Procent składany
Tak sobie myślę, aby nie brać tego 1% zysku, ale po wybiciu z mojej bazy ustawiać kontrujące zlecenie przeciwstawne i przesuwać je wraz z ceną jeżeli jest istotny impuls. Pozwala to wyciągać więcej z ruchu i tym samym na zachowanie mniejsze prawdopodobieństwa utkwienia w konsoli. Dłuższe trzymanie pozycji która już przynosi zysk po wybiciu z bazy. Każde zwiększenie depozytu zmniejsza stres przy wpadce w konsolę.
Tak bo ostatnio miałem bodajże 6 otwartych pozycji. A niech w trakcie zamykania 3 pozycji pojawi się szpila na 20 pips w niekorzystną dla mnie stronę?
No i przy hedgowaniu tylu pozycji a potem uzyciu opcji "wielokrotne zamknięcie" zaoszczedza sie kase ze spreadów z otwartch pozycji. Ostatnio miałem 1.40 lota na L i 1.40 lota na S. Zapłaciłem spread tylko za jedną stronę.
Jeżeli to jest EA, to dziękuję.
[edit] faktycznie EA. Ale to jeszcze nie to. Poszukam sobie popoludniu.
No i przy hedgowaniu tylu pozycji a potem uzyciu opcji "wielokrotne zamknięcie" zaoszczedza sie kase ze spreadów z otwartch pozycji. Ostatnio miałem 1.40 lota na L i 1.40 lota na S. Zapłaciłem spread tylko za jedną stronę.
Jeżeli to jest EA, to dziękuję.
[edit] faktycznie EA. Ale to jeszcze nie to. Poszukam sobie popoludniu.
zamknalem poprzednie zlecenia na +2 pips i robie baze w przedziale 3356-3366... jesli beda te targety jakie wyrysowales to wiekszy zarobek bedzie. bo jakby sie obrocilo teraz w gore to na tamtych pozycjach bylbym jakos okolo BE przy 1.3400

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.