Je znajdujesz sam korzystając ze zniesień i ekspansji fibonacciego wbudowanej w MT4. Jednak są niestandardowe wskaźniki, które automatycznie wykrywają te formacje. Poszukaj wskaźnika ZUP lub sprawdź ten: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7161f16 pisze:Czy wie ktoś gdzie moge dostać te wskaźniki aby móc tworzyć wyżej wymienione formacje?
Ciekawe wskaźniki do MT4
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Możesz go sobie "wygładzić" zmieniając okres, z którego liczony jest wskażnik i/lub poprzez zmianę metody liczenia (domyślnie bierze cenę zamknięcia) chociaż nie wiem czy taki masz zamysłsgorn pisze:sluchajcie czy ma ktos moze wskaznik pod MT4 mierzący siłę trendu? tzn chodzi mi o ADX tyle zeby był bardziej "wygładzony" niz ten co jest w standardzie w MT4. mówiąc scislej zeby ta linia od sily trendu byla bardziej wygladzonadziekuje

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Zawsze można do wskaźnika dołożyć dodatkowy bufor i policzyć w nim jakąś średnią wartości wskaźnika. Też się wygładzi...
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Panie CINKUcinek pisze:jest jakis wskaźnik ktory rysuje rownoległą linie do konkretnej MA w odleglosci x pips, gdzie ten x ustawiam sobie sam (w parametrach np),
no i jak typ MA i okresy by sie tez ustawialo w jednym wskaźniku to by byla bajka

WcciPaterns
Używa ktoś WcciPaterns zainstalowałem go i strasznie mi muli MT4.
Miał ktoś taki problem ??
Miał ktoś taki problem ??
PipMyForex.pl