Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: btbftr »

Wirus pisze:
btbftr pisze:co sadzicie o walce na EURAUD i EURGBP? warto S stawiac czy nie? :)
A może spróbuj spojrzeć na wykres i dokonać analizy? Chętnie się z nią zapoznam, chyba nie tylko ja ;)
nie jestem znawca formacji swiecowych :/ do tej pory stosowalem tylko wsparcie i opor jako zakres ruchu po danych. dlatego zaczynam cwiczyc malym lotem :P

ale na eurgpb na h1 widac S tak wiec wszedlem w S :P

euroaud ciezko powiedziec poki co :P walka nadal trwa

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Pozwolę sobie zamieścić dzisiejsze wejście:

Obrazek

Odbicie od Zero Line D1, formacja Spadającej Gwiazdy. Konto demo, ponieważ nie gram w realu na ogórkach ;) TP ustawiony trochę przypadkowo; jak sytuacja się rozwinie, to pewno przestawię. SL = 19 pips, TS = 24 pips. Czekamy ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Jeśli można to ja zaproponuję coś takiego ,czy dobrze proszę o opinię ,Wybicie ponad LT ,powrot do S/R odbicie od 38,2 fibo i LT
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Obecnie poleciał pullback na GBP USD z wybicia LT. Kolejny fajny pinbar wzrostowy na M15 wyglądający po za LT i szybki powrót, świadczy to o sile byków.

Na zdjęciu opisałem wejścia i sygnały, które dziś pojawiły się na GBP USD i zachęciły mnie do złożenia zleceń.

Obrazek

Dodano po 7 minutach:
Wirus pisze: btbftr napisał:
co sadzicie o walce na EURAUD i EURGBP? warto S stawiac czy nie? Smile

A może spróbuj spojrzeć na wykres i dokonać analizy? Chętnie się z nią zapoznam, chyba nie tylko ja Wink
btbftr przeczytaj proszę uważnie punkt poniżej nr 2) i wszystko będzie jasne.

PS to jest zagranie kontrtrendowe - gresywne, jak już to EURAUD zejście do 1.2067 i odbicie na LONG !
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

sagitt
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: sagitt »

Witam wszystkich
Fx-Kris pisze:PS to jest zagranie kontrtrendowe - gresywne, jak już to EURAUD zejście do 1.2067 i odbicie na LONG !
A czy nie lepiej przeczekać co pokaże SR z D1 na 1.2140? czy też zakładasz przebicie.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Pozwolę sobie zamieścić dzisiejsze wejście:
Wirus wchodziłeś na shorta ?
Fajne wejście lna long było na Eur usd po odbiciu od wsparcia na M15 z poziomu 1.24863. Niestety cena nie dojechała do 50 % fibo, czasem tak jest lecz to nie wyklucza odwiedzenia jeszcze tych poziomów :) bynajmniej setup z GBP USD sprawdził się jak na razie

Dodano po 8 minutach:
darko39 pisze:Jeśli można to ja zaproponuję coś takiego ,czy dobrze proszę o opinię ,Wybicie ponad LT ,powrot do S/R odbicie od 38,2 fibo i LT
Mminiej więcej tak. Widzę, że już zaczynasz wracać na dobrą stronę mocy :) oby tak dalej, a będzie good :) + trochę cierpliwości i będzie super.

Dodano po 12 minutach:
arkoni pisze:Cytat:
Tabela podziału TF Setup vs. Trigger dla różnych graczy

Setup Trigger

MN -- W1
W1 -- D1
D1 -- H4
H4 -- H1
H1 -- M15
M30 -- M5
M15 -- M5
M5 -- M1

Osobiście preferuję:
D1 -- H1
H4 -- M15
H1 -- M5

Fx-Kris, co sądzisz o takim podziale Setup vs. Trigger?
Jeśli to się Tobie sprawdza możesz dopasować sobie taki trigger jaki chcesz. Tylko musisz wiedzieć, że wtedy takie zagrania będą bardziej agresywne i do zagrywania w taki sposób trzeba być doświadczonym traderem. Decyzja należy do Ciebie.

Bezpiecznie i konserwatywne zagrania Setup vs Trigger przedstawiłem w tabeli którą przywołałeś.

Dodano po 2 minutach:

GBP USD - test poziomu 1.58000 co do pipsa. Bądźcie czujni.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Właśnie TP wskoczyło :) 1.5800 15:02 GBPUSD z obawy przed tym RN i wczorajszym H 1.58270

W tej chwili cena tej pary jest w konsolidacji i jeśli ma iść wyżej powinna się zamknąc zaraz na H4 powyżej 1.57875

co i tak też się stało .

Kolejny mały opór na 1.58075
Ostatnio zmieniony 28 sie 2012, 15:28 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 4 razy.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Na GBP USD mamy trójkąt z płaskim topem do 1-2 godziny i się rozstrzygnie gdzie cena powędruje.

Dodano po 20 minutach:

Ważne miejsce GBP USD Jedna pozycja już zrealizowana druga SL podniesiony

Dodano po 11 minutach:

Teraz cena powinna ruszyć dynamicznie do góry, jeśli tak się nie stanie to będziemy testować niższe poziomy.

Dodano po 33 minutach:

atak na 1.5800

Dodano po 7 minutach:

No i poszło :) , kolejny poziom 1.59000

Dodano po 8 minutach:

Jeśli sytuacja pozostanie tak jak jest lub cena wzrośnie do końca dnia to będzie ładny sygnał na longi dla Longtermowców na GBP USD

Sinner
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sinner »

Fx-Kris, super wątek, dziękuję. :)

Czy mógłbyś poświęcić nieco więcej uwagi temu, jak rysować linie trendu i S/R? Czy należy starać się wyznaczać linie tak, aby jak najwięcej knotów "macało" linię S/R?
Wystarczy trochę niedokładnie (lub wręcz zbyt dokładnie) narysować linię, pod złym kątem, i już na mniejszym interwale mamy niezgodność rzędu kilkunastu, kilkudziesięciu pipsów. Moje wykresy prawie zawsze mniej lub bardziej różnią się od screenów zamieszczonych przez innych użytkowników. Mam wrażenie, że wyznaczam te linie po omacku i że jest ich za wiele. Mógłbyś udzielić parę wskazówek?

Przykładowy wykres:

EUR GBP weekly:
Obrazek

EUR GBP H4:
Obrazek

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

Na GBP/USD zostawiłem oczekujące i ładnie weszło :) Wczoraj też próbowałem na L ale było za wcześnie.

@Sinner
Nie przejmowałbym się tak bardzo małymi różnicami w S/R. Wyznaczanie ich to raczej "sztuka" niż nauka.

ODPOWIEDZ