Powiadomienie SMS / email ustawiane na platformie MT4
panowie ma cos akiego, probuje skonfigurowac gmaila i nic;/
nie mam pojecia co zle wpisuje, jak klikam "test" to nic sie nie dzieje w dzienniku tez nic nie wyswietla
nie mam pojecia co zle wpisuje, jak klikam "test" to nic sie nie dzieje w dzienniku tez nic nie wyswietla
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Panie rozswietl umysly inwestorów, pozbądz ich chciwosci,strachu,nadziei
daj im duzo zdrowia,sczsesia osobistegi i pieniedzy aby nie musieli zarabiac na giełdzie
daj im duzo zdrowia,sczsesia osobistegi i pieniedzy aby nie musieli zarabiac na giełdzie
ale na gmailu Ci chodzi ?
Dodano po 2 godzinach 5 minutach:
2009.12.04 18:17:11 Mail: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. 16sm1984480ewy.10
taki blad mi wywala i nie wiem ocb;/
Dodano po 2 godzinach 5 minutach:
2009.12.04 18:17:11 Mail: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. 16sm1984480ewy.10
taki blad mi wywala i nie wiem ocb;/
Panie rozswietl umysly inwestorów, pozbądz ich chciwosci,strachu,nadziei
sprawdź na jakimś serwerze bez SSL i autentykacji. Często usługi wysyłające coś na mail, nie działa z kontami zabezpieczonymi. Najlepiej stworzyć sobie oddzielne konto email tylko do tej jednej usługi na jakimś niezabezpieczonym serwerze, tak, żeby w razie włamu nie stracić żadnych cennych danych.pietra997 pisze:taki blad mi wywala i nie wiem ocb;/
hmmm.... mam telefon w plusie, po wyslaniu maila z mojej skrzynkina adres 48xxxyyyzzz@text.plusgsm.pl mam powiadomienie sms i sądzilem ze będe mial juz powiadomienia sms z MT4 na komorke...
ale w mt4 trzeba podac np haslo do servera, smtp i inne....zastanawiam sie teraz jak to zalatwic? moze nie mam podstawowej wiedzy nt poczty elektronicznej, ale czy da się MT4 ustawić by powiadamial na jakas skrzynke gmail
czy wp... a ta skrzynka automatycznie wysylala kopie na 48xxxyyyzzz@text.plusgsm.pl ? sprawa bylaby zaltwiona......
proszę o pomoc
Dodano po 3 minutach:
dodam,, ze oczywiscie ten adres email 48nasznrtel@text.plusgsm.pl nie jest faktycznie skrzynka do ktorej mam login haslo , to tylko taka usluga,
ale gdyby gmail czy jakis inny provider poczty oferowal automatyczne przesylanie wiadomosci od okreslonego adresata (serwera MT4) na adres 48xxxyyyzzz@text.plusgsm.pl bylo by po problemie
ale w mt4 trzeba podac np haslo do servera, smtp i inne....zastanawiam sie teraz jak to zalatwic? moze nie mam podstawowej wiedzy nt poczty elektronicznej, ale czy da się MT4 ustawić by powiadamial na jakas skrzynke gmail
czy wp... a ta skrzynka automatycznie wysylala kopie na 48xxxyyyzzz@text.plusgsm.pl ? sprawa bylaby zaltwiona......

proszę o pomoc
Dodano po 3 minutach:
dodam,, ze oczywiscie ten adres email 48nasznrtel@text.plusgsm.pl nie jest faktycznie skrzynka do ktorej mam login haslo , to tylko taka usluga,
ale gdyby gmail czy jakis inny provider poczty oferowal automatyczne przesylanie wiadomosci od okreslonego adresata (serwera MT4) na adres 48xxxyyyzzz@text.plusgsm.pl bylo by po problemie
powiadomienia sms e-mail
Czasem lepiej kupić palmtopa z netem mobilnym.... z tego co wiem da się wysyłać sms/email na komórkę (trzeba skonfigurować np. plusa)
Informacje o o smtp pytaj lub szukaj u plusgsm..
Działa wysyłanie na gmail?

A cały temat o tym prawi... nikt za ciebie smsa nie wyśle, więc próbuj coś konfigurować i daj znać co idzie źlecinek pisze:ale w mt4 trzeba podac np haslo do servera, smtp i inne....zastanawiam sie teraz jak to zalatwic? moze nie mam podstawowej wiedzy nt poczty elektronicznej, ale czy da się MT4 ustawić by powiadamial na jakas skrzynke gmail

Informacje o o smtp pytaj lub szukaj u plusgsm..
to zmienia sprawe , poszukaj jeszcze o rozwiązaniu skype - on też może wysyłać smscinek pisze:dodam,, ze oczywiscie ten adres email 48nasznrtel@text.plusgsm.pl nie jest faktycznie skrzynka do ktorej mam login haslo , to tylko taka usluga,

http://lajfmajster.pl/2009/06/09/gmail- ... res-e-mail a to ?cinek pisze:Natomiast gdyby była u jakiegokolwiek dostawcy email opcja automatycznego PRZESYLANIA DALEJ maili pochodzacych z ustalonego adresu (ten adres z ktorego pochodzą maile-alerty wysylane przez mt4) na wskazany adres (nr telefonu @ plusgsm ) to mamy to co chcemy Wink
bo już sam nie wiem i zraz zacznę sprawdzaćcinek pisze:ale czy da się MT4 ustawić by powiadamial na jakas skrzynke gmail

No to czytaj bo od kąd neostrada walczy z spamem mogli pozmieniać porty albo cościnek pisze:juz wiem, ze poczta o2 ma przekierowywanie wiadomosci, wiec zalozylem skrzynke tam i Wink mam problem z konfiguracja :

Ostatnio zmieniony 26 lut 2010, 00:04 przez reptile, łącznie zmieniany 4 razy.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
reptile - gdybym mial problem z konfiguracja normalnej skrzynki w mt4 to bym nie pytal, bo wiem ze caly watek o tym jest ;-)
dzwonilem do BOK plusa i nie ma na to ani hasel ani serwerow smtp bo to tylko taki alias , nie jest to jak konto email, więc definitywnie odpada wpisywanie do mt4 tego ich adresu email z nrem telefonu, bo wymagane sa hasla i serwery smtp
Natomiast gdyby była u jakiegokolwiek dostawcy email opcja automatycznego PRZESYLANIA DALEJ maili pochodzacych z ustalonego adresu (ten adres z ktorego pochodzą maile-alerty wysylane przez mt4) na wskazany adres (nr telefonu @ plusgsm ) to mamy to co chcemy ;-)
Dodano po 24 minutach:
juz wiem, ze poczta o2 ma przekierowywanie wiadomosci, wiec zalozylem skrzynke tam i
mam problem z konfiguracja :
port wpisalem dobrze jest to port bez szyfrowania i adres smtp jest wlasciwy.....
dzwonilem do BOK plusa i nie ma na to ani hasel ani serwerow smtp bo to tylko taki alias , nie jest to jak konto email, więc definitywnie odpada wpisywanie do mt4 tego ich adresu email z nrem telefonu, bo wymagane sa hasla i serwery smtp
Natomiast gdyby była u jakiegokolwiek dostawcy email opcja automatycznego PRZESYLANIA DALEJ maili pochodzacych z ustalonego adresu (ten adres z ktorego pochodzą maile-alerty wysylane przez mt4) na wskazany adres (nr telefonu @ plusgsm ) to mamy to co chcemy ;-)
Dodano po 24 minutach:
juz wiem, ze poczta o2 ma przekierowywanie wiadomosci, wiec zalozylem skrzynke tam i

port wpisalem dobrze jest to port bez szyfrowania i adres smtp jest wlasciwy.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powiadomienie alarm sieć orange
Post przepadłby w czasówkach... a może się przydaatsimer pisze:Podaję sposób SMSAlert w na Orange za darmo Wink
1. Zakładamy konto na orange.pl chcąc uzyskać dostęp do MultiBoxa
2. Ustawiamy w Opcjach Multiboxa sposoby powiadamiania: notyfikacja prosta (darmowa) lub rozbudowana (6,10 brutto).
3. Dodatkowe opcje umożliwiają ustawienie 3 dodatkowych aliasów, wybór między SMS/Wap-Push, a nawet określenie godzin, w jakich powiadamianie jest aktywne.
4. Ustawiamy w MT4 adres jednego z aliasów.
Efekt: Alert e-mailowy z MT4 zostaje przekierowany na naszą skrzynkę u operatora @orange.pl, co powoduje, że otrzymujemy darmowe powiadomienia na nasz telefon (błyskawicznie).

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)