Poszukuję EA który skopiowałby wszystkie zawarte przeze mnie transakcje do tablicy ( całą historię zagrań ) a raczej czas ich otwarcia a następnie otwierał pozycję zgodnie z zawartym kierunkiem o danym czasie ( bądź odwrotną ). Chciałbym napisać prosty program do symulacji swoich zagrań w testerze ( takie co by było gdyby ).
Czy jeśli grałbym wszystkie sygnały na opak to czy wynik przy odpowiednim sl i tp byłby również dodatni. Czy jeśli grałbym zamiast SL pozycję odwrotną to czy dałoby to jakieś rezultaty. Jaki wynik na mój trading miałaby zmiana SL i TP czy chociażby BE. Wszystkie inne funkcję mam.
Jeśli nie ma czegoś podobnego a ktoś pomoże mi to chętnie podzielę się efektami pracy.
Poszukuję narzędzia do analiz zagrań na historii.
No to można zacząć od tego EA, bo..MkubuxK pisze:Chciałbym napisać prosty program do symulacji swoich zagrań w testerze
.. o dziwo się nie spotkałem z takowym.MkubuxK pisze:Jeśli nie ma czegoś podobnego
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
A co rozumiesz poprzez "przy odpowiednim sl i tp" ?MkubuxK pisze:Czy jeśli grałbym wszystkie sygnały na opak to czy wynik przy odpowiednim sl i tp byłby również dodatni
Dla dowolnego kierunku możesz przecież dobrac tak tp i sl, że wynik będzie dodatni.
Nie dalo by. no i brakuje ci dalszej strategii co z tymi pozycjami... czyli nia ma zadnego parametru ktory mozesz zdefiniowac ktory by to opisywal.MkubuxK pisze:Czy jeśli grałbym zamiast SL pozycję odwrotną to czy dałoby to jakieś rezultaty
Tutaj jak najbardziej nie powinno być większego problemu....MkubuxK pisze:Jaki wynik na mój trading miałaby zmiana SL i TP czy chociażby BE.
Podsumowujac..
za malo skonkretyzowany problem.
LowcaG pisze:A co rozumiesz poprzez "przy odpowiednim sl i tp" ?MkubuxK pisze:Czy jeśli grałbym wszystkie sygnały na opak to czy wynik przy odpowiednim sl i tp byłby również dodatni
Dla dowolnego kierunku możesz przecież dobrac tak tp i sl, że wynik będzie dodatni.
Nie dalo by. no i brakuje ci dalszej strategii co z tymi pozycjami... czyli nia ma zadnego parametru ktory mozesz zdefiniowac ktory by to opisywal.MkubuxK pisze:Czy jeśli grałbym zamiast SL pozycję odwrotną to czy dałoby to jakieś rezultaty
Tutaj jak najbardziej nie powinno być większego problemu....MkubuxK pisze:Jaki wynik na mój trading miałaby zmiana SL i TP czy chociażby BE.
Podsumowujac..
za malo skonkretyzowany problem.
Odpowiedni mam na myśli optymalny.
Upraszczając. Mamy dwa parametry extern TP i SL. Zaznaczamy optymalizacje i wybieramy wykres optymalizacji. Chcę znaleźć na mapie 2d obszary lepszych i gorszych rozwiązań. Na próbie 500 transakcji z manuala bądź większej myślę że taka mapa dałaby sensowniejsze podpowiedzi.
Jeśli za start przyjmę 1Stycznia 2010 to wtedy jeszcze nie miałem tych transakcji a więc OrdersHistoryTotal() i pętla po ordersach nic by nie dała. Może przygotować uprzednio plik który EA wczyta z datami poszczególnych transakcji ? EA nie ma na celu grać a symulować różne warianty. Każdy trader manualny zastanawia się jaki wpływ na jego wyniki miałaby zmiana takich podstawowych parametrów. A przejrzeć 1000 transakcji i najróżniejsze warianty jest czasochłonne. Robot myślę że byłby znacznie bardziej przydatny.
A więc.
1. Potrzebny będzie skrypt który wygeneruje plik z datami poszczególnych transakcji ( dzien godzina minuta sekunda ). Bedzie ustawiony chronologicznie.
2 EA ktore po kolei bedzie wczytywac kolejne transakcje:
Powiedzmy Tablica[100] zapełniona od 0 datami.
Kod: Zaznacz cały
a=0;
if(CurrentTime==Tablica[a]){ OrderSend(); a++ }
fx-forum
Gdzieś miałem taki EA, a jak nie to to dosłownie parę linijek.
Tylkko, że wtedy TP i SL stałe, więc jeżeli samemu używasz takich to ma to sens, jeżeli nie, to praktycznie nic to nie daje.
No i jak pisałem, bez kłopotu dla X transakcji o określonych kierunkach, znajdziesz takie TP i SL przy którym wyjdziesz do przodu, dla odwróconych sygnałów także
Chociaż, analiza typu, (moga byc różne TP i SL zamknietych pozycji) czy opłacało by sie stosowac BE jest ciekawa. Czyli mamy doładnie te same transakcje, dokładnie te same kierunki ale raz z BE raz bez.
Tylkko, że wtedy TP i SL stałe, więc jeżeli samemu używasz takich to ma to sens, jeżeli nie, to praktycznie nic to nie daje.
No i jak pisałem, bez kłopotu dla X transakcji o określonych kierunkach, znajdziesz takie TP i SL przy którym wyjdziesz do przodu, dla odwróconych sygnałów także

Chociaż, analiza typu, (moga byc różne TP i SL zamknietych pozycji) czy opłacało by sie stosowac BE jest ciekawa. Czyli mamy doładnie te same transakcje, dokładnie te same kierunki ale raz z BE raz bez.
Z TP masz rację ale SL maksymalną wartość mam stałą. Interesuje mnie kwestia szybkiego BE które stosuje dla większości pozycji. Byłbym wdzięczny gdybyś podzielł się kodem. Mnóstwo pracy by mi to zaoszczędziło. W zapisywaniu,wczytywaniu plików w mql mam małe doświadczenie.LowcaG pisze:Gdzieś miałem taki EA, a jak nie to to dosłownie parę linijek.
fx-forum