Nie podoba mi się to, iż nie możesz samodzielnie ustalać TP ani wielkości pozycji. Pogadaj z programistą aby dodał Ci te opcje. Bez tego EA jest dla mnie za mało przejrzysta.etomek2021 pisze: 29 paź 2020, 11:24W zasadzie to sama strategia ustala TP.MarioDM pisze: 29 paź 2020, 09:29
Co do TP, to trochę dziwne, że nie masz możliwości ustalenia jego wielkości. Jeśli na 31 pozycji, tylko jedna weszła na TP, to oczywiste jest, iż TP jest za daleko ustawione.
Nie ja tylko robot i nie gra bo to są tylko testy....grasz zbyt dużą pozycją.Miło mi to czytać bo też tak uważam. Zwłaszcza, że robot w tych ustawieniach otwiera wyłącznie zlecenia typu Sell zaś zysk mimo całej tej mizerii zleceń to bardzo przyzwoite 3657% kapitału początkowego....31 pozycji w 3 lata na H1 na jednym instrumencie to bardzo dobry wynik. W żadnym wypadku nie można mówić, że to mało pozycji. Na M5 to byłby słaby wynik, ale nie na H1.
Czemu tylko zlecenia sell ? Skoro 31 zleceń sell w 3 lata, to w obydwie strony może 62 zlecenia ? Czyli całkiem sporo zleceń.
Postaraj się dodać te dwie opcje do automatu i testuj także na innych instrumentach.
Tak od siebie dodam, że potencjalna strata maksymalna na poziomie 30% to stanowczo za dużo. Dobrze to wygląda w testach, ale zastosuj to w realu to od razu zrozumiesz, że 30% to za dużo. Ja staram się tak ustalać presety, aby ta teoretyczna strata nie przekraczała 10%.
Gdy zdecydujesz się zastosować EA na realnym rachunku, to pamiętaj, że jego faktyczną skuteczność widać dopiero po kilku miesiącach i nie sugeruj się testami. Historia to tylko historia, a gra real to przyszłość, często nieprzewidywalna.