Uwaga na Skrill. Slyszalem,ze firma przeszla pod regulacje Cypryjska i zaczynaja sie problemy z kontami.
Kilku moich znajomych otrzymalo ponizsze maile. Co ciekawe blokowane sa tylko wyplaty z kont, wplacac na konto Skrill mozesz bez problemu.
Zero odpowiedzi na zapytania. Poprostu blokada i tyle
Dear....
I wish to inform you that currently your account is under a standard check. Due to this reason some of your payment options are temporary restricted.
In order to move towards lifting the particular restrictions, please be kindly asked to provide us with a detail explanation about the purpose of use of your Skrill account.
I am looking forward to receiving your reply.
With Regards,
Ivaylo
VIP Account Manager
Problem ze Skrill Moneybookers
- bulbulezar
- Stały bywalec
Re: Problem ze Skrill Moneybookers
Witaj,
To słyszałeś, że przeszła czy przeszła? Pytam, bo na ich stronie nie ma żadnej wzmianki o tym i nadal wszystko jest pod banderolą UK.
Blokady z kont... A co się na tych kontach działo i gdzie dokładnie ktoś chciał wypłacić środki itd. itp.... Myślę, że jest tu dużo paniki, a mało jakichkolwiek konkretów. Skrill nigdy nie słynął z szybkich odpowiedzi na maile, podobnie jak paypal więc ja bym po prostu zadzwonił. U mnie z wypłatami nie było problemu ale też się zdziwiłem jak z miesiąc temu moje konto zostało permanentnie zablokowane. Co się okazało? Wymagali ponownej autoryzacji w związku z jakimiś zmianami w przepisach i wymagali ich od jakiejś sklasyfikowanej grupy klientów, bo znajomi mieli to samo.
Weryfikacja zajęła mniej niż 48h i wszystko działa jak działało. Wpłaty, wypłaty - nie ma problemu.
Polecam znajomym zadzwonić i zapytać o co właściwie chodzi oraz skąd te blokady. Myślę, że przechodzą teraz przez to, przez co przechodziłem m.in. ja z 1-2 miesiące temu.
-- wt 29-03-2016, 9:36 --
Aż z ciekawości zadzwoniłem i zapytałem. Uwaga, będę dementował...
1) cały czas siedziba i regulacje są brytyjskie - nie było żadnych zmian, jak i nie są żadne planowane
2) duża grupa klientów otrzymała maile tego typu maile. Grupa ta została określona na podstawie aktywności i braku czynności w zmianie haseł dostępowych. Kontakt Skrilla ma wymusić na użytkownikach zmianę haseł w celu poprawy bezpieczeństwa.
3) na logikę - wypłaty zostały zablokowane ale wpłacać można. Ew. oszust/haker raczej nie będzie zainteresowany, aby nam coś wpłacać więc dlatego jest "tak, a nie inaczej".
Mniej plotek, więcej faktów, bo inaczej czeka nas życie w ciągłym strachu.
http://help.skrill.com/pl/ContactSkrill
To słyszałeś, że przeszła czy przeszła? Pytam, bo na ich stronie nie ma żadnej wzmianki o tym i nadal wszystko jest pod banderolą UK.
Blokady z kont... A co się na tych kontach działo i gdzie dokładnie ktoś chciał wypłacić środki itd. itp.... Myślę, że jest tu dużo paniki, a mało jakichkolwiek konkretów. Skrill nigdy nie słynął z szybkich odpowiedzi na maile, podobnie jak paypal więc ja bym po prostu zadzwonił. U mnie z wypłatami nie było problemu ale też się zdziwiłem jak z miesiąc temu moje konto zostało permanentnie zablokowane. Co się okazało? Wymagali ponownej autoryzacji w związku z jakimiś zmianami w przepisach i wymagali ich od jakiejś sklasyfikowanej grupy klientów, bo znajomi mieli to samo.
Weryfikacja zajęła mniej niż 48h i wszystko działa jak działało. Wpłaty, wypłaty - nie ma problemu.
Polecam znajomym zadzwonić i zapytać o co właściwie chodzi oraz skąd te blokady. Myślę, że przechodzą teraz przez to, przez co przechodziłem m.in. ja z 1-2 miesiące temu.
-- wt 29-03-2016, 9:36 --
Aż z ciekawości zadzwoniłem i zapytałem. Uwaga, będę dementował...

1) cały czas siedziba i regulacje są brytyjskie - nie było żadnych zmian, jak i nie są żadne planowane
2) duża grupa klientów otrzymała maile tego typu maile. Grupa ta została określona na podstawie aktywności i braku czynności w zmianie haseł dostępowych. Kontakt Skrilla ma wymusić na użytkownikach zmianę haseł w celu poprawy bezpieczeństwa.
3) na logikę - wypłaty zostały zablokowane ale wpłacać można. Ew. oszust/haker raczej nie będzie zainteresowany, aby nam coś wpłacać więc dlatego jest "tak, a nie inaczej".
Mniej plotek, więcej faktów, bo inaczej czeka nas życie w ciągłym strachu.
http://help.skrill.com/pl/ContactSkrill
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Gaduła
Chciałem dokonać wpłaty, przed Świetami ,
Otrzymany komunikat- Nie realizujemy tego typu transakcji. A potem inne.
Dzisiaj wpłacilem.
Czyli coś na myśli,, dzialo się ,,
Żadne plotki. Fakty
Otrzymany komunikat- Nie realizujemy tego typu transakcji. A potem inne.
Dzisiaj wpłacilem.
Czyli coś na myśli,, dzialo się ,,
Żadne plotki. Fakty
Ja również miałem zablokowane konto SKRIL , a dokładnie dostęp przez internet , była prośba z ich strony o ponowne przesłanie dokumentów , po których przesłaniu dostałem link do resetu hasła i wszystko w temacie , skril działa .
I najważniejsze , podczas "blokady " internetowego dostępu do konta , moja przepłacona karta SKRIL MASTERCARD , działała bez zarzutu , ze środków jakie w owym czasie były na koncie normalnie płaciłem na stacji i robiłem zakupy w internecie , chyba nie był to problem finansowy , w przeciwnym razie karta SKRIL również byłaby zablokowana , skril to kura znosząca złote jaja , trzeba byc DEBILEM , aby zajechać taka firmę , zniszczyć markę na która pracowali wiele lat .
I najważniejsze , podczas "blokady " internetowego dostępu do konta , moja przepłacona karta SKRIL MASTERCARD , działała bez zarzutu , ze środków jakie w owym czasie były na koncie normalnie płaciłem na stacji i robiłem zakupy w internecie , chyba nie był to problem finansowy , w przeciwnym razie karta SKRIL również byłaby zablokowana , skril to kura znosząca złote jaja , trzeba byc DEBILEM , aby zajechać taka firmę , zniszczyć markę na która pracowali wiele lat .
-
- Pasjonat
Darooo pisze:Ja również miałem zablokowane konto SKRIL , a dokładnie dostęp przez internet , była prośba z ich strony o ponowne przesłanie dokumentów , po których przesłaniu dostałem link do resetu hasła i wszystko w temacie , skril działa .
Nie takie firmy padały (Lheman B, Enron, Barclays) więc ostrożności nigdy za wiele. Raposo ładnie wytłumaczył i jest OK.