Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

f16 pisze:Czy wie ktoś gdzie moge dostać te wskaźniki aby móc tworzyć wyżej wymienione formacje?
Je znajdujesz sam korzystając ze zniesień i ekspansji fibonacciego wbudowanej w MT4. Jednak są niestandardowe wskaźniki, które automatycznie wykrywają te formacje. Poszukaj wskaźnika ZUP lub sprawdź ten: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7161
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

f16
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: f16 »

Wielkie dzięki:)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

sluchajcie czy ma ktos moze wskaznik pod MT4 mierzący siłę trendu? tzn chodzi mi o ADX tyle zeby był bardziej "wygładzony" niz ten co jest w standardzie w MT4. mówiąc scislej zeby ta linia od sily trendu byla bardziej wygladzona :) dziekuje

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sgorn pisze:sluchajcie czy ma ktos moze wskaznik pod MT4 mierzący siłę trendu? tzn chodzi mi o ADX tyle zeby był bardziej "wygładzony" niz ten co jest w standardzie w MT4. mówiąc scislej zeby ta linia od sily trendu byla bardziej wygladzona :) dziekuje
Możesz go sobie "wygładzić" zmieniając okres, z którego liczony jest wskażnik i/lub poprzez zmianę metody liczenia (domyślnie bierze cenę zamknięcia) chociaż nie wiem czy taki masz zamysł :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Zawsze można do wskaźnika dołożyć dodatkowy bufor i policzyć w nim jakąś średnią wartości wskaźnika. Też się wygładzi...
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

cinek pisze:jest jakis wskaźnik ktory rysuje rownoległą linie do konkretnej MA w odleglosci x pips, gdzie ten x ustawiam sobie sam (w parametrach np),
no i jak typ MA i okresy by sie tez ustawialo w jednym wskaźniku to by byla bajka
Panie CINKU ;) Jesli chce Pan miec równoległą MA do konkretnej średniej to dokładnie w tej średniej istnieje Coś takiego jak zakładka "poziomy" należy w niej dodac poziom w pipsach jaki Pana interesuje i wcisnąć OK. Jesli banda nad MA to np 100 jesli pod MA to np -100 i od tego momentu nie potrzebuje Pan kolejnego wskaznika ;)

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

hej, jest moze taki wskaznik ktory pokazywal by w pipsach aktualna odleglosc CENY od jakiejs MOVING AVERAGE np EMA21 ??
chodzi mi o to zeby bylo widac w jakiejsc mierze jak daleko jest cena od danej lini na wykresie, bo na oko to czasami trudno ocenic szczegolnie przy gwaltownych ruchach,

Awatar użytkownika
napus
Bywalec
Bywalec

WcciPaterns

Nieprzeczytany post autor: napus »

Używa ktoś WcciPaterns zainstalowałem go i strasznie mi muli MT4.
Miał ktoś taki problem ??
PipMyForex.pl

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

napus ja używam ten indyk i umnie wszystko jest ok
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
napus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: napus »

a masz może jakiś opis do niego bo ja tak to intuicyjnie do niego podchodzę ??
PipMyForex.pl

Zablokowany