku ) a po jednej nie przyjemności w US w skutek mojej nieobecności w PL wole " dmuchać na zimne". Chyba po prostu udam się do doradcy finansowego w przyszłym tygodniu. Jak ktoś coś jeszcze wie w temacie to będę zobowiązany :)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

Ze względu na bank docelowy informacja trafia do "GIIF" w UK. Z drugiej strony bank, z którego przyszły pieniądze zaraportuje w swojej jurysdykcji.

ODPOWIEDZ