Prośba o opinię

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
raqq
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Prośba o opinię

Nieprzeczytany post autor: raqq »

Wyszło mi że raczej moje testy są błędne. Nie wiem czemu ale podczas testowania na danych 99% z Dukascopy tester nie respaktuje marginesu stratnej pozycji. Chodzi mi o to, że tester nie zatrzymywał testu gdy pozycja stratna osiągała poziom MC, czyli pozycja stratna która była dalej w grze przewyższała wielkość konta.
Obliczyłem, że przy takim ryzyku jakie automat ponosi na każdą pozycję max strata powinna wynosić ok 30 pip, a z wykresu wynika, że pozycja osiągała nawet po 50-70 pip i pozycji nie zamykało :?

Coś jest na rzeczy z testerem. Może macie pomysł co?

I cały misterny plan w pi...u :p

raqq
Stały bywalec
Stały bywalec

Ma ktoś może pomysł na to dlaczego tester tak się zachowuje?

Może raport wam coś pomoże, wygląda na to jakby tester nie brał pod uwagę ustawionych marginesów straty oraz wielkości konta przy testowaniu. Dodam, że na innych platformach dobrze testuje, ale tam nie mam uzyskanych danych pecyzyjnych 99%, dlatego wolałbym testować na tej platformie.

Dzięki za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

raqq
Stały bywalec
Stały bywalec

Podbijam i ponawiam pytanie jak to jest możliwe, że tester nie chce poprawnie mi testować strategii?
Może muszę coś zaznaczyć w ustawieniach żeby tester brał pod uwagę wielkość depozytu?
Zamieszczam kolejnego screena który przedstawia zlecenie z testu, które jest błędne i które na prawdziwym rachunku nie miało by racji bytu.
Wiem że męczę temat, ale chciałbym jakoś w miarę poprawnie testować strategie na danych 99%.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ