Problem z rozkazem sprzedaży

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
raniel
Uczestnik
Uczestnik

Problem z rozkazem sprzedaży

Nieprzeczytany post autor: raniel »

Witam!
Jestem nowy zarówno na tym forum jak i na rynku forex. Po rejestracji konta na oandzie i pobraniu mt 4 zacząłem się intensywnie uczyć języka mql 4. Doszedłem do wniosku że jest to dość prosty język ale jednej rzeczy nie mogę zrozumieć - mianowicie - napisałem skuteczną strategię która przy kupnie za pomocą funkcji:
OrderSend(Symbol(),OP_BUY,0.02,Ask,3,0,0,"",8,0,Green); zwraca zysk. Po nieznacznej modyfikacji kodu strategii polecenie sprzedaży:
OrderSend(Symbol(),OP_SELL,0.02,Bid,3,0,0,"",8,0,Red); powinno również generowac zysk, tymczasem zawsze jestem na minusie, może mi ktoś powiedzieć co robię nie tak :?:

Dakhr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dakhr »

Nic nie da sie sensownego wywnioskowac z twojego pytania. Widze ze otwierasz pozycje/ wchodzisz ze zleceniami rynkowymi bez stop loss( SL )i target profit(TP).Zysk lub strate generuje sie poprzez zamkniecie pozycji czy to przez SL, lub TP lub jakis warunek zamkniecia, a tych warunkow nie podales .

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Jakieś bzdury, to że masz zysk to nie jest z powodu tego czy dałeś long czy short. To co masz to zawiera ci transakcje i leci do końca testu gdzie ją zamyka tester - bo jak tu widać nie ma warunku zamknięcia podanego.
A więc akurat w tym przypadku wykres leciał w górę. Jak dałeś longa to zarobił jak shorta to stracił i koniec.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ