To wynika z logiki. Bonusy sa wyplacane z pieniedzy, ktore firma zarobi dzieki swej dzialalnosci. Na rynkach finansowych dosc ciezko jest okreslic czy i ile zarobimy np w nastepnym kwartale. Nie wiemy zatem jaka kwota bedziemy dysponowac do podzialu w formie bonusow. Precyzowanie ile wydam nie majac pojecia ile zarobie po prostu kloci sie ze zdrowym rozsadkiem i nikt rozsadny nie bedzie ryzykowal nieprzyjemnosci (z rozprawami sadowymi wlacznie). Przeciez jesli podpisze papier, ze zaplace panu X 100k w bonusie, a nie bede mial z czego, to on sie o ta kase upomni w sadzie pracy.zz pisze:Prosiłbym Ciecie abyś jednak rozwinął to w tym temacie.Mam pisac, dlaczego bonusow nie precyzuje sie w kontrakcie
Praca na rynku walutowym
Dlatego w kontrakcie możesz wymóc klauzulę o minimalnym bonusie
i jego mnożniku. Do tego istnieją kontrakty gdzie bonus jest gwarantowany i nie
zależy od kondycji firmy. Wszystko zależy gdzie i jak i kogo firma chce pozyskać.
W niektórych krajach bonus nie jest tak wysoko opodatkowany jak pensja.
Niekiedy firma nie chce podwyższać podstawowych pensji a robi to
poprzez gwarantowane bonusy. Wszystko od polityki firmy.
Tak więc jeszcze wiele przed tobą knx.
zależy od kondycji firmy. Wszystko zależy gdzie i jak i kogo firma chce pozyskać.
Tak więc jeszcze wiele przed tobą knx.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego 

Ty na prawde nic nie rozumiesz. Po pierwsze mowimy o UK, a nie jakichs rebublikach bananowych gdzie "ktos komus cos bo podatki".Tymek pisze:Dlatego w kontrakcie możesz wymóc klauzulę o minimalnym bonusie
Po drugie mowimy o programistach, nawet ci najlepsi wedle obowiazujacych trendow nie dostaja gwarantowanych bonusow (co nie znaczy, ze jakas czarna owca sie nie zdarzy). Gwarantowane bonusy sa dla senior executives - rozumiesz to tacy kolesie co przychodza, narobia gnoju, wezma bonus (gwarantowany!) i juz ich nie ma.
Po trzecie - jak firma nie chce podwyzszac podstawowych pensji to bierze kontraktorow lub zatrudnia obecnych pracownikow przez tzw umbrella companies. W wiekszosci przypadkow jest to korzystne zarowno dla pracodawcy i jak i pracownikow (choc to raczej czestsze w telecoms niz finance).
Cheers! Cale szczescie. Niestety nie moge tego samego powiedziec o tobie bo z takim podejsciem i pojmowaniem rzeczywistosci nie wroze ci kariery.Tymek pisze:Tak więc jeszcze wiele przed tobą knx.
Hmm, i co ci odpowiedzieć ???
Wiesz tylko tyle ile przeczytasz. Jak nabierzesz trochę doświadczenia
to pogadamy. Jak narazie orientujesz się w swoim podwórku i nie wiesz co
piszesz. Sam piszesz, że się nie znam by za chwilę przyznać mi rację.
Z twojego poziomu to gnoje którzy robią burdel z ich poziomu to ty jesteś nikt
Koniec faktycznie bo mnie męczysz niemiłosiernie.

Powodzenia panie Tymek. Tylko licz sie ze slowami bo jak znow napiszesz bzdury to niechybnie sie pojawie by je wyprostowac. Masz to gwarantowane (jak swoje bonusy).Tymek pisze:Hmm, i co ci odpowiedzieć ???
Przecież nie napisałem, że ci przyznaję rację.knx pisze:Powodzenia panie Tymek. Tylko licz sie ze slowami bo jak znow napiszesz bzdury to niechybnie sie pojawie by je wyprostowac. Masz to gwarantowane (jak swoje bonusy).
W ten sposób pokazałeś dokładnie miejsce z którego piszesz i pracujesz.
I niczego nie wyprostowałeś. Masz inne doświadczenie i tyle.
Uważasz tylko swoją rację i dlatego pewnie cały czas wierzysz w te bonusy,
które są wielokrotnością pensji zależne od kondycji firmy.
Z czasem sam zrozumiesz co możesz a czego nie. Ale cóż pozostawiam
cię samego w twoim samozachwycie w jakim pozostajesz.

Dzięki Nievinny za to cytuję///
Jak ludzie z banków inwestycyjnych patrzą na nauczycieli, lekarzy, kierowców autobusów, którzy zarabiają rocznie 5 proc. tego co oni?
- Uważają ich za frajerów, którzy nie potrafią maksymalizować zysków. W City liczy się tylko kasa, a to, ile zarabiasz, świadczy o tym, jak jesteś dobry i szanowany. Więc nauczyciel, którego roczna pensja to 20 tys. funtów, jest poza najniższą ligą. Jest wart jedną dziesiątą tego co młody makler./////.
Myślę że jest prosty sposób aby doprowadzić ich do porządku,mianowicie żądać udokumentowanych wyników na FX z ostatnich 10 lat w przeciwnym wypadku niech spadają.....Po sprawie.Niestety jest to możliwe w UK ponieważ Ty decydujesz o swoich pieniądzach natomiast u nas do wszystko zabierają do wszystkiego zmuszają więc nic nie możemy zrobić.Dlatego wałkuję ten temat ponieważ jeżeli to się nie zmieni to zawsze będą nas mieli za bydło.....
Pozdrawiam.
Jak ludzie z banków inwestycyjnych patrzą na nauczycieli, lekarzy, kierowców autobusów, którzy zarabiają rocznie 5 proc. tego co oni?
- Uważają ich za frajerów, którzy nie potrafią maksymalizować zysków. W City liczy się tylko kasa, a to, ile zarabiasz, świadczy o tym, jak jesteś dobry i szanowany. Więc nauczyciel, którego roczna pensja to 20 tys. funtów, jest poza najniższą ligą. Jest wart jedną dziesiątą tego co młody makler./////.
Myślę że jest prosty sposób aby doprowadzić ich do porządku,mianowicie żądać udokumentowanych wyników na FX z ostatnich 10 lat w przeciwnym wypadku niech spadają.....Po sprawie.Niestety jest to możliwe w UK ponieważ Ty decydujesz o swoich pieniądzach natomiast u nas do wszystko zabierają do wszystkiego zmuszają więc nic nie możemy zrobić.Dlatego wałkuję ten temat ponieważ jeżeli to się nie zmieni to zawsze będą nas mieli za bydło.....
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Panowie, dyskusja bardzo ciekawa, dużo nowych informacji... Jednak czytałoby się o wiele przyjemniej bez przechwałek i udowadniania kto tu jest najmądrzejszy
. Macie różne zdania, doświadczenia - ok, forum jest od wymieniania się nimi, a czytelnik sobie je i tak zinterpretuje jak chce.
Ja mam jednak prośbę o o wymianę poglądów na temat pracy typowo traderskiej... Czy takie osoby nadal są poszukiwane? Na co zwracają uwagę pracodawcy? Jak selekcjonują kandydatów? Czego szukają w kandydatach? Jakich stóp zwrotu oczekuja? Czy też może zawód czeka wymarcie na rzecz programistów i algorytmów odwalających robotę za nich?

Ja mam jednak prośbę o o wymianę poglądów na temat pracy typowo traderskiej... Czy takie osoby nadal są poszukiwane? Na co zwracają uwagę pracodawcy? Jak selekcjonują kandydatów? Czego szukają w kandydatach? Jakich stóp zwrotu oczekuja? Czy też może zawód czeka wymarcie na rzecz programistów i algorytmów odwalających robotę za nich?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu