Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 23 wrz 2018, 11:20     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

marcin76

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 281
  • Rejestracja: 14 lis 2012, 13:42

Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post09 wrz 2018, 12:51

witam

znalazłem proste EA na przyciski , który nie działa w testerze strategi na MT4 , czy mógłby ktoś zerknąć w kod i zobaczyć co jest nie tak , że w testerze to nie działa . Z góry dziękuję za pomoc
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 2399
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post09 wrz 2018, 13:30

Ponieważ onChartEvent nie działa na testerze. Tutaj jest rozwiązanie jak zrobić żeby przyciski działały na testerze (ea-close-loss-by-eqiuty-t30143.html#p921763), potrzebna inicjalizacja w onTick() a nie w OnChartEvent

Wstaw to w onTIck, tzn zastąp ten fragment kodu tym
Kod: Zaznacz cały
//+------------------------------------------------------------------+
//| Expert tick function                                             |
//+------------------------------------------------------------------+
void OnTick()
  {
//---
   if (IsTesting()) {
      if(ObjectGetInteger(ChartID(),"button1",OBJPROP_STATE)==true) {
         OrderBuy();
         ObjectSetInteger(ChartID(),"button1",OBJPROP_STATE,false);
      }
      if(ObjectGetInteger(ChartID(),"button2",OBJPROP_STATE)==true) {
         OrderSell();
         ObjectSetInteger(ChartID(),"button2",OBJPROP_STATE,false);
      }
   }
  }
//+------------------------------------------------------------------+
Offline

marcin76

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 281
  • Rejestracja: 14 lis 2012, 13:42

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post09 wrz 2018, 16:20

Dzięki wielkie za podpowiedź :D :D :D pozdr
Offline

drendriu

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 498
  • Rejestracja: 28 maja 2011, 10:10

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post15 wrz 2018, 21:46

marcin76 pisze:Dzięki wielkie za podpowiedź :D :D :D pozdr

To wrzuć to działające Marcin, jeśli można prosić.
Offline

marcin76

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 281
  • Rejestracja: 14 lis 2012, 13:42

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post17 wrz 2018, 18:11

drendriu pisze:
marcin76 pisze:Dzięki wielkie za podpowiedź :D :D :D pozdr

To wrzuć to działające Marcin, jeśli można prosić.



trochę w nim podorabiałem

są zlecenia oczekujące ,
przyciski poziome albo pionowe ,
Funkcja mnożnika działa tylko na LotSize po każdej stracie wielkość lota zwiększa się o lotSize * Mnożnik aż do osiągnięcia TP , potem jest od początku
opis informacyjny , oraz dwa przyciski do szybkiego sprawdzenia wielkości lota przy np 1% ryzyka
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

marcin76

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 281
  • Rejestracja: 14 lis 2012, 13:42

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post19 wrz 2018, 18:23

Dorobiłem przycisk ON OFF którym można wyłączyć całe meni z przyciskami i je ponownie włączyć
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 2399
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post19 wrz 2018, 19:45

Jak ktoś to odpali na koncie demo albo live to nie wrzuci pozycji bo risk jest na 0 . Trzeba dać na 1 chociaż albo zmienić w properties
Kod: Zaznacz cały
extern double RiskPercent = 1;

Przydałoby się dorobić SL po świeczkach, trailing stop w pipsch albo po świecach, jakiś prosty skaner formacji świecowych z informacją w którą stronę zagrać na podstawie bazy danych (statystyki), jeszcze pare drobnych rzeczy... Ale jest już coś co można rozwijać dalej jak będzie się kiedyś nudziło. Ogólnie dobre bo wizualnie dopracowane te dźwięki przy klikaniu też są fajne :P

Wróć do Programowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości