Nie mam pojęcia jak to faktycznie wygląda z fizyczną dostawą w takiej sytuacji. Dla mnie to tylko świeczki. Pisałem już gdzieś, że jako trader nie specjalnie interesuję się rynkami finansowymi, może z małym wyjątkiem, gdy leje się krewninjaproject pisze: 21 kwie 2020, 11:01 @alinoe
Czy ujemna cena kontraktu futures faktycznie oznacza, że ten kto fizyczne ten kontrakt zawarł zapłaci za odbiór ropy od niego?
 I nie ważne ropa czy indeksy, ważne że coś się dzieje. Szkoda tylko, że to tylko szkodzi a nie pomaga mojemu tradingowi. Już dawno to zauważyłem, traderzy systemowi powinni mieć przymusowego bana na wszelkie rozpraszające newsy z rynku.
 I nie ważne ropa czy indeksy, ważne że coś się dzieje. Szkoda tylko, że to tylko szkodzi a nie pomaga mojemu tradingowi. Już dawno to zauważyłem, traderzy systemowi powinni mieć przymusowego bana na wszelkie rozpraszające newsy z rynku.Ładnie dzisiaj spadło. No tak, teraz będę cały dzień ropę obserwował i pisał bzdury na forum a pod wieczór podliczę ile przez to setupów przepuściłem na innych rynkach... ciekawe czy dojdzie do zera?
 Ale czasy.
 Ale czasy.