ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
rh-fx pisze:Czy któryś z brokerów ( Alior Trader nie) ma obecnie mozliwość automatyzacji zleceń EA na platformi Pro Trader?
Czy funkcja jest niedostępna dla nikogo ?
Tak, większość udostępnia moduł do autotradingu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Wydawało się że Bank of America się kończy ,a tu takie kwiatki...
Cytuję Warren Buffet ostro w tym kryzysie wchodzi w Bank of America przejmując za 5-6 mld $ akcje tego banku,dodatkowo zapewniając sobie w przyszłości prawo do uprzywilejowanych akcji...po 7 $ za sztukę..
Myślę że nasze forum pokazało kierunek w którym trzeba iść przed Buffetem przypominam wcześniejsze wątki w tym temacie....
Generalnie uważam o czym pisałem wielokrotnie że należy się interesować bankami co wprowadzają ECN ..ProTradera.. nie tylko pod kątem platformy... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pocharatek
Stały bywalec
Stały bywalec

Analiza własnego systemu gry (statystyka)???

Nieprzeczytany post autor: pocharatek »

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy platforma ProTrader oferuje możliwość analizy przeprowadzonych transakcji tj. (statystyki)
1. % transakcji zakończonych zyskiem;
2. Growth · Balance (czyli taki wykres pokazujący zmiany wielkości kapitału)
3. Średni Zwrot dzienny, zwrot miesięczny z transakcji.
4. Best trade, worst trade.
Itp.

Wiem, że istnieją takie platformy internetowe, które świetnie współpracują z MetaTraderem jak np. www.ibfxconnect.com, które poprzez nakładkę na program tworzą statystyki. Może istnieją też takie na ProTradera??? Zna ktoś może?? A może w programie jest to dostępne?

Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Od wczoraj dostępna jest wersja ProTrader 2: http://www.protrader.net/
Nowości w ProTrader 2: http://www.protrader.net/protrader-wats-new

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

O cholera.... działa płynnie, nie to co obecny AliorTrader.
Mam nadzieje ze do końca roku pojawi się to cudo u aliora....
(...)always one more try(...)

zz
Maniak
Maniak

MaRCHeW pisze:Witam.

Od wczoraj dostępna jest wersja ProTrader 2: http://www.protrader.net/
Nowości w ProTrader 2: http://www.protrader.net/protrader-wats-new

Pozdrawiam
Karol Marchewka
ac3 pisze:O cholera.... działa płynnie, nie to co obecny AliorTrader.
Mam nadzieje ze do końca roku pojawi się to cudo u aliora....
Mam prośbę.
Proszę wytłumaczyć łopatologicznie...,dlaczego w innych bankach to działa płynnie bez frezów,a w Aliorze nie?.
Czy jeżeli pojawi się na nowa wersja to sprawę rozwiąże czy nie bardzo?.
Gdzie leży problem?.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

W swojej wypowiedzi miałem na myśli to że nie laguje mi kursor jak coś rysuje, i śledzenie kursora.

Widzę że w końcu można sobie zrobić toolbara jak się chce na wykresie.

zz, kiedy ostatnio miałeś jakiegoś freeza porządnego, bo w sumie ja ostatnio nie obserwowałem, ale może nie było mnie wtedy przy kompie ;)
(...)always one more try(...)

zz
Maniak
Maniak

ac3 pisze: zz, kiedy ostatnio miałeś jakiegoś freeza porządnego,

Nie ma czegoś takiego jak PORZĄDNY frez.....,ponieważ dzisiaj będzie nie porządny..,a jaką gwarancję mam że jutro będzie porządny?.
Pomijając już sprawę komfortu psychicznego...,niestety przy poważnych pieniądzach // dla mnie..// jest to niedopuszczalne.
Dopóki tego nie zrobią...,nie wrócę....

Pozdrawiam.

PS obserwujcie,jeżeli w nowej wersji się z tym uporają to będzie super.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Marchew może masz jakieś dodatkowe info o nowej wersji ?

a) do jakich broków będzie można się podpiąć ? Ikonka połączeń w wersji obecnej nie działa - więc można jej używać jako demo

b) backtester .... wyczytałem że ma możliwość testowania wielu symboli. Sprawdziłem .... Rzeczywiście mogę wykonać test dla wielu symboli. Czyli jak dam np 2 symbole to najpierw testowany jest jeden z nich a po zakończeniu testu kolejny. Mogę oglądać wyniki dla każdego z nich osobno - dobre i to.... ale mnie raczej interesuje jak strategia działa łącznie na obu symbolach .... (powinna być do wyboru możliwość przetestowania oddzielnie symboli lub łącznie)

c) import danych ... pomijam już że nie bardzo wiem jak zaimportować dane dla danego symbolu fx. Ale widzę że najmniejszym TF przy imporcie jest M1 .... czyli co ... danych tickowych nie będzie ? To już lepiej jest w mt4 .....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
green7 pisze:a) do jakich broków będzie można się podpiąć ? Ikonka połączeń w wersji obecnej nie działa - więc można jej używać jako demo
Z tego co wiem PT2 nie udostępnia Vendors do innych broków.
Główny nacisk położyli na rozwój platformy dla brokerów, którzy wykupili lub wykupią licencję PT2, bo z tego mają największą kasę.
Rozwój Vendorsów poprostu im się nie opłaca.
green7 pisze:b) backtester .... wyczytałem że ma możliwość testowania wielu symboli. Sprawdziłem .... Rzeczywiście mogę wykonać test dla wielu symboli. Czyli jak dam np 2 symbole to najpierw testowany jest jeden z nich a po zakończeniu testu kolejny. Mogę oglądać wyniki dla każdego z nich osobno - dobre i to.... ale mnie raczej interesuje jak strategia działa łącznie na obu symbolach .... (powinna być do wyboru możliwość przetestowania oddzielnie symboli lub łącznie)
Tak, można testować wiele symboli.
Przekażę im Twoje uwagi.
green7 pisze:c) import danych ... pomijam już że nie bardzo wiem jak zaimportować dane dla danego symbolu fx. Ale widzę że najmniejszym TF przy imporcie jest M1 .... czyli co ... danych tickowych nie będzie ? To już lepiej jest w mt4 .....
W PT2 pojawiło się narzędzie do importu danych "History Data Manager".
Możesz pobierać dane M1 lub tickowe i przeprowadzać na nich backtesty.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

BTW. Autotrading w PT2 wymaga jeszcze pewnych poprawek.

ODPOWIEDZ