prosba o dodanie alarmu + lekka modyfikacja wskaznika

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

prosba o dodanie alarmu + lekka modyfikacja wskaznika

Nieprzeczytany post autor: seba »

witam wszystkich

mam taki wskaznik ktory zlicza kolejne wystepujace po sobie takie same swiece (wzrostowe i spadkowe) i prezentuje to w formie tabelki:
Obrazek

i teraz moja peirwsza prosba:
czy dalo by rade dostawic do tego wskaznika alarm
czyli np zeby po wystapieniu 5 czy tam 8 takich samych swiec po sobie cos zadryndalo, zeby nie trzeba bylo siedziec i caly czas obserwowac
(i zeby mozna bylo ta liczbe okreslic recznie z poziomu menu wskanzika)

i druga prosba czy da sie tak przerbic ten wskaznik zeby od pewnego momentu liczby pokazywal innym kolorem...czyli np 1-4 swiece kolorem zielonym, a juz od pojawienia sie 5 takiej samej swiecy i dalej np kolorem niebeiskim
(i zeby tak samo jak powyzej mozna bylo liczbe i kolor okreslic recznie z poziomu menu wskanzika)
- zalatwione

i jeszcze jedno pytanie czy ktos moze rzucic okiem na kod i powiedziec co oznacza "strong up", "weak up", "strong down" i "weak down"
bo caly czas niezaleznie od liczby i (chyba) dynamiki ruchow wyswietlaja sie tylko zielone i czerwone linie
- zalatwione

za wzelka pomoc dziekuje i bede bardzo wdzieczny

Dodano po 3 godzinach 22 minutach:

jeszcze jedna sprawa :)

ma ktos moze pomysl czemu nie wyswietla zadnych danych dla zlota, ropy, cukru i srebra?
Obrazek

wstepny moj pomysl jest taki ze te instumenty w MT4 nazywaja sie GOLDs, OILs, SUGARs, SILVERs...czyli drukowane litery i mala literka "s" na koncu...
a wskaznik ma nazwy cale drukowane czyli: GOLDS, OILS, SUGARS, SILVERS...i mimo ze wpisuje mu recznie w menu wskaznika i w kodzie z malym "s" to on i tak caly czas ma nazwy z drukowanym "S" :)
ma ktos pomysl jak to mozna ominac?
a sa to wykresy z XTB i niestety poki co musza zostac od tego brokera :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2012, 15:29 przez seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

seba pisze: ma ktos moze pomysl czemu nie wyswietla zadnych danych dla zlota, ropy, cukru i srebra?
A nazwy instrumentów są identyczne u twojego brokera?
seba pisze:i jeszcze jedno pytanie czy ktos moze rzucic okiem na kod i powiedziec co oznacza "strong up", "weak up", "strong down" i "weak down"
bo caly czas niezaleznie od liczby i (chyba) dynamiki ruchow wyswietlaja sie tylko zielone i czerwone linie
Nie nie znaczy bo te wartości nie są później używane.

crn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: crn »

seba: mnie dziwi, ze korzystasz, ze wskaźnika, którego kompletnie nie rozumiesz. Prosisz o zrozumienie za Ciebie narzędzia,z którego korzystasz(inwestuejsz wg. czegos, co nie wiesz jak dziala ?! )... Tutaj się gubię - to chyba sekcja forum do pomocy programistycznej, a nie (przepraszam, może zła obserwacja) ale ostatnio coraz częściej sprowadza się to do takich tematów jak powyższy. To nie jest do cholery "help desk(umyslnie)". W terocii (chyba) ktos, kto programuje, probuje etc. ma kontakt z innymi, a nie co druga osoba liczy, ze ogół doda alert, zeby zaoszczdzic pare zlotch...
Tutaj moja poropozycha - nowego dzialu, bo sekcja programistyczna, chyba nei jest z tym z byt powiazana...

Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

crn pisze:W terocii (chyba) ktos, kto programuje, probuje etc. ma kontakt z innymi, a nie co druga osoba liczy, ze ogół doda alert, zeby zaoszczdzic pare zlotch...
chcesz pomozesz dodasz alert nie chcesz to nie dodasz proste co?

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

crn pisze:seba: mnie dziwi, ze korzystasz, ze wskaźnika, którego kompletnie nie rozumiesz.
ale ja doskonale wiem co ten wskaznik robi...i wiem tez co by mi sie w nim dodatkowo przydalo zeby uzywalo sie go prosciej i przyjemniej :)
a ze nie znam kazdej linijki kodu i nie wiem co znacza poszczegolne funkcje w kodzie to oczywiscie prawda
ty tez nie masz pewnie pojecia jak dziala twoj samochod a mimo wszystko wsiadasz i jedziesz...
nie masz pewnie pojecia jak wygladaja i co robia uszczelki i zawory w twojej toalecie a mimo wszystko wiesz gdzie masz nacisnac zeby spuscic wode
nie masz pewnie pojecia o wszelkich procesach zachodzacych w twoim organizmie a mimo wszystko zyjesz
itp :)
crn pisze: zeby zaoszczdzic pare zlotch..
ale ja przeciez nie mam nic przeciwko zeby ktos do mnie napisal na pw
"sluchaj poprawie ci ten wskaznik tak jak chccesz ale poswiece na to 5 minut, pol godziny, godzine albo dwa dni i chcialbym zebys mi zaplacil za to 5zl, 20zl, 600zl, czy tam 2500zl itp"
crn pisze:To nie jest do cholery "help desk(umyslnie)"
no wlasnie mi sie wydaje ze po to jest forum...
zeby uzytkownicy z wieksza wiedza w jakims temacie mogli pomoc komus kto akurat sie na czyms nie zna (oczywiscie jezeli bedzie im sie chcialo poswiecic swoj czas na to)
i zeby ludzie potrzebujacy w czyms pomocy mogli tej pomocy gdzies poszukac :)

PS. i tak jak napisal xpep...chcesz to pomozesz nie chcesz to nie pomozesz...ale prosze cie nie spamuj bo dla mnie to wazna sprawa z tym wskaznikiem :)
pozdrawiam

Esco pisze:A nazwy instrumentów są identyczne u twojego brokera?
nie za bardzo chyba rozumiem :)

EDIT: 14:28

EDIT: 15:20
metoda prob i bledow udalo mi sie ustawic kolory wskaznika tak jak chcialem :)
czyli obojetnie czy swiece sa spadkowe czy wzrostowe on je poprostu liczy i pokazuje w formie zielonej cyferki...bez podzialu na rozne kolory na spadkowe i wzrostowe
dodatkowo liczby wieksze niz np 4 oznacza innym kolorem
Obrazek

a z tym alarmem nie ma jakiejs prostej formulki?
typu: if liczba > 4 then do alarm.wav :D
juz bez cudow typu opcje w menu wskaznika itp...
w razie potrzeby bede sobie zmienial wartosci poprzez metaeditor
tylko zeby cos dzwonilo po osiagnieciu jakiejs tam liczby
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

ODPOWIEDZ