Skalp oscylatorem na m5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
money
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: money »

vipovsky pisze:przy mniejszych wchodzi do gry wiele nie trafnych sygnałów 10,5,5 niweluje mi takie sygnały i pozwala na dołączenie do tego strategi związanych z siłami trendu. kiedy w stochu 10,5,5 jest on poniżej 20 podobnie jak stoch 30,15,15 prawdopodobieństwo trafienia w dobry ruch się zwiększa. dodatkowo jak wiadomo niekiedy taki dbry ruch trwa 150 lub więcej pipsów. więc gram 2 transakcjami. jedna zamykam po przekroczeniu 20 pipsów a drugą zostawiam tak długo jak generuje dobry ruch i nie spada do sl ustawionego w miejsce wejścia po przekroczeniu 20 pipsów

Dodano po 11 minutach:

screen

Dodano po 12 minutach:

ciekawie to wygląda, długo stojuesz to w praktyce :?:

screen 2

Dodano po 2 minutach:

a kiedy 20 pipsów to 2% konta... :D

Awatar użytkownika
leszek77
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: leszek77 »

A wie ktoś może jak wrzucić tego stocha 6 4 2 w Tester Strategi w xtb ???

ustawić stoop loss na np 10 i profit na np 8 ? Moment otwarcia pozycjji to miejsce przecięcia od dołu na wskazniku

Ciekawe jakie by były wyniki w dłuższym czasie...
3 osoby z 1000 zostają na rynku .... przykra sprawa ;-(

incubus7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: incubus7 »

stop loss jeśli już grać to tylko daleko od otwarcia (w "bezpiecznych" godzinach) gdzieś na poziomie silnego oporu lub wsparcia +1punkt...
też chciałem to (642) przetestować, ale dupcia, nie potrafiłem...

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

LesioS pisze:leszek77 napisał:
Lesio S nie ucz się grać bez stopa , bo się kiedyś obudzisz z ręką w nocniku...

Nie udzielam rad, ale to co Lesio robi, prosze nie pouczaj go ;)
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

30;15;15 to pomnożenie przez 3 stocha 10;5;5 czyli ustawienie na tf 5 stocha z tf 15
15/5 = 3
10;5;5 /*3 = 30;15;15

dzieki temu mamy podobnego stocha z 2 różnych tf na jednym wykresie. co prawda minimalnie się różnią ale nie wpływa to na odczyt. mam jeszcze stocha 60;30;30 czyli z tf30 :D nie zawszę to pomaga ale nieraz jestem pewniejszy w pozostawieniu dłużej pozycji.

jesli chodzi o ea to chetnie bym popracował na backtestach. niestety nie potrafię programować.

Awatar użytkownika
Jacek_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jacek_fx »

Witam
Dzisiaj natknąłem się na ten wątek, może kogoś zainteresuje: stoch EA
http://www.forex-tsd.com/expert-advisor ... ic-ea.html
Osobiście nie testowałem, ale backtesty zrobione przez autora wątku wyglądają ciekawie....

Pozdrawiam

Fovor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fovor »

vipovsky pisze:30;15;15 to pomnożenie przez 3 stocha 10;5;5 czyli ustawienie na tf 5 stocha z tf 15
15/5 = 3
10;5;5 /*3 = 30;15;15

dzieki temu mamy podobnego stocha z 2 różnych tf na jednym wykresie. co prawda minimalnie się różnią ale nie wpływa to na odczyt. mam jeszcze stocha 60;30;30 czyli z tf30 :D nie zawszę to pomaga ale nieraz jestem pewniejszy w pozostawieniu dłużej pozycji.

jesli chodzi o ea to chetnie bym popracował na backtestach. niestety nie potrafię programować.
Tutaj: http://www.forexfactory.com/showthread. ... 321&page=3 na 42 poscie, koles podaje link do wskaznika ktory pokazuje stochy z roznych TF na jednym wykresie

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

Tutaj: http://www.forexfactory.com/showthread. ... 321&page=3 na 42 poscie, koles podaje link do wskaznika ktory pokazuje stochy z roznych TF na jednym wykresie
Dzięki takiego czegos wlsnie szukałem

incubus7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: incubus7 »

jak to zrobić, by mieć kilka oscylatorów tego samego typu na jednym ciągu współrzędnych? tak jak to widać na powyższych przykładach...

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Wrzucasz jeden oscylator na wykres potem kazdy kolejny nakladasz na niego zmieniajac tylko parametry i kolory. jesli o to Ci chodzi.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ