Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
marcin76
Gaduła
Gaduła
Posty: 299
Rejestracja: 14 lis 2012, 12:42

Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: marcin76 » 09 wrz 2018, 12:51

witam

znalazłem proste EA na przyciski , który nie działa w testerze strategi na MT4 , czy mógłby ktoś zerknąć w kod i zobaczyć co jest nie tak , że w testerze to nie działa . Z góry dziękuję za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak
Posty: 2421
Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: -rookie- » 09 wrz 2018, 13:30

Ponieważ onChartEvent nie działa na testerze. Tutaj jest rozwiązanie jak zrobić żeby przyciski działały na testerze (ea-close-loss-by-eqiuty-t30143.html#p921763), potrzebna inicjalizacja w onTick() a nie w OnChartEvent

Wstaw to w onTIck, tzn zastąp ten fragment kodu tym

Kod: Zaznacz cały

//+------------------------------------------------------------------+
//| Expert tick function                                             |
//+------------------------------------------------------------------+
void OnTick()
  {
//---
   if (IsTesting()) {
      if(ObjectGetInteger(ChartID(),"button1",OBJPROP_STATE)==true) {
         OrderBuy();
         ObjectSetInteger(ChartID(),"button1",OBJPROP_STATE,false);
      }
      if(ObjectGetInteger(ChartID(),"button2",OBJPROP_STATE)==true) {
         OrderSell();
         ObjectSetInteger(ChartID(),"button2",OBJPROP_STATE,false);
      }
   }
  }
//+------------------------------------------------------------------+

marcin76
Gaduła
Gaduła
Posty: 299
Rejestracja: 14 lis 2012, 12:42

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: marcin76 » 09 wrz 2018, 16:20

Dzięki wielkie za podpowiedź :D :D :D pozdr

drendriu
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 487
Rejestracja: 28 maja 2011, 10:10

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: drendriu » 15 wrz 2018, 21:46

marcin76 pisze:Dzięki wielkie za podpowiedź :D :D :D pozdr
To wrzuć to działające Marcin, jeśli można prosić.

marcin76
Gaduła
Gaduła
Posty: 299
Rejestracja: 14 lis 2012, 12:42

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: marcin76 » 17 wrz 2018, 18:11

drendriu pisze:
marcin76 pisze:Dzięki wielkie za podpowiedź :D :D :D pozdr
To wrzuć to działające Marcin, jeśli można prosić.

trochę w nim podorabiałem

są zlecenia oczekujące ,
przyciski poziome albo pionowe ,
Funkcja mnożnika działa tylko na LotSize po każdej stracie wielkość lota zwiększa się o lotSize * Mnożnik aż do osiągnięcia TP , potem jest od początku
opis informacyjny , oraz dwa przyciski do szybkiego sprawdzenia wielkości lota przy np 1% ryzyka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marcin76
Gaduła
Gaduła
Posty: 299
Rejestracja: 14 lis 2012, 12:42

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: marcin76 » 19 wrz 2018, 18:23

Dorobiłem przycisk ON OFF którym można wyłączyć całe meni z przyciskami i je ponownie włączyć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak
Posty: 2421
Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: -rookie- » 19 wrz 2018, 19:45

Jak ktoś to odpali na koncie demo albo live to nie wrzuci pozycji bo risk jest na 0 . Trzeba dać na 1 chociaż albo zmienić w properties

Kod: Zaznacz cały

extern double RiskPercent = 1;
Przydałoby się dorobić SL po świeczkach, trailing stop w pipsch albo po świecach, jakiś prosty skaner formacji świecowych z informacją w którą stronę zagrać na podstawie bazy danych (statystyki), jeszcze pare drobnych rzeczy... Ale jest już coś co można rozwijać dalej jak będzie się kiedyś nudziło. Ogólnie dobre bo wizualnie dopracowane te dźwięki przy klikaniu też są fajne :P

marcin76
Gaduła
Gaduła
Posty: 299
Rejestracja: 14 lis 2012, 12:42

Re: Proste EA na przyciski,nie działa w testerze MT4

Nieprzeczytany post autor: marcin76 » 24 wrz 2018, 11:54

-rookie- pisze:Jak ktoś to odpali na koncie demo albo live to nie wrzuci pozycji bo risk jest na 0 . Trzeba dać na 1 chociaż albo zmienić w properties

Kod: Zaznacz cały

extern double RiskPercent = 1;
:P
nie wiem dlaczego uważasz , że nie działa - bo mi działa .

Jak risk jest na 0 to działa cały czas stały LotSize . Jak zmienie LotSize na 0 a Risk na 1% lub 2% ,5,10 itd to działa RiskProcent

ODPOWIEDZ