Prosty skrypt - pomocy ;-)

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
outa
Bywalec
Bywalec

Prosty skrypt - pomocy ;-)

Nieprzeczytany post autor: outa »

Witam,
Jestem tu nowy - dotąd omijałem szerokim łukiem wszelkie fora FX.
Gram manualem, ale już mam dość, palce bolą i oczy nie te :-)

Mam pewien problem techniczny: czy ktoś pomoże napisać prosty skrypt do otwierania pozycji ze SL, TP przy ręcznie wprowadzanym tylko BE . Chodzi mi o to, aby wpisywać tylko BE a reszte załatwia skrypt, dodatkowo wprowadza 2-3 nowe ordery oddalone od zadanego BE w określonej odległości od BE wraz z TP/SL - na zasadzie one click.
Więcej szczegółow moge przesłać na PW - opis bardziej zrozumiały:-)

ewentualnie, może ktoś podeśle link do takiego skrytpu (pół-automatycznego składania zleceń jednym kliknieciem). To nie ma być EA tylko pomocne narzędzie do wprowadzania zleceń.

życzę sukcesów na fx:-)
-----------
shit goes down, money goes up ;-)

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

outa pisze: To nie ma być EA tylko pomocne narzędzie do wprowadzania zleceń.
To co piszesz o ustawianiu BE to tylko EA. Żaden skrypt nie będzie pilnował zlecenia. Skrypty wykonują się raz a EA wywoływane jest co tik. Możesz to rozwiązać mając skrypty do otwierania + EA do BE.

Pozdrawiam

outa
Bywalec
Bywalec

własnie chodzi mi o jednorazowe uruchomienie za każdym razem tzn. tak jak się manualnie wprowadza zlecenie gdzie podaje cenę np, buy limit 1.3000 (traktujmy to jako BE), po wejsciu zlecenia skrypt generuje SL np. -30 pips od BE i TP np. +60 pips od BE; jednoczesnie generuje 2-3 pomocnicze zlecenia buy na poziomie pomiędzy BE i SL na poziomie pierwotnego zlecenia.
kazda manualna zmiana BE (bo rośnie) powodowała by zmianę SL we wszystkich otwartych pozycjach o ten wzrost - taki pólmanualny SL dla wszystkich zlecen. i to wszystko w jednym "skrypcie" w formie jakiegoś buttona na screenie. po prostu narzedzie do wprowadzania jednym klikiem zlecen z góry ustalonimi danymi. nie za dużo chce? chyba, że to faktycznie jest już EA. jednak to ja podejmuje decyzję o punkcie wejscia (BE) a nie EA ;-? - nie znam się na programowaniu - korzytałem z platformy gdzie inaczej składało się zlecenia. i nie było problemu:-))) teraz na MT4 przy tym systemie składania zleceń potrzebuje takiego narzedzia, nie chce robić hedge pozycji.
może jednak jakaś rada się znajdzie.
-----------

outa
Bywalec
Bywalec

okej, wiec czy jest możliwość aktywowania koszyka zleceń na zasadzie send pending po spełnieniu określonego warunku. np. przebicie "mojej linii" o 10 pips wprowadza mi koszyk zleceń wcześniej przygotowanych (Cena, TP, SL) np. w Excel i zassaniu tych danych do zlceń.

Chodzi mi o to, aby tylko zautowatyzować wprowadzanie koszyka zleceń tak aby:
1. nie były widoczne dla brokera non stop
2. zostają wprowadzone przez aktywowany skrypt przy spełnieniu określonych warunków wspominanych jak wyzej
3. Poziom "mojego oporu" sam sobie zaznaczam na wykresie np. w formie graficznej i do tej lini (horizontal linie) jest przypisany wspomniany skrypt.

jakiej funkcji użyć?

Pomocy, dzięki ;-)

ps. ewentualnie zlecę napisanie za realne pieniądze.
-----------

ODPOWIEDZ