dax 1ska zgaszona a us30 grud ska przepolowiona prawie tzn 3ktr
https://iv.pl/image/fryc1.GtaPZzb
z tymi celami to roznie bo gram w dwie strony z naciskiem na spadek jako glowny tzn dax
zas to troche dziwnie bo od teraz us30 gram na wzrosty jako glowny
https://iv.pl/image/us30lki.GtaPTWn
DayTrading: Czwartek 27.08.2020
Re: DayTrading: Czwartek 27.08.2020
Ostatnio zmieniony 27 sie 2020, 19:22 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Świeży wyszedł... hmmm wtedy zazwyczaj spadali dalej i Świeży się wkurzałeś żeś za szybko wyszedł ale chyba widzę progres. Aż dziwnie. Nie może być, może spadną więcej. Jeszcze prawie 3 godziny.
Stary, ja jestem mentalnie juz na innym etapie.. Nabrałem dystansu, nie rusza mnie nic.

Ps. tutaj miałem ściągawkę na SP

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2020, 19:28 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Wzrostowe setupy na parach z jenem. AJ najbardziej klarowny i juz w realizacji. To nie zwiastuje nic dobrego dla gieldowego misia.
No widzę że się trochę przebudził VIX. W sumie to czuć w powietrzu coś niedobrego.
Nasdaq utrzyma prawdopodobnie bessę na H4.
Co do Ujka to ładna świeca na wzrosty ale miejsce do wejścia moim zdaniem złe. Może jeszcze cofną te świecę do końca dnia.
No i liipa, cofneli w ostatnich 5 minutach ale może i dobrze ze nie bedzie bessy bo tutaj to sygnal do wzrostów

Czyli jedziemy po ostatnie już szczyty na Nasdaqu. SP500 tez na nowe UP. a piekny byl sygnal do up. kurcze.
Akcja na VIX to fejk IMO
AJ wskazal kierunek, zasieg trojkata to 78.50 (aktualna cena 77.30).
76.70 poziom wsparcia zeby dolozyc pozycje na retescie ew. szansa dla spoznialskich na dolaczenie.
Dla tych co nie wiedza ta para jest najbardziej skorelowana z sp, wiec jest dobrym narzedziem do rozgrywania risk on i risk off przez proxy.
76.70 poziom wsparcia zeby dolozyc pozycje na retescie ew. szansa dla spoznialskich na dolaczenie.
Dla tych co nie wiedza ta para jest najbardziej skorelowana z sp, wiec jest dobrym narzedziem do rozgrywania risk on i risk off przez proxy.
No generalnie AUDUSD i dolar ale faktycznie AUDJPY może być najbardziej.e$co pisze: ↑27 sie 2020, 20:14Akcja na VIX to fejk IMO
ale nawet nie trzeba pomocy. Na Dow, SP i Nasdaqu OB wchodzą jak w masło. Na dwóch pierwszych juz cztery z rzędu od ostatniej korekty a na Nasdaqu własnie walimy szóstkę. Generalnie banał zamiast tyrać te spadki no ale wydaje się juz blisko korekty. Jeśli ktoś z pełną determinacją grał OB pod wzrosty przez ostatnie 5 miesięcy to miał spokojnie jakieś 80-90% skutecznych sygnałów. I jak sobie pomyśle chyba tylko psycha mogła spowodować ujemny efekt co też ładnie nakręcały ShitMedia z tą koronką by jednak na wzrosty uważać.
WTI dzisiaj nie grała na forum
O to chodziło przecież. I nawet fatalne dane z gosspodarek im nie przeszkodzily. Panike narobili w mediach to oni to wykorzystali. Pewnie jak wirus zniknie i media ogłosza zwycięstwo to zrobia dluga bolesną jazdę w dół.. PSYCHOLOGIAN T pisze: ↑27 sie 2020, 20:35Jeśli ktoś z pełną determinacją grał OB pod wzrosty przez ostatnie 5 miesięcy to miał spokojnie jakieś 80-90% skutecznych sygnałów. I jak sobie pomyśle chyba tylko psycha mogła spowodować ujemny efekt co też ładnie nakręcały ShitMedia z tą koronką by jednak na wzrosty uważać.

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.