Praca w Global BD trading
Re: Praca w Global BD trading
Z Global BD nie miałem do czynienia. Dostałem od nich propozycję współpracy, ale ze względu na właśnie to nieszczęsne płatne szkolenie jej nie podjąłem (w poprzedniej firmie pracowałem krócej niż pół roku, więc musiałbym prawdopodobnie zapłacić za szkolenie). Pewnie jest to oferta godna polecenia jeżeli ktoś ma te 6 miesięcy doświadczenia, zwłaszcza, że oferują możliwość pracy zdalnej, co jest bardzo wygodne. Obecnie w bliskiej przyszłości zaczynam szkolenie w Akademii Daytradingu. Firma jest ulokowana w Gliwichach. Jeśli chodzi o warunki to szkolenie jest bezpłatne, po ukończeniu szkolenia (szkolenie kończy się w momencie ugrania pewnej kwoty w ciągu miesiąca) zostajesz traderem i dostajesz określony procent co miesiąc z tego co ugrasz, więc warunki wydają się dość uczciwe. Do wyboru jest szkolenie na rynki europejskie lub amerykańskie. Poprzednio pracowałem w firmie, która już nie istnieje, więc nie będę się rozpisywał. Tam też grało się na spreadach kalendarzowych, nie na akcjach.
Pablo90 - tak domyślam się, upadła inne w tej branży pozamykały część biur.
Odnośnie Gliwic - w 2007 tam zacząłem trading na giełdach amerykańskich. Dużo moich kumpli nadal tam trejduje - ja obrałem inną drogę rozwijając swój styl grania i markę. Natomiast o tym wspominałem w poprzednim poście - liczy się poziom szkolenia. Ja zostałem nauczony tam podstawy giełd amerykańskich i mechaniki ich działania. Reszta należała już do mnie.
----- Dodane
Okres w którym trejdowałem w gliwickim biurze - wspominam bardzo dobrze. Ten okres pomógł mi obrać dobry kierunek
Odnośnie Gliwic - w 2007 tam zacząłem trading na giełdach amerykańskich. Dużo moich kumpli nadal tam trejduje - ja obrałem inną drogę rozwijając swój styl grania i markę. Natomiast o tym wspominałem w poprzednim poście - liczy się poziom szkolenia. Ja zostałem nauczony tam podstawy giełd amerykańskich i mechaniki ich działania. Reszta należała już do mnie.
----- Dodane

Okres w którym trejdowałem w gliwickim biurze - wspominam bardzo dobrze. Ten okres pomógł mi obrać dobry kierunek

Ostatnio zmieniony 04 wrz 2014, 17:06 przez tomekinv, łącznie zmieniany 1 raz.
W sumie Tomek chyba wyczerpał cały temat 

-
- Stały bywalec
Czyli generalnie, nic tylko wysyłać CV do firm proptradingowych, pakować walizy i jechać. Wynajmą nam mieszkanko, dadzą 100k do tradingu i 10k miesięcznie bez względu na wyniki, żyć nie umierać, gdzie ja byłem całe życie