Program do czyszczenia Windowsa

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Program do czyszczenia Windowsa

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Zakładam wątek, bo na takie tematy jest pewne zapotrzebowanie i wszystko można wrzucać tutaj.:)

Szukam jakiegoś sensownego programu do czyszczenia Windowsa. Ogólnie mam taki głupi problem z Office, że jak go włączam to on urachamia instalator, ale jak anuluję instalację i tak się włącza. Przyczyna to chyba dwie wersje offica na jednym komputerze, i on tak czasami się przestawiał z offica XP na 2007 przez instalację, ale teraz już wyrzuciłem office XP, mam tylko 2007 a on wciąż chce się instalować. Używałem już diagonostyki office i funkcji napraw w panelu sterowania ale wciąż on chce się instalować.

Czyżby czas na format dysku C:? Tak nie bardzo chce, bo nie mam płytki z office 2007 :?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Re: PORADY IT -SOFTWARE

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Z takiego powodu to ja bym formatu nie robił, najrozsądniej by było odinstalować i zainstalować od nowa ale skoro piszesz że nie masz płytki to może poszukaj w necie, zdarza się że starsze wersje czasami są publikowane za darmo, ewentualnie możesz zerknąć na OpenOffice jest bardzo podobny a darmowy, aczkolwiek przyzwyczajenie robi swoje, wiem po sobie.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 23:26 przez kris007, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Spróbuj odinstalować MS Office i jego wszystkie składniki za pomocą "Revo Uninstaller Pro", a następnie ponownie zainstalować (już normalnie).

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Rzeczywiście, można znaleźć office za darmo w necie jakaś promocja Microsoftu.

A jakich pragramów używacie do czyszczenia Windowsa? Na razie mam ccleaner, całkiem sensowny, i jeszcze Winutilities, ale darmową wersję i nie ma wszystkich funkcji.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

CCleaner jest dobry. Jego polskim odpowiednikiem jest program "Odkurzacz". Sam używam tylko tego pierwszego.

Tak z innej beczki. Producent CClenar'a czyli firma Piriform developuje również darmowy program Recuva (odzyskiwanie danych).

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Też używam CCleanera jako podstawowego, za dużo w tej dziedzinie nie kombinuje,
ciut bardziej rozbudowany jest CleanGP, do rejestru Registry Booster, jednak z tymi dającymi większe możliwości programami to trzeba uważać na co się pozwala, pamiętam kiedyś dawno, dawno jakiegoś użyłem i już tak ładnie chciałem posprzątać że w rezultacie po restarcie system się nie uruchomił :)
Używam jeszcze Saleen FilePro ale to już do sprawdzania co ile miejsca zajmuje na dysku, czasami jakaś platorma gwałtownie przybierze na wadze to za pomocą tego wyłapuje szybciej która i kasuje zbędne pliki ręcznie.

Tu masz sporą listę różnych narzędzi: http://www.dobreprogramy.pl/Narzedzia-s ... ws,25.html

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

jako "all in one" mogę polecić Advanced SystemCare6 i Smart Defrag2 :idea:

http://www.dobreprogramy.pl/Advanced-Sy ... 12911.html
poczytaj opinie i wszelkie za, jak i przeciw, bo takich programów jest cała masa :!:
osobiście korzystam już od dłuższego czasu i po każdym sprzątaniu(raz w miesiącu) komp dostaje drugie życie :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ODPOWIEDZ