Szukałem, może niezbyt precyzyjnie - jednak nie znalazłem.
Dlatego pytam się Was:
Czy są EA na MT4, które potrafią automatycznie przestawiać zlecenia działając jak Trailing stop obecny u niektórych brokerów ?
Jeśli nie czy jest możliwość na stworzenie takiego EA:
A więc : Wystawiam zlecenie. Po przejściu np. X pipsów zysku EA przestawia naszą pozycję na wartość TP0=0pip po kolejnych 20 pipsach przestawia nam zlecenie na TP1=15pips po kolejnych ... 50 pipsach przestawia nam SL na TP55pips.
3-4 poziomy właściwie by wystarczyły.
Po realizacji TP3 mógłby się włączać normalny TS maksymalizujący zyski.
To trochę wygląda jak Automat/półautomat do zarządzania pozycjami : ) - Nie wiem czy dałoby się to zaprogramować...
Pomysł wydaje mi się niezwykle trafiony.
Z racji tego, że normalne TS-y u MM mają max. 15pips u zwykłych MM (co uważam za chore zdzierstwo!)
(na 5cyfrowych ECN to też jest 15punktów jednak równe jest to 1.5pipsa : ) )
To pomogłoby maksymalizować zyski z naszych pozycji lub pomóc skalpelom wychodzić minimum na 0.
Na razie tyle.
Pozdrawiam.
Poszukiwane EA, skrypt lub pomysł.
pomóc Ci może jedno z popularniejszym narzędzi na forum- LVOE (Luktom Visual Order Editor)
funkcjonalność o której piszesz to close part, jeśli chcesz zamykać pozycję w częściach
lub kroczący TS (o zmiennej wartości) jeśli chcesz tylko przestawiać SL
funkcjonalność o której piszesz to close part, jeśli chcesz zamykać pozycję w częściach
lub kroczący TS (o zmiennej wartości) jeśli chcesz tylko przestawiać SL
Ostatnio zmieniony 05 lut 2011, 12:29 przez astra, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=8061
tutaj masz bardziej rozbudowany TS
tutaj masz bardziej rozbudowany TS
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Dziękuje, obie odpowiedzi bardzo pomocne.
Przejrzałem oba wątki dokładnie, jednak nie znalazłem dokładnie swojego pomysłu na "prosty TP0, TP1, TP2 +TS".
(swoją drogą przesuwanie SL i TP po wykresie to geniusz i majstersztyk tego nawet w najśmielszych pomysłach nie przewidywałem, że jest to możliwe : ) )
Nie zmienia to faktu, że w zupełności wystarczy to do realizacji tego co zamierzałem zrobić. THX!
Przejrzałem oba wątki dokładnie, jednak nie znalazłem dokładnie swojego pomysłu na "prosty TP0, TP1, TP2 +TS".
(swoją drogą przesuwanie SL i TP po wykresie to geniusz i majstersztyk tego nawet w najśmielszych pomysłach nie przewidywałem, że jest to możliwe : ) )
Nie zmienia to faktu, że w zupełności wystarczy to do realizacji tego co zamierzałem zrobić. THX!
cudeńka jak ninja trader i button trader maja chyba najbardziej rozbudowane opcje TSmarekdt pisze:Dziękuje, obie odpowiedzi bardzo pomocne.
skonfigurujesz sobie co tylko zapragniesz
oba płatne
a
to to najprościej jako 3 razy BE z trzech różnych EA i ostatni dodatkowo włącza TSTP0, TP1, TP2 +TS
tylko musisz sobie opracować jak zrobić żeby EA sobie nawzajem nie "psociły"
a więc gdy drugie EA przestawi BE na poziomi TP1 to pierwsze będzie chciało z powrotem na TP0
przy odrobinie fantazji da się skonfigurować
[/quote]
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Tzn. jest jakaś maksymalna liczba działających EA na wykresie/parze ?
Mogą "psocić" - dlatego nie szukam takich "kombajnów" co mi wszystko na tacy podadzą.
To co potrzeba to - automatyczne przesuwanie SL i TP działające jak TS.
Mój broker tego nie posiada - i przez to nie zyskuje tyle ile mógłbym.
Tu dążę do wyciśnięciu z nich maksymalnie dużo i przy okazji minimalizacji strat.
Możliwość egzekucji wielu zleceń z danej waluty (one click ) lub o jednostkę czasu (dla MM) może też być przydatne.
No właśnie - TP0, TP1 TP2 TS od TP2 - nie powinno być trudne do zakodowania. Wartości sami byśmy mogli sobie ustawić i je ewentualnie modyfikować. Ciekawa opcja z tym ręcznym ustawianiem na wykresie : )
Nie mogę się doczekać przetestowania tego na "żywym" rynku. : )
Mogą "psocić" - dlatego nie szukam takich "kombajnów" co mi wszystko na tacy podadzą.
To co potrzeba to - automatyczne przesuwanie SL i TP działające jak TS.
Mój broker tego nie posiada - i przez to nie zyskuje tyle ile mógłbym.
Tu dążę do wyciśnięciu z nich maksymalnie dużo i przy okazji minimalizacji strat.
Możliwość egzekucji wielu zleceń z danej waluty (one click ) lub o jednostkę czasu (dla MM) może też być przydatne.
No właśnie - TP0, TP1 TP2 TS od TP2 - nie powinno być trudne do zakodowania. Wartości sami byśmy mogli sobie ustawić i je ewentualnie modyfikować. Ciekawa opcja z tym ręcznym ustawianiem na wykresie : )
Nie mogę się doczekać przetestowania tego na "żywym" rynku. : )